Tre glutenfria nyheter från Coop

Tre glutenfria nyheter från Coop

Coop stärker utbudet av glutenfritt inom de egna varumärkena Coop och Änglamark och lanserar tre nya glutenfria produkter. Samtliga produkter finns i butik och online redan nu.

Coop utökar utbudet av glutenfria frukostalternativ och lanserar nu glutenfria havregryn från Änglamark samt glutenfri müsli under varumärket Coop. Änglamarks nya havregryn är, förutom glutenfria, även KRAV-märkta, ekologiska och nyckelhålsmärkta. Coops glutenfria müsli är gjord på bovete, quinoa, majs och ris. Müslin innehåller även solroskärnor och torkad frukt.

– Vi expanderar nu vårt utbud av glutenfria frukostalternativ med två härliga tillskott. Våra kunder och medlemmar efterfrågar fler alternativ inom det här området och därför känns det bra att vi kan erbjuda dem fler bra och prisvärda produkter, säger Fredrik Zenk, chef för egna varumärken på Coop.

Coop kompletterar dessutom utbudet av glutenfri pasta under varumärket Coop med glutenfri Fusillipasta. Coop erbjuder nu åtta olika glutenfria pastavarianter.

– I dag har vi ett brett utbud av glutenfria pastavarianter, men vi märker att efterfrågan fortsätter att öka. Därför kompletterar vi vårt redan stora utbud av glutenfri pasta med ytterligare en variant, säger Fredrik Zenk.

  • Coop glutenfri müsli, 400g, Cirkapris 24,95 kr.
  • Coop glutenfri Fusillipasta, 400g, Cirkapris 9,95 kr.
  • Änglamark glutenfria ekologiska havregryn, 750g, Cirkapris 19,95 kr.

Samtliga produkter finns tillgängliga i butik nu.

För mediefrågor, kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se