Vardagslyx med nya Coop Gourmet

Vardagslyx med nya Coop Gourmet

Coop Gourmet är ett nytt premiumkoncept under det egna varumärket Coop där kunder och medlemmar kan unna sig det lilla extra till en bra prisnivå. I den nya serien ingår varor med särskilt bra kvalitet där smak och hantverk står i fokus med noga utvalda råvaror. Den nya serien finns tillgänglig i butik och online under hösten.

Coops nya premiumsortiment Coop Gourmet är noga utvalt av Coop och garanterar högsta kvalitet när det kommer till råvara, hantverk och smak. Coop Gourmet kommer att finnas i flera varugrupper, från äppelmust till tryffelsalami. Först ut under hösten är drycker, delikatesser inom chark och kött samt ostar. Under 2021 kommer serien dessutom att utökas med ett 20-tal artiklar.

I takt med att fler lagar mer mat hemma, vill man unna sig god mat med hög kvalitet, vid fler tillfällen. Därför är jag extremt glad att vi nu kan erbjuda våra kunder och medlemmar en ny serie produkter med matglädje i fokus som skapar en känsla av lyx. Vi fokuserar på bra råvaror och med högsta fokus på god smak till en rimlig prisnivå, säger Åsa Wickholm, chef för Coops egna varumärken.

Sortimentet återfinns främst på Stora Coop, Coop och snart på coop.se men även de mindre butikerna kommer att ha några av artiklarna.

Exempel på varor i serien:

 • Coop Gourmet tryffelsalami, 80 g ca 39,95 kr
 • Coop Gourmet buffelmozzarella, 100 g ca 19,95 kr
 • Coop Gourmet ginger beer, 20 cl ca 11,95 kr
 • Coop Gourmet parmesanost i bit, 125 g ca 52,50 kr
 • Coop Gourmet äppelmust, 33 cl ca 14,95 kr

För mer information kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se 

 • Tre glutenfria nyheter från Coop

  Tre glutenfria nyheter från Coop

  Coop stärker utbudet av glutenfritt inom de egna varumärkena Coop och Änglamark och lanserar tre nya glutenfria produkter. Samtliga produkter finns i butik och online redan nu.
  Läs mer
 • Sopköket vinner Änglamarkspriset 2021

  Sopköket vinner Änglamarkspriset 2021

  Svenska folket har tillsammans med Änglamarksprisets jury röstat fram Sopköket, catering och restaurang från Stockholm, som vinnare av Änglamarkspriset 2021. Sopköket tilldelades Änglamarkspriset för sitt arbete mot matsvinn vid en digital ceremoni under måndagen och prisas med 250 000 kronor.
  Läs mer