Coop lanserar ekologiska fruktdrycker för barn

Coop lanserar ekologiska fruktdrycker för barn

Coop lanserar två ekologiska fruktdrycker för barn i smakerna äpple och äpple/mango/passionsfrukt. De nya fruktdryckerna Drickis från Änglamark passar barn från 1 år och har antispillkork vilket gör det enklare för de små att dricka. Dessutom har Änglamarks fruktpuréer Grötis och Klämmis uppdaterats med två respektive tre nya smaker som passar barn från 6 månader. Samtliga produkter är EU-EKO och KRAV-märkta.

Medvetenheten och intresset kring ekologisk barnmat ökar och vi ser en större efterfrågan av Änglamarks produkter hos våra kunder och medlemmar, inte minst för de små. Under 2021 blev Änglamark dessutom utsetts till Sveriges mest hållbara konsumentvarumärke inom kategorin livsmedel och mat för tredje året i rad*. Vi tycker att det är kul att vi nu kan utöka vårt sortiment med två helt nya Drickis som gör sällskap med nya smaker i vårt befintliga utbud av de populära Grötis och Klämmis till de allra minsta, säger Åsa Wickholm, chef för Coops egna varumärken.

Samtliga produkter finns tillgängliga i butik eller online under maj.

Änglamark barnmat fruktdryck:

  • Drickis Äpple, från 1 år, 150ml, 9:95 Kr
  • Drickis Äpple/Mango/Passionsfrukt, från 1 år, 150ml, 9:95 Kr

Änglamark barnmat fruktpuré med havregryn:

  • Grötis Äpple/Hallon/Blåbär/Havre, Glutenfri*, från 6 mån, 120g, 11:50 Kr
  • Grötis Päron/Banan/Apelsin/Havre, från 6 mån, 120g, 11:50 Kr

Änglamark barnmat fruktpuré:

  • Klämmis Äpple/Mango/Persika, från 6 mån, 90g, 9:95 Kr
  • Klämmis Banan/Kokos/Äpple, från 6 mån, 90g, 9:95 Kr
  • Klämmis Äpple/Persika/Hallon/Blåbär, från 6 mån, 90g, 9:95 Kr

 

* https://www.sb-index.com/press-releases/2021/3/11/coop-gr-frbi-ikea-som-sveriges-mest-hllbara-varumrke
* När en produkt som innehåller havregryn som är märkt ”glutenfri” är det en havre som odlas och bearbetas under kontrollerade förhållanden. För att säkerställa att glutenhalten i havregryn är under den tillåtna gränsen för glutenfria livsmedel. för glutenfri märkning måste producenten kunna dokumentera att de har sett till att havren inte förorenas med glutenhaltiga spannmål.

För mer information kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se