Coop lanserar e-handelserbjudande i Stockholms skärgård

Coop lanserar e-handelserbjudande i Stockholms skärgård

Coop Butiker och Stormarknader lanserar ett helt nytt skärgårdserbjudande till kunder och medlemmar, vare sig de är bofasta skärgårdsbor eller sommargäster. Satsningen omfattar ett flertal noggrant utvalda färjelägen och bryggor i skärgården och bygger på lösningar både året runt och under högsäsong.

– Vi fortsätter att öka vår service och adderar fler kanaler där vi kan möta våra kunder och medlemmar. Jag är glad över innovationskraften i organisationen och detta är en service som är viktig för oss att kunna erbjuda och som vi tror våra kunder och medlemmar uppskattar, säger Meta Persdotter, vd Coop Butiker och Stormarknader.

Hämta året runt vid färjelägena i Dalarö, Östanå och Furusund

Från och med 30 maj kan kunder och medlemmar hämta upp sin beställning vid färjelägena i Dalarö, Östanå och Furusund vid utvalda tider varje vardag. Från slutet av sommaren kommer Coops hämtaskåp att placeras ut permanent och vara tillgängliga året runt. Beställningar görs precis som vanligt på coop.se från och med den 23 maj.

– Det finns en ökad efterfrågan på skärgårdsleveranser bland våra kunder och medlemmar. Därför ser vi detta som ett viktigt erbjudande där de under hela sommaren kan hämta upp sina varor vid utvalda platser och tider. Efter sommaren är planen att leverera till våra populära hämtaskåp året runt i syfte att ytterligare bredda vårt erbjudande, säger Erik Edvardsson, Chef e-handel och varuflöde, Coop Butiker och Stormarknader.

Hämta vid 10 utvalda bryggor i skärgården under hela sommaren

Till det tillkommer även ett erbjudande där Coops kunder och medlemmar kommer att kunna hämta sina beställda varor vid tio olika bryggor på öar som försörjs via båt enligt ett fast schema. Detta erbjudande är tillgängligt mellan 1 juni och 25 augusti och inkluderar bland annat Blidö, Finnhamn och Utö.

– Våra flexibla leveranslösningar är väldigt populära och förenklar vardagen för många kunder och medlemmar på fastlandet. Därför utökar vi nu vår service i skärgården rejält genom att erbjuda en rad olika upphämtningsplatser. Vi kommer ha ett storhandelserbjudande till stormarknadspriser, och kunder och medlemmar får även tillgång till lokala leverantörer när de handlar online, säger Erik Edvardsson.

Kunder och medlemmar kommer att kunna få sina beställningar levererade till de tio bryggorna nedan. Specifika leveransdagar och leveranstider anges vid beställning. Beställning görs precis som vanligt på coop.se från och med den 25 maj.

Ö                                         Brygga

Blidö                                     Almvik brygga
Fåglarö (vid Dalarö)          Fåglarö brygga
Harö                                     Hagede brygga
Ljusterö                                Hummelmora brygga
Ljusterö                                Linanäs brygga
Lättinge(Ornö)                      Lättinge brygga
Nämdö                                 Östanvik brygga
Sandön                                 Sandhamn brygga
Utö                                       Spränga brygga
Vårholma                              Vårlunda brygga

Den senaste uppdaterade turlistan finns på Skärgårdsleveranser 2022 | Coop

För mediefrågor, kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se