Pressmeddelanden & Nyheter

November 2021

Tre glutenfria nyheter från Coop

Coop stärker utbudet av glutenfritt inom de egna varumärkena Coop och Änglamark och lanserar tre nya glutenfria produkter. Samtliga produkter finns i butik och online redan nu.Läs mer

Oktober 2021

Sopköket vinner Änglamarkspriset 2021

Svenska folket har tillsammans med Änglamarksprisets jury röstat fram Sopköket, catering och restaurang från Stockholm, som vinnare av Änglamarkspriset 2021. Sopköket tilldelades Änglamarkspriset för sitt arbete mot matsvinn vid en digital ceremoni under måndagen och prisas med 250 000 kronor.Läs mer

September 2021

Coop lanserar olivoljor under premiumkonceptet Coop Gourmet

Coop lanserar två nya olivoljor under premiumkonceptet Coop Gourmet; en italiensk Extra jungfruolja och en grekisk ofiltrerad Extra jungfruolja. Den italienska olivoljan finns i butik och online redan nu och den grekiska olivoljan kommer i butik och online i början av oktober.Läs mer

Här är finalisterna till Änglamarkspriset 2021

Tre nomineringar har nu utsetts till finalister och är med och tävlar i omröstningen om Änglamarkspriset 2021. Vinnaren får ta emot 250 000 kronor vid en webbsänd ceremoni den 18 oktober.Läs mer

Augusti 2021

Onlinehandeln är här för att stanna

Att handla mat på nätet har vuxit rekordartat under pandemiåren. En ny undersökning visar att nästan sju av tio onlinekunder tror att de kommer att fortsätta handla mat på nätet även efter att restriktionerna lättar.  Läs mer

Juni 2021

Coops havredrycker får svenskmärkning och tar tåget

Coops tre havredrycker naturell, choklad och till kaffe tillverkas i Småland av svensk havre. För att ännu tydligare visa det svenska ursprunget uppdateras dryckernas förpackningar med Från Sverige-märkningen. Dessutom kommer havredryckerna att börja transporteras med tåg istället för lastbil.  Läs mer

Maj 2021

Coop pilottestar spårning av tonfisk via blockkedjan

Coop kommer under 2021 att pilottesta blockkedjeteknik och full spårbarhet via QR-koder på tonfisk på burk. Det innebär att Coops kunder kan skanna en QR-kod med sin smartphone och följa tonfiskens resa från hav till hylla.Läs mer

Coop lanserar ekologiska fruktdrycker för barn

Coop lanserar två ekologiska fruktdrycker för barn i smakerna äpple och äpple/mango/passionsfrukt. De nya fruktdryckerna Drickis från Änglamark passar barn från 1 år och har antispillkork vilket gör det enklare för de små att dricka. Dessutom har Änglamarks fruktpuréer Grötis och Klämmis uppdaterats med två respektive tre nya smaker som passar barn från 6 månader. Samtliga produkter är EU-EKO och KRAV-märkta.Läs mer

April 2021

Italienska nyheter från premiumkonceptet Coop Gourmet

Coop lanserar nya italienska produkter inom premiumkonceptet Coop Gourmet. Sex stycken färska pastasorter, två stycken färska tomatbaserade pastasåser och en förgräddad stenugnsbakad pizzabotten lanseras och kommer att finnas tillgängliga i butik från april. Samtliga varor är producerade i Italien med smak och noggrant utvalda leverantörer i fokus.Läs mer

Coop blir först med att visa matens hållbarhetsavtryck

Scanna streckkoden på den vara du ska köpa - och få fram varans hållbarhetsavtryck utifrån tio områden. I dag...Läs mer

Februari 2021

Abbotnäs Säteri

Coop och HKScan satsar på unga nötköttsproducenter

HKScan och Coop tror på svenskt lantbruk som en framtidsbransch och vill värna de viktiga värden som det svenska lantbruket står för. Vi tror att hållbarhet, djuromsorg och bidrag till biologisk mångfald kommer att bli ännu mer centrala värden framöver. Vi tror att efterfrågan på svenskt kött kommer att öka och vill säkra framtidens produktion och tillgång. Dessutom ser vi en möjlighet att bidra till att stötta generationsskiftet inom det svenska lantbruket.Läs mer

December 2020

Butik Vågen vinner Änglamarkspriset 2020

Svenska folket och Änglamarksprisets jury har röstat fram butik Vågen i Östersund som vinnare av Änglamarkspriset 2020. Butik Vågen tilldelades Coops Änglamarkspris vid en digital ceremoni under onsdagen och får, utöver uppmärksamhet och ära, 100 000 kronor i prispengar.Läs mer

November 2020

Vardagslyx med nya Coop Gourmet

Coop Gourmet är ett nytt premiumkoncept under det egna varumärket Coop där kunder och medlemmar kan unna sig det lilla extra till en bra prisnivå. I den nya serien ingår varor med särskilt bra kvalitet där smak och hantverk står i fokus med noga utvalda råvaror. Den nya serien finns tillgänglig i butik och online under hösten.Läs mer

Oktober 2020

I dag lanserar Coop tillsammans med Beyond Meat® nya Beyond Mince®

I dag lanserar Coop Beyond Mince® i Sverige. Den växtbaserade färsen kommer gå att köpa i utvalda Coop...Läs mer

Nu öppnar Coop Hagastaden – Stockholms mest innovativa matbutik

Den 6:e oktober öppnar Coops nya butik i Hagastaden i Stockholm. Här kommer ny teknik möta lokalt mathantverk. Från det egna restaurangköket erbjuds härliga rätter att köpa hem eller äta på plats i bistron, tillsammans med en god dryck noga utvald av butikens sommelier.Läs mer

Volta Greentech och Coop i samarbete för mer klimatsmart mjölk

Volta Greentech, det svenska startupbolaget och ett av bolagen i den svenska foodtech-acceleratorn Bloomer (https://bloomeraccelerator.com/), har skapat ett algfodertillskottet med potential att reducera metanutsläpp hos kor med 60–90 procent. Nu startar den första kommersiella studien med fodertillskottet, med syftet att kvalitetssäkra mjölken och med målsättningen att utveckla en kommersiell produkt i Coops butiker under 2021. Studien genomförs med 24 mjölkkor och väntas vara klar i november 2020.Läs mer

September 2020

Coop sätter mål om minskat matsvinn – mindre än 1 procent år 2025

En tredjedel av den mat som produceras i världen går till spillo och matsvinnet i butiker och hushåll i Sverige uppskattas till cirka 55 kg per person per år. Mot bakgrund av detta vill Coop ta ett större ansvar för att branschen ska bidra till att minska matsvinnet. Därför sätter vi nu upp ett mål om att det matsvinn som uppstår i vår egen verksamhet ska vara mindre än 1 procent av omsättningen år 2025.Läs mer

Coop lanserar nytt shop-in-shop koncept med Happy Tokyo

Coop lanserar ett helt nytt shop-in-shop koncept med mat från det asiatiska köket där Coops kunder och medlemmar kommer erbjudas flera matkoncept i ett. Satsningen genomförs i samarbete med matkonceptutvecklaren Happy Tokyo och först ut att erbjuda konceptet är Stora Coop Arninge.Läs mer

Långkokt men snabblagat med nya Coop sous vide

Coop lanserar ett nytt koncept som består av fem stycken artiklar av klassiska köttdetaljer, producerade på svensk råvara. Samtliga rätter finns tillgängliga i butik nu.Läs mer

Juli 2020

Coop lanserar mjölkpaket i samarbete med Bris – ska stötta dygnet runt-öppet

Den psykiska ohälsan ökar bland barn och unga i Sverige och många unga saknar stöd i samhället. Sverige är ett av de länder i Europa som saknar en nationell stödlinje för barn som är öppen dygnet runt. Coop lanserar nu nya mjölkpaket med syfte att stötta Bris satsning som innebär att man kommer att ha en stödlinje för barn och unga som är bemannad dygnet runt. I och med satsningen garanterar Coop en intäkt på minst 1,5 miljoner kronor över tre år till förmån för Bris.Läs mer

Maj 2020

Lotta Lundgren släpper hållbar köksserie exklusivt för Coop

Köksserien Lotta L. är utvecklad och framtagen av Lotta Lundgren i samarbete med Coop och utgår från de proffsverktyg hon använder själv och betraktar som oumbärliga. Kompromisslös funktionalitet, hållbara material och ett minimalistiskt synsätt präglar serien som inledningsvis utgörs av stek- och kokkärl, skärbrädor, knivar och en slimmad uppsättning verktyg i pressad bambu. Produkterna säljs exklusivt på Coop och lanseras från och med 18 maj i utvalda butiker och på coop.seLäs mer

April 2020

Signum – ett nytt öl från Coop

Det klassiska varumärket Signum återuppstår på Coop. Nu som öl bryggt med omsorg och en karaktär av behaglig smak av malt och lätt beska av humle. Ett mycket prisvärt och gott öl helt enkelt.Läs mer

Mars 2020

Coop säljer tuggummi utan plast

Nu kan man köpa sockerfritt tuggummi helt utan plast på Coop. Produkten heter True Gum och finns i fyra goda smaker: ingefära & gurkmeja, mynta & matcha, hallon & vanilj och lakrits & eukalyptus. True Gum är dessutom hundra procent nedbrytbart. Coop är först ut av livsmedelskedjorna att lansera tuggummit i Sverige.Läs mer

Nytt vegangodis från Änglamark

Nu lanseras ett nytt vegangodis från Coops ekologiska varumärke Änglamark. Godiset kommer i smakerna Fruktgodis, Fruktskum och Colaflaskor i påse om 100 gram och innehåller inga animaliska råvaror.Läs mer

Februari 2020

Coop lanserar nya veganska alternativ till påsk

Fler och fler svenskar efterfrågar veganska alternativ på matbordet. Nu lanseras Coops inlagda wasabitofu och mangotofu. Sedan tidigare finns även smakerna senaps- och skärgårdstofu.Läs mer

Januari 2020

Efter Coops satsning – nu dubbleras antalet gårdar med naturbeteskött

Under 2019 dubblerades antalet certifierade gårdar med naturbeteskött. En stor förklaring till ökningen är att Coop sedan i april i fjol erbjuder naturbeteskött under eget varumärke i alla sina butiker. Nu i januari ökar Coop antalet inköpta djur med 40 procent.  Läs mer

November 2019

Nu kommer Beyond Sausage till Coop

I maj blev Coop första rikstäckande matkedjan att sälja Beyond Burger i Sverige. Nu blir det Sverigepremiär för Beyond Sausage, en växtbaserad korv lika saftig och god som om den vore gjord av fläskkött. Den är dessutom fri från både soja och gluten. Läs mer

Coop lanserar veganska tofuröror

Fler svenskar väljer idag att äta vegetarisk mat. För att möta den ökande efterfrågan lanserar Coop två nya tofuröror med de efterfrågade smakerna skagen med dill samt curry & pickles. De nya tillskotten till Coops breda vego-sortiment är veganska, producerade i Sverige och smakar som en skagen- och curryröra ska göra.Läs mer

Coop relanserar egna varumärket Xtra

Coop relanserar och utökar sortimentet på det egna lågprismärket Xtra. Med ny modern förpackningsdesign och flera nya produkter kommer Xtra ta allt större på plats på hyllorna de kommande åren.  Läs mer

Oktober 2019

Nablus Halloum

Nu finns svensk grillost på Stora Coop

Coops medlemmar och kunder efterfrågar allt mer mat som har svenskt ursprung. Därför finns nu Halloum – grillost gjord på skånsk mjölk av familjeföretaget Nablus i Malmö i alla Coops stormarknader i Sverige.Läs mer

September 2019

Havstenssunds Ostron vinner Änglamarkspriset 2019

Svenska folket och Änglamarksprisets jury har röstat fram Havstenssunds Ostron till vinnare av Änglamarkspriset 2019. Företagets ostronodling på västkusten visar tydligt att matglädje och hållbarhet går hand i hand.Läs mer

Juni 2019

Änglamark

Hållbar mat i fokus för årets Änglamarksprisfinalister

Sju finalister har utsetts och är nu med och tävlar om årets Änglamarkspris. Temat för priset är hållbar mat och vinnaren får ta emot 100 000 kronor vid en ceremoni på Skansen 1 september.Läs mer

Nu kommer Änglamarks ärtpuckar – svenska, KRAV-odlade och veganska

Nu tar ärtan Ingrid plats i Änglamarksfamiljen. I samarbete med de två lantbrukarna Adam Arnesson på Jannelunds Gård och Emil Olsson från Slätte Gård i Västergötland har Coop och Food for Progress tagit fram två varianter av härligt goda ärtpuckar som är både KRAV-märkta och veganska.Läs mer

Maj 2019

Snart kommer The Beyond Burger™ till Coops butiker

Coop blir den första rikstäckande matkedjan att erbjuda The Beyond Burger™ i Sverige. Den växtbaserade burg...Läs mer

April 2019

3 Vänner tar fram exklusiv veganglass åt Coop

Glassmärket 3 Vänner kommer i mitten av mars att erbjuda den veganska glassen Mixade bär & kex + kolasås exklusivt för Coops kunder. Samtidigt kommer det populära glassmärkets andra smaker att ta plats i frysen på alla Stora Coop och på Coop.se.Läs mer

Februari 2019

4,4 miljoner liter svensk mjölk i Coops nya Hushållsost

Coops medlemmar och kunder efterfrågar allt mer svenska råvaror och livsmedel tillverkade i Sverige. N...Läs mer

Oktober 2018

Coop satsar på stadsodling i butik

Coop har inlett ett samarbete svenska foodtech-startupen Grönska, som kommer att odla färska örter och bladväxter direkt i Coops matbutiker. Tillsammans med Coop utforskar de nu framtidens hållbara matproduktion och möjligheter att odla i butik utan onödiga transporter.Läs mer

Nordisk Råvara prisas med Änglamarkspriset 2018

Änglamarksjuryn och svenska folket röstade fram matföretaget Nordisk Råvara till vinnare av Coops Änglamarkspris 2018, där temat för priset är hållbar matglädje. Igår mottog Nordisk Råvara prischecken på 100 000 kronor. I samband med att Änglamarkspriset delades ut presenterade Coop även sin stora satsning på sitt varumärke Änglamark med nytt utseende på förpackningarna.Läs mer

Coop storsatsar på Sveriges grönaste varumärke Änglamark

Idag premiärvisar Coop det nya Änglamark och därmed går startskottet för en storsatsning på det egna varumärket. Vecka 43 börjar lanseringen synas i alla Coops 650 butiker med nytt utseende på produkterna och en ny Änglamarksbutik på coop.se. I satsningen ingår också ett rejält utökat sortiment, produktinnovationer och förbättrade märkningar.Läs mer

September 2018

Coop lanserar Old Milk – en doft som ska minska matsvinnet

Matsvinn är ett stort problem i Sverige. Idag slängs det alltför stora mängder ätbar mat: 30 procent av allt matavfall från svenska hushåll kastas helt i onödan, enligt Naturvårdsverket. Istället för att lita på våra sinnen och titta, smaka och lukta på maten så kastar vi varor som har passerat bäst före-datum. För att hjälpa till att minska matsvinnet har Coop tagit fram Old Milk – en doft som luktar precis som mjölk när den blivit dålig.Läs mer

Augusti 2018

Coop gör historisk lansering med Paolo Roberto

Under hösten lanserar Paolo Roberto över 50 nya italienska produkter under sitt egna livsmedelsvarumärke Paolos, exklusivt på Coop. Sortimentet består av bland annat olivolja, balsamvinäger, olika sorters pasta och färdiga pastasåser. Läs mer

Maj 2018

Lilla Änglamarkspriset utser Sveriges grönaste mellis

Nu är det dags att nominera till Änglamarkspriset – ett av Sveriges största hållbarhetspriser som har delats ut av Coop sedan 2002. Nytt för i år är Lilla Änglamarkspriset, som hyllar grön och hållbar matinspiration för unga, av unga.Läs mer

April 2018

Halvvägs till Asien – Coop lanserar asiatiska produkter

Under namnet Coop Asien lanserar Coop en linje med egna asiatiska produkter. Först ut att lanseras är de tre smaksättarna ostronsås, sesamolja och fisksås. Med lanseringen av de asiatiska produkterna vill Coop uppmuntra att våga testa och lyckas med att laga asiatisk mat hemma.Läs mer

Mars 2018

Coop sluter ramavtal med foodtechbolaget Whywaste

Coop tar nu ytterligare ett stort steg för att minska matsvinnet i livsmedelskedjan. Som första rikstäckande dagligvarukedja tecknar Coop ett ramavtal med prisbelönta foodtechbolaget Whywaste.Läs mer

Januari 2018

Hälften av unga hittar sin matinspiration i sociala medier

Tillfällena är många då kreativiteten tryter när man funderar på vad man ska äta ­– både till vardags och till fest. När Coops Matometer frågade svenskarna var de hittar inspiration till vad de ska äta så hamnar tips från familj och vänner i topp. Men för de unga dominerar sociala medier som den viktigaste inspirationskällan.Läs mer

December 2017

Coop tar bort 120 ton socker ur läsken

Coop har under det senaste året gjort om läsksortimentet inom det egna varumärket Coop i syfte att minska sockermängden. Med omarbetningen av läskedryckerna har företaget lyckats reducera cirka 120 ton socker ur läsken.Läs mer

Pepparkaksfil på julbesök

Kom i julstämning med en sprillans ny julnyhet från Änglamark i form av en filmjölk med smak av pepparkaka. Pep...Läs mer

November 2017

En av fem vill ha ett grönare julbord

Även om det blir en snörik jul kommer de svenska julborden bli grönare i år. En av fem säger att de kommer äta mer vegetariskt i år jämfört med förra året. I Coops Matometer (https://www.matometern.se/), Sveriges största undersökning om vad vi äter varje dag, syns en tydlig vegetarisk jultrend över hela landet och i alla åldrar.Läs mer

Coop öppnar saluhall – på nätet

Köp charkuterier, delikatessostar och färska ostron samtidigt som du köper diskmedel. Nu öppnar Saluhallen på ...Läs mer

Coops nya vegoprodukter gör succé

Under våren lanserade Coop nya vegetariska produkter inom det egna varumärket Coop. Nu visar de första försäljningssiffrorna att vegoserien redan gör succé. Allra bäst går de gröna ärtbiffarna som redan överträffar företagets egen försäljningsprognos för året med 80 procentenheter, om nuvarande försäljningstakt håller i sig. Läs mer

Oktober 2017

De som äter bönor och linser mår bättre

De som äter bönor och linser upplever att de mår 15 procent bättre än genomsnittet. Det visar Coops Matometer, Sveriges största undersökning om vad vi äter varje dag. Mest baljväxter äter kvinnor, unga mellan 16-29 år och låginkomsttagare. Men trots att bönor är näringsrika, klimatsmarta och billiga hamnar de bara på tallriken vid knappt 3 procent av måltiderna. Det vill Coop ändra på med initiativet ”Framtidens protein”.Läs mer

September 2017

Coop lanserar vegansk och mjölkfri glass

Nu utökar Coop sitt glassortiment med tre nya och efterlängtade veganska och mjölkfria glassar i smakerna va...Läs mer

Coop gör jättesatsning på gröna måltidslösningar

Nu släpper Coop Hackat och klart – en ny serie färdighackade, skalade och tvättade grönsaker och rotfr...Läs mer

Augusti 2017

Ekorekord för Coop under första halvåret 2017

Coops försäljning av ekologiska varor slog rekord under första halvåret 2017. Nya siffror visar att ekoandelen steg till 10,3 procent, vilket överträffar Coops tidigare toppnotering från 2016.Läs mer

Ny undersökning: Grönt när Way Out Wests publik får välja

Om hela Sverige vore som besökarna på festivalen Way Out West skulle vi äta betydligt mindre kött och...Läs mer

Juli 2017

Coop börjar sälja lösviktsgodis med 95 procent mindre socker

Från och med juli utökar Coop sortimentet av lösgodis, med ”Sweets with Benefits” från det nystartade svenska företaget Tweek. Företagets lösgodis innehåller 95 procent mindre socker och upp till 50 procent färre kalorier än traditionellt godis.Läs mer

Juni 2017

Åtta nya kallpressade rawjuicer och smoothies från Coop

Nu finns kallpressade rawjuicer och smoothies från Coop i åtta uppfriskande smaker. Tack vare en högtrycksteknik få...Läs mer

Vår Kokbok vinner guld i kokboks-VM

Coops kokboksserie Vår Kokbok har korats som vinnare i kategorin serier i den internationella tävlingen G...Läs mer

Maj 2017

Populära Änglamarksglassen i nya smaker

Coop släpper nu två nya sorter av de populära KRAV-märkta och ekologiska Änglamarksglassarna: laktosfri vani...Läs mer

Coop och Änglamark prisas på Europas största mässa för egna varumärken

PLMA-mässan är Europas största mässa för producenter av egna varumärken, där utmärkelserna International Salute ...Läs mer

April 2017

Änglamark ketchup bäst i test

När Mitt Kök testar ketchup är Änglamarks KRAV-märkta, ekologiska ketchup den enda ketchup som får fem p...Läs mer

Glutenfria nyheter från Coop

Nu finns tre nya glutenfria nyheter från varumärket Coop i Coops butiker. Det är glutenfri penne, ha...Läs mer

Februari 2017

Nya vardagsmaten i nya färdigrätter från Coop

I slutet av februari kommer Coop ut med flera vegetariska nyheter. Det är frysta gula ärtpuckar med s...Läs mer

Sjyst KRAV-märkt sill i påsk

Till påsk kommer nya KRAV- och MSC-märkta sillklassiker från Coop Änglamark. Det är påskfavoriterna inlag...Läs mer

Lotta Lundgren skapar prisvärda familjemiddagar med Coop

När barnfamiljer lagar vardagsmiddagen är prisvärdhet en ständig utmaning. Nu vill matprofilen Lotta Lun...Läs mer

Januari 2017

Coop utökar sortimentet av ekologiskt svenskt kött

Coop arbetar kontinuerligt för att öka den ekologiska andelen av kött. Nu utökar Coop sitt sortiment gen...Läs mer

Så gör du en bättre matlåda – och sparar tusenlappar

Det är ett nytt år och det är en bra möjlighet att börja med nya vanor. Genom att byta ut lunchrestaurangen mot egen matlåda kan man göra både miljön och hälsan en tjänst. De allra flesta räknar med att de kan spara många tusenlappar varje år och för barnfamiljer rör det sig om så mycket som 8 000 kronor, visar en undersökning i Coops medlemspanel.Läs mer

December 2016

Ny bönpasta från Änglamark

Många medvetna konsumenter vill äta protein- och fiberrik pasta och väljer bönpasta framför andra alte...Läs mer

MSC-märkt lutfisk i jul

I år kan kunder i hela landet för första gången äta lutfisk på långa med MSC-märkning. Coop har tre sor...Läs mer

Sveriges grönaste varumärke fyller 25

I år fyller Coops ekologiska varumärke Änglamark 25 år. I jubileumstexten ”Änglamark 25 år – Här är vå...Läs mer

Nyheter från Änglamark för medvetna småbarnsföräldrar

Nu tar Coop fram ytterligare fem nya smaker på barnmat i det egna varumärket Änglamark. Bland nyheterna fi...Läs mer

Åtta av tio vill ha ekologiskt på julbordet

I år kommer 78 procent välja något ekologiskt livsmedel när de handlar julmat. Nästan hälften säger att de kommer välja ekologiskt till stor del eller på all julmat där det är möjligt, visar en färsk undersökning som Sifo gjort på uppdrag av Coop.Läs mer

November 2016

Nytt för i år – glögg från Änglamark

Nu finns ekologisk och KRAV-märkt glögg från Änglamark på Coop.  Den nya glöggen från Änglamark har tydli...Läs mer
coop-julglass

Nya Änglamarkglassar – Glöggrippel till de stora och pepparkaka till de små

Den uppskattade Änglamarkglassen kommer nu i två nya premiumsmaker, och de smakar jul. Det är glöggrippelglass och pepparkaksglass, som passar perfekt till glöggminglet.Läs mer

Ny partner i Coops medlemsprogram erbjuder mat för halva priset på 300 restauranger

Coop inleder ett samarbete med TheFork, Europas största bordsbokningssajt, som innebär att Coops medlemmar får möjligheten använda poäng för att njuta av ett restaurangbesök med 50 procents rabatt på en utvald tvårätters meny. Läs mer

Oktober 2016

Änglamarks nya vardagsfavoriter - Hönsbullar

Änglamarks nya vardagsfavoriter är lika goda på tallriken som för planeten

Tidigare brukade stora delar av värphöns gå till förbränning eller malas ner till djurfoder när de har värpt klart ägg. Nu tar Coop tillsammans med Scandinavian Organics istället vara på köttet från KRAV-värphönor och börjar sälja ekologiska böniga hönsbiffar och ärtiga hönsbullar.Läs mer
coop-lagrad-präst-ost

Toppbetyg till Coops ost

I Testfaktas test av ostar hamnade Coops lagrade Präst på andra plats. Osten fick det goda resultatet för dess konsistens och ”mycket utvecklade smak”.Läs mer

Nya färska soppor från Coop

Lagom till höstkylan finns nu fyra färska soppor från Coop Eko i Coops butiker. Sopporna är pumpasoppa, linssoppa, tomat- och basilikasoppa och kycklingsoppa.Läs mer
Stilleben Änglamark Coop Bröd

Ljusa, skivade och naturligt D-vitaminrika bröd för barnfamiljen

Nu släpper Coop sju nya barnfamiljsvänliga matbröd med Från Sverige-märkningen. Bröden är ljusa och skivade och nästan alla är naturligt D-vitaminrika, vilket är unikt för Coop. De två nya Änglamark-bröden är ekologiska och KRAV-märkta.Läs mer

September 2016

Fyra av tio barnfamiljer vill äta mindre kött

Fyra av tio barnfamiljer vill äta mindre kött

Inga vegetariska rätter ligger i topp tio när barnfamiljerna listar sina vardagsrätter. Samtidigt säger fyra av tio barnfamiljer att de vill äta mindre kött. Nu startar Coop initiativet Nya vardagsmaten för att hjälpa barnfamiljer och alla andra som vill äta lite smartare och grönare.Läs mer

Augusti 2016

smartkasse

Enklare och billigare näthandel när Coop släpper Smartkassen

Från och med idag går det att utifrån över 500 recept kombinera sin egen matkasse i Coops nätbutik. Inkö...Läs mer

Juli 2016

generell-coop-bild

Alger i topp när svenskarna väljer framtidens mat

Mer än varannan svensk kan tänka sig att äta alger i framtiden. Samtidigt säger bara var fjärde blankt nej till en framtida meny med alger, insekter och laboratorieodlat kött, visar en Sifoundersökning som Coop beställt inför omröstningen om årets Änglamarkspris. Läs mer

Juni 2016

generell-coop-bild

Öppnar nytt näthandelsnav i Kungens Kurva

De senaste årens starka framgång inom e-handel har medfört att Coop Sveriges styrelse har beslutat att investera i ytterligare en så kallad darkstore belägen i den strategiskt viktiga och stora handelsplatsen i Kungens Kurva söder om Stockholm. Med satsningen kommer Coop tredubbla sin kapacitet för näthandel och kunna möta den snabbt ökande efterfrågan. Läs mer
Lax

Coop vinnare i Testfakta researchs nya laxtest

Coops nya kallrökta lax får hösta sammanlagda betyget i Testfakta researchs sensoriska test. Bedömningen har utförts som ett blindtest av både smakexperter på SP Food & Bioscience och vanliga konsumenter. Läs mer

Maj 2016

generell-coop-bild

Svenska lammproducenter nya leverantörer till Coop Sverige

Producentgruppen Lamm i Värmland som består av ett femtontal lammproducenter i Värmland blir från och med april/maj nya leverantörer av svenskt lammkött under varumärket Coop. Totalt kommer dessa producenter att stå för cirka 20 procent av det lammkött som säljs under Coops varumärke runt om i landet. Formellt tecknas avtalet med HK Scan som är Coops huvudpartner för kött under eget varumärke. Läs mer

April 2016

Coops mjölk får nya märkningen Från Sverige

Coops mjölk får nya märkningen Från Sverige

Idag är det premiär för den nya frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige. Coop kommer redan från start att märka mjölk under det egna varumärket Coop. Läs mer

Februari 2016

Coop först i Sverige med MSC-certifierad räksallad, skagenröra och baguetteröra

MSC är en global hållbarhetsmärkning för fisk- och skaldjursprodukter. Coop lanserar nya sallader som alla är MSC-märkta under egna varumärket Coop och X-tra.  Läs mer

Oktober 2015

Nu finns knasiga grönsaker i butiken

I dag börjar Coop, som första matkedja, att sälja ”knasiga grönsaker” på utvalda stormarknader runt om i Sverige. Det handlar om grönsaker som ser annorlunda ut på ytan men smakar precis som andra grönsaker. Detta är en del av Coops satsning mot matsvinn. Läs mer

Juni 2015

Knasiga frukter och grönsaker tar plats i Coops butiker

Coop tar i och med kampanjen Det är insidan som räknas ett nytt initiativ tillsammans med frukt och grönt-leverantören Everfresh för att minska matsvinnet. Nu välkomnas frukter och grönsaker som tidigare inte fått komma i närheten av butiken – bara för att de har en knasig form. Så vad är då skillnaden? Utseendet och priset blir svaret. För kvalitetsmässigt är de helt jämförbara. Läs mer

Good Egg Award till Coop – för utfasningen av ägg från burhöns

Som första svenska matkedja fick Coop under gårdagen ta emot priset Good Egg Award vid Världsutställningen i Milano. Coop fick utmärkelsen för sitt arbete med djurvälfärd, där utfasningen av ägg från burhöns till förmån för ägg från frigående höns var avgörande. Läs mer

Mars 2015

Eko-ägg populärt på årets påskbord

Ägg är inte helt otippat den stora favoriten under påsken. Hela 95 procent av de som firar påsk planerar också att äta ägg under den kommande påskhelgen, och nästan var tredje person planerar att välja ekologiska ägg i påsk. Det visar en färsk undersökning från Coop Medlemspanel.  Läs mer

Busiga, Kuliga, Kaxiga och Rockiga flingor – Coop sänker sockermängden i nya flingsortimentet

Nu ingår nya hjältar i Coops nyckelhålsmärkta flingsortiment. Med roliga former och smarriga smaker, hög fullkornshalt och låg sockerhalt får barnen en bra frukoststart. Läs mer