Vardagslyx med nya Coop Gourmet

Vardagslyx med nya Coop Gourmet

Coop Gourmet är ett nytt premiumkoncept under det egna varumärket Coop där kunder och medlemmar kan unna sig det lilla extra till en bra prisnivå. I den nya serien ingår varor med särskilt bra kvalitet där smak och hantverk står i fokus med noga utvalda råvaror. Den nya serien finns tillgänglig i butik och online under hösten.

Coops nya premiumsortiment Coop Gourmet är noga utvalt av Coop och garanterar högsta kvalitet när det kommer till råvara, hantverk och smak. Coop Gourmet kommer att finnas i flera varugrupper, från äppelmust till tryffelsalami. Först ut under hösten är drycker, delikatesser inom chark och kött samt ostar. Under 2021 kommer serien dessutom att utökas med ett 20-tal artiklar.

I takt med att fler lagar mer mat hemma, vill man unna sig god mat med hög kvalitet, vid fler tillfällen. Därför är jag extremt glad att vi nu kan erbjuda våra kunder och medlemmar en ny serie produkter med matglädje i fokus som skapar en känsla av lyx. Vi fokuserar på bra råvaror och med högsta fokus på god smak till en rimlig prisnivå, säger Åsa Wickholm, chef för Coops egna varumärken.

Sortimentet återfinns främst på Stora Coop, Coop och snart på coop.se men även de mindre butikerna kommer att ha några av artiklarna.

Exempel på varor i serien:

 • Coop Gourmet tryffelsalami, 80 g ca 39,95 kr
 • Coop Gourmet buffelmozzarella, 100 g ca 19,95 kr
 • Coop Gourmet ginger beer, 20 cl ca 11,95 kr
 • Coop Gourmet parmesanost i bit, 125 g ca 52,50 kr
 • Coop Gourmet äppelmust, 33 cl ca 14,95 kr

För mer information kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se 

 • Butik Vågen vinner Änglamarkspriset 2020

  Butik Vågen vinner Änglamarkspriset 2020

  Svenska folket och Änglamarksprisets jury har röstat fram butik Vågen i Östersund som vinnare av Änglamarkspriset 2020. Butik Vågen tilldelades Coops Änglamarkspris vid en digital ceremoni under onsdagen och får, utöver uppmärksamhet och ära, 100 000 kronor i prispengar.
  Läs mer
 • I dag lanserar Coop tillsammans med Beyond Meat® nya Beyond Mince®

  I dag lanserar Coop tillsammans med Beyond Meat® nya Beyond Mince®

  I dag lanserar Coop Beyond Mince® i Sverige. Den växtbaserade färsen kommer gå att köpa i utvalda Coop-butiker över hela Sverige och online från och med 26 oktober. Beyond Mince är ska...
  Läs mer