Coop först ut med glutenfri couscous av råris

Coop först ut med glutenfri couscous av råris

Från den 23 oktober kan Coops kunder hitta nyheten Couscous av råris i hyllan. Produkten är glutenfri och säljs unikt under egna varumärket Coop.

– Det känns superinspirerande att sätta på matkartan en ny produkt som alla kan njuta av. Det ligger ett starkt lagarbete på Coop bakom för att kunna få ut varan på marknaden, säger Minna Björklund, Chef Sortiment EVM på Coop Sverige stolt.

– Vi har sedan tidigare sett couscous-varianter gjort på majs men vi är nu stolta att kunna lansera en produkt gjord på brunt ris, även kallat råris, som också är en källa till fiber. Vi ser en stor potential i det glutenfria sortimentet och många spännande nyheter är på gång, fortsätter hon.

Couscousen känns igen för sin mjuka textur och saftighet.

– Couscous är en utmärkt basvara att ha hemma i skafferiet. Varan passar jättefint med säsongens grönsaker – ja, varför inte laga en höstig gryta till helgen eller dela upp som matlåda under veckan, säger Sara Begner, Chef Coop Provkök.

Coops glutenfria sortiment innehåller sedan tidigare couscous gjort av majs. Såväl den som nyheten Couscous av råris återfinns på Coops glutenfria hylla. I Sverige har 1–2 procent av befolkningen glutenintolerans, eller celiaki som det också heter. Hos personer med celiaki reagerar immunförsvaret på gluten, vilket leder till en inflammation i tunntarmens slemhinna.

Sara Begners tre couscousfavoriter:

För mediefrågor eller önskemål om produktprover, kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se