Italienska nyheter från premiumkonceptet Coop Gourmet

Italienska nyheter från premiumkonceptet Coop Gourmet

Coop lanserar nya italienska produkter inom premiumkonceptet Coop Gourmet. Sex stycken färska pastasorter, två stycken färska tomatbaserade pastasåser och en förgräddad stenugnsbakad pizzabotten lanseras och kommer att finnas tillgängliga i butik från april. Samtliga varor är producerade i Italien med smak och noggrant utvalda leverantörer i fokus.

Intresset för olika matkulturer ökar i takt med att fler lagar mer mat hemma, inte minst det klassiska italienska köket. En nyckel till bra vardagslyx är festlig mat med hög kvalitet som både passar i vardagen och till fest, men det får gärna vara lättlagat. Vad passar då bättre under en italiensk afton än en riktigt god färskpasta tillsammans med en krämig tomatsås.

Matglädje och råvaror av högsta kvalitet kännetecknar det italienska köket. Därför är jag extremt glad att vi nu kan erbjuda våra kunder och medlemmar smakupplevelser med högsta fokus på god smak och kvalitet till en konkurrenskraftig prisnivå. På så sätt kan fler få uppleva den njutning som det italienska köket ger och dessutom med en tillagningstid på under tio minuter, säger Åsa Wickholm, chef för Coops egna varumärken.

Den färska pastan kommer i varianter av två bandpastor och fyra fyllda pastor med bland annat ricotta och karljohansvamp och buffelmozzarella D.O.P., basilika och tomat. Pastasåserna finns i två varianter, en classico och en smaksatt med mascarpone och pecorino. Den förgräddade pizzabotten är stenugnsbakad på napolitanskt vis och kommer i 2-pack.

Färsk pasta:

 • Coop Gourmet Pappardelle 250g, 19:50 kr
 • Coop Gourmet Tonnarelli 250g, 19:50 kr
 • Coop Gourmet Ravioli Karl Johan 250g, 33:95 kr
 • Coop Gourmet Mozzarella & Basilika 250g, 33:95 kr
 • Coop Gourmet Parline Parmigiano Reggiano 250g, 33:95 kr
 • Coop Gourmet Parline Prusciutto 250g, 33:95 kr

Pastasås:

 • Coop Gourmet färsk pastasås Classico 300g, 29,95 kr
 • Coop Gourmet färsk pastasås Mascarpone 300g, 29,95 kr

Pizzabotten förgräddad

 • Coop Gourmet förgräddad pizzabotten 2-pack 480g, 39:95 kr

För mer information kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se 

 • Coop pilottestar spårning av tonfisk via blockkedjan

  Coop pilottestar spårning av tonfisk via blockkedjan

  Coop kommer under 2021 att pilottesta blockkedjeteknik och full spårbarhet via QR-koder på tonfisk på burk. Det innebär att Coops kunder kan skanna en QR-kod med sin smartphone och följa tonfiskens resa från hav till hylla.
  Läs mer
 • Coop lanserar ekologiska fruktdrycker för barn

  Coop lanserar ekologiska fruktdrycker för barn

  Coop lanserar två ekologiska fruktdrycker för barn i smakerna äpple och äpple/mango/passionsfrukt. De nya fruktdryckerna Drickis från Änglamark passar barn från 1 år och har antispillkork vilket gör det enklare för de små att dricka. Dessutom har Änglamarks fruktpuréer Grötis och Klämmis uppdaterats med två respektive tre nya smaker som passar barn från 6 månader. Samtliga produkter är EU-EKO och KRAV-märkta.
  Läs mer