Coop lanserar ekologiska fruktdrycker för barn

Coop lanserar ekologiska fruktdrycker för barn

Coop lanserar två ekologiska fruktdrycker för barn i smakerna äpple och äpple/mango/passionsfrukt. De nya fruktdryckerna Drickis från Änglamark passar barn från 1 år och har antispillkork vilket gör det enklare för de små att dricka. Dessutom har Änglamarks fruktpuréer Grötis och Klämmis uppdaterats med två respektive tre nya smaker som passar barn från 6 månader. Samtliga produkter är EU-EKO och KRAV-märkta.

Medvetenheten och intresset kring ekologisk barnmat ökar och vi ser en större efterfrågan av Änglamarks produkter hos våra kunder och medlemmar, inte minst för de små. Under 2021 blev Änglamark dessutom utsetts till Sveriges mest hållbara konsumentvarumärke inom kategorin livsmedel och mat för tredje året i rad*. Vi tycker att det är kul att vi nu kan utöka vårt sortiment med två helt nya Drickis som gör sällskap med nya smaker i vårt befintliga utbud av de populära Grötis och Klämmis till de allra minsta, säger Åsa Wickholm, chef för Coops egna varumärken.

Samtliga produkter finns tillgängliga i butik eller online under maj.

Änglamark barnmat fruktdryck:

 • Drickis Äpple, från 1 år, 150ml, 9:95 Kr
 • Drickis Äpple/Mango/Passionsfrukt, från 1 år, 150ml, 9:95 Kr

Änglamark barnmat fruktpuré med havregryn:

 • Grötis Äpple/Hallon/Blåbär/Havre, Glutenfri*, från 6 mån, 120g, 11:50 Kr
 • Grötis Päron/Banan/Apelsin/Havre, från 6 mån, 120g, 11:50 Kr

Änglamark barnmat fruktpuré:

 • Klämmis Äpple/Mango/Persika, från 6 mån, 90g, 9:95 Kr
 • Klämmis Banan/Kokos/Äpple, från 6 mån, 90g, 9:95 Kr
 • Klämmis Äpple/Persika/Hallon/Blåbär, från 6 mån, 90g, 9:95 Kr

 

* https://www.sb-index.com/press-releases/2021/3/11/coop-gr-frbi-ikea-som-sveriges-mest-hllbara-varumrke
* När en produkt som innehåller havregryn som är märkt ”glutenfri” är det en havre som odlas och bearbetas under kontrollerade förhållanden. För att säkerställa att glutenhalten i havregryn är under den tillåtna gränsen för glutenfria livsmedel. för glutenfri märkning måste producenten kunna dokumentera att de har sett till att havren inte förorenas med glutenhaltiga spannmål.

För mer information kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se 

 • Coop pilottestar spårning av tonfisk via blockkedjan

  Coop pilottestar spårning av tonfisk via blockkedjan

  Coop kommer under 2021 att pilottesta blockkedjeteknik och full spårbarhet via QR-koder på tonfisk på burk. Det innebär att Coops kunder kan skanna en QR-kod med sin smartphone och följa tonfiskens resa från hav till hylla.
  Läs mer
 • Italienska nyheter från premiumkonceptet Coop Gourmet

  Italienska nyheter från premiumkonceptet Coop Gourmet

  Coop lanserar nya italienska produkter inom premiumkonceptet Coop Gourmet. Sex stycken färska pastasorter, två stycken färska tomatbaserade pastasåser och en förgräddad stenugnsbakad pizzabotten lanseras och kommer att finnas tillgängliga i butik från april. Samtliga varor är producerade i Italien med smak och noggrant utvalda leverantörer i fokus.
  Läs mer