Änglamark dubbel vinnare i mangotester

Änglamark dubbel vinnare i mangotester

Änglamark står som Bäst i Test när TT och Allt om Mat har satt tänderna i den söta frukten som kan inhandlas såväl fryst som torkad.

Coops breda sortiment av egna varumärken uppmärksammas ännu en gång av några av landets mest tongivande testpaneler. I TT:s test av snacksfavoriten torkad mango utses Änglamark till Bäst i Test av åtta olika varumärken. Mango är ett perfekt snacks konstaterar juryn för att hålla energin uppe när långa dagar väntar i pulkabacken och skridskobanan.

”Kommer i lagom stora bitar av seg, sötsyrlig mango med fräsch smak” är juryns samlade omdöme om testvinnaren. Änglamark Mango kommer från Burkina Faso och är märkt med EU-lövet.

”Som när man äter den färska frukten”

Allt om Mat genomförde tidigare under 2023 ett stort test av fryst mango. Änglamark var ensamt om fem av fem gafflar med omdömet ”De fint skurna bitarna har en god, frisk, söt och lätt syrlig smak. Mangosmaken är ren, som när man äter den färska frukten. Doften är söt och mild. Konsistensen är lagom fast”.

– Det är lika uppskattat och roligt varje gång som våra egna varumärken hyllas av landets testpaneler. Att vi kan stoltsera med dubbel vinst för mango, såväl fryst som torkad, känns så klart extra glädjande, framför allt ur ett kund- och medlemsperspektiv där vi via vårt EVM-sortiment tillhandahåller tusentals basprodukter som passar till vardagen, vare sig du ska göra en smoothie till frukost, baka en tårta, röra ihop en salsa till tacofredagen eller bokstavligt förgylla din räksallad, säger Minna Björklund, tf chef EVM på Coop Sverige.

– Vårt arbete med att ta fram ett prisvärt sortiment under Änglamark, Xtra och Coop fortsätter under 2023, så räkna med många spännande nyheter i butikerna framöver.

Änglamark Mango och Änglamark Fryst Mango säljs i samtliga Coops butiker, är ekologiska, KRAV-märkta och odlade utan kemiska bekämpningsmedel, en fördel för den biologiska mångfalden. Mango är framför allt en källa till vitamin C, A och fibrer.

För mer information kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se