Vardagslyx med nya Coop Gourmet

Vardagslyx med nya Coop Gourmet

Coop Gourmet är ett nytt premiumkoncept under det egna varumärket Coop där kunder och medlemmar kan unna sig det lilla extra till en bra prisnivå. I den nya serien ingår varor med särskilt bra kvalitet där smak och hantverk står i fokus med noga utvalda råvaror. Den nya serien finns tillgänglig i butik och online under hösten.

Coops nya premiumsortiment Coop Gourmet är noga utvalt av Coop och garanterar högsta kvalitet när det kommer till råvara, hantverk och smak. Coop Gourmet kommer att finnas i flera varugrupper, från äppelmust till tryffelsalami. Först ut under hösten är drycker, delikatesser inom chark och kött samt ostar. Under 2021 kommer serien dessutom att utökas med ett 20-tal artiklar.

I takt med att fler lagar mer mat hemma, vill man unna sig god mat med hög kvalitet, vid fler tillfällen. Därför är jag extremt glad att vi nu kan erbjuda våra kunder och medlemmar en ny serie produkter med matglädje i fokus som skapar en känsla av lyx. Vi fokuserar på bra råvaror och med högsta fokus på god smak till en rimlig prisnivå, säger Åsa Wickholm, chef för Coops egna varumärken.

Sortimentet återfinns främst på Stora Coop, Coop och snart på coop.se men även de mindre butikerna kommer att ha några av artiklarna.

Exempel på varor i serien:

 • Coop Gourmet tryffelsalami, 80 g ca 39,95 kr
 • Coop Gourmet buffelmozzarella, 100 g ca 19,95 kr
 • Coop Gourmet ginger beer, 20 cl ca 11,95 kr
 • Coop Gourmet parmesanost i bit, 125 g ca 52,50 kr
 • Coop Gourmet äppelmust, 33 cl ca 14,95 kr

För mer information kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se 

 • Världens första metanreducerade nötkött nu i butik

  Världens första metanreducerade nötkött nu i butik

  I ett unikt pilotprojekt mellan bioteknikföretaget Volta Greentech, dagligvarukedjan Coop och livsmedelsbolaget Protos presenteras nu världens första metanreducerade nötkött. Från 30 juni kan man köpa köttet i utvalda Coop-butiker.
  Läs mer
 • Coop lanserar e-handelserbjudande i Stockholms skärgård

  Coop lanserar e-handelserbjudande i Stockholms skärgård

  Coop Butiker och Stormarknader lanserar ett helt nytt skärgårdserbjudande till kunder och medlemmar, vare sig de är bofasta skärgårdsbor eller sommargäster. Satsningen omfattar ett flertal noggrant utvalda färjelägen och bryggor i skärgården och bygger på lösningar både året runt och under högsäsong.
  Läs mer