Coop lanserar olivoljor under premiumkonceptet Coop Gourmet

Coop lanserar olivoljor under premiumkonceptet Coop Gourmet

Coop lanserar två nya olivoljor under premiumkonceptet Coop Gourmet; en italiensk Extra jungfruolja och en grekisk ofiltrerad Extra jungfruolja. Den italienska olivoljan finns i butik och online redan nu och den grekiska olivoljan kommer i butik och online i början av oktober.

Coops premiumsortiment Coop Gourmet är noga utvalt av Coop och garanterar högsta kvalitet när det kommer till råvara, hantverk och smak.

Coops grekiska Extra jungfruolja är gjord på handplockade Koroneiki- och Manakioliver. Den är ofiltrerad för att bevara så mycket som möjligt av olivernas naturliga smak och arom. Den innehåller mikroskopiska partiklar av olivkött som tillför karaktäristisk smak och arom.

– En ofiltrerad olivolja är det närmaste man kan komma Greklands flytande guld, säger Åsa Wickholm, chef för Coops egna varumärken. När ofiltrerad olivolja står orörd sjunker partiklarna till botten, så vänd flaskan ett par gånger före användning.

Coops italienska Extra jungfruolja är av hög kvalitet med medelfruktig karaktär. Gjord på spårbara oliver och med ett kärleksfullt hantverk. Utsökt till sallader och i matlagning.

– Med vår nya italienska Extra jungfruolja ökar vi spårbarhet och transparens ytterligare. Produkten har en QR-kod som talar om vilka olivsorter och vilka italienska regioner oliverna kommer ifrån i den unika flaskan, äger Åsa Wickholm.

Båda olivoljorna kommer i 500 ml glasflaskor och har ett cirkapris på 80 kr. Den italienska finns att köpa i butik och online redan nu och den grekiska väntas komma ut i början av oktober.

För mediefrågor, kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se