Italienska nyheter från premiumkonceptet Coop Gourmet

Italienska nyheter från premiumkonceptet Coop Gourmet

Coop lanserar nya italienska produkter inom premiumkonceptet Coop Gourmet. Sex stycken färska pastasorter, två stycken färska tomatbaserade pastasåser och en förgräddad stenugnsbakad pizzabotten lanseras och kommer att finnas tillgängliga i butik från april. Samtliga varor är producerade i Italien med smak och noggrant utvalda leverantörer i fokus.

Intresset för olika matkulturer ökar i takt med att fler lagar mer mat hemma, inte minst det klassiska italienska köket. En nyckel till bra vardagslyx är festlig mat med hög kvalitet som både passar i vardagen och till fest, men det får gärna vara lättlagat. Vad passar då bättre under en italiensk afton än en riktigt god färskpasta tillsammans med en krämig tomatsås.

Matglädje och råvaror av högsta kvalitet kännetecknar det italienska köket. Därför är jag extremt glad att vi nu kan erbjuda våra kunder och medlemmar smakupplevelser med högsta fokus på god smak och kvalitet till en konkurrenskraftig prisnivå. På så sätt kan fler få uppleva den njutning som det italienska köket ger och dessutom med en tillagningstid på under tio minuter, säger Åsa Wickholm, chef för Coops egna varumärken.

Den färska pastan kommer i varianter av två bandpastor och fyra fyllda pastor med bland annat ricotta och karljohansvamp och buffelmozzarella D.O.P., basilika och tomat. Pastasåserna finns i två varianter, en classico och en smaksatt med mascarpone och pecorino. Den förgräddade pizzabotten är stenugnsbakad på napolitanskt vis och kommer i 2-pack.

Färsk pasta:

 • Coop Gourmet Pappardelle 250g, 19:50 kr
 • Coop Gourmet Tonnarelli 250g, 19:50 kr
 • Coop Gourmet Ravioli Karl Johan 250g, 33:95 kr
 • Coop Gourmet Mozzarella & Basilika 250g, 33:95 kr
 • Coop Gourmet Parline Parmigiano Reggiano 250g, 33:95 kr
 • Coop Gourmet Parline Prusciutto 250g, 33:95 kr

Pastasås:

 • Coop Gourmet färsk pastasås Classico 300g, 29,95 kr
 • Coop Gourmet färsk pastasås Mascarpone 300g, 29,95 kr

Pizzabotten förgräddad

 • Coop Gourmet förgräddad pizzabotten 2-pack 480g, 39:95 kr

För mer information kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se 

 • Coop blir först med att visa matens hållbarhetsavtryck

  Coop blir först med att visa matens hållbarhetsavtryck

  Scanna streckkoden på den vara du ska köpa - och få fram varans hållbarhetsavtryck utifrån tio områden. I dag släpper Coop hållbarhetsdeklarationer på över 10 000 varor. Det är ett he...
  Läs mer
 • Coop och HKScan satsar på unga nötköttsproducenter

  Coop och HKScan satsar på unga nötköttsproducenter

  HKScan och Coop tror på svenskt lantbruk som en framtidsbransch och vill värna de viktiga värden som det svenska lantbruket står för. Vi tror att hållbarhet, djuromsorg och bidrag till biologisk mångfald kommer att bli ännu mer centrala värden framöver. Vi tror att efterfrågan på svenskt kött kommer att öka och vill säkra framtidens produktion och tillgång. Dessutom ser vi en möjlighet att bidra till att stötta generationsskiftet inom det svenska lantbruket.
  Läs mer