Coop välkomnar sommaren med kapade priser på massvis av varorBäst pris för medlemmar Coop v23-26

Coop välkomnar sommaren med kapade priser på massvis av varor

Äntligen varmare tider, semestern runt hörnet och fler måltider som kan åtnjutas utomhus. Nu står det klart vilka sommarfavoriter som Coop sänker priserna på 5 juni – 2 juli för sina medlemmar.

– Som medlem hos Coop får du alltid bäst pris. Varje vecka erbjuder våra butiker och coop.se medlemspriser och erbjudanden på utvalda produkter. Sedan i maj månad har vi ytterligare utökat vårt erbjudande mot Coops 3,9 miljoner medlemmar. Vi fortsätter att leverera på vårt löfte ”Tillsammans ger vi varje medlem mer”, säger Fredrik Uhrbom, Affärsområdeschef Försäljning och Marknad, Coop Sverige.

Sedan början på maj månad har Coop kapat priset för medlemmar med upp till 30 procent på massor av utvalda vardagsfavoriter, bland annat på smör, kycklingfilé, såser, pasta, bröd, vetemjöl, fisk, flingor, krossade tomater samt ett urval av frukt och grönsaker.

Från 5 juni och fyra veckor framåt, där högtider som Sveriges nationaldag och midsommar stundar, blommar sommarskruden än klarare ut bland de cirka 100 varor som Coop kapar priset för medlemmar på upp till 30 procent, med en snittsänkning på 20 – 25 procent.

För picknickar, matsäckar och grönskande utflykter kapas priset bland annat på tunnbröd, kycklingbröstfilé, såser, crème fraiche, yoghurt, kvarg, müslibars, chips, kolsyrat vatten, fruktdryck, hushållsost, halloumiburgare, räkor, glass, oliver, pesto och pasta.

För frukostbordet och en bra samt energifylld start på dagen sänks priset på bland annat flingor, havregryn, kaffe och grönsaker. Byxblöjor, blöjor, våtservetter är andra produkter där Coops numera 3,9 miljoner medlemmar får sänkt pris under perioden.

– Det är viktigt för oss att fortsätta investera i våra medlemmar och underlätta för en god, billigare och inspirerande matinhandling. De EVM-varor vi kapat priset på för veckorna 23-26 tror vi kommer passa riktigt bra till den årstid vi nu går in i. Extra glädjande känns det att vi i den här perioden även kan inkludera barnartiklar i vår stora prissänkning då det är många familjer som fått en tuffare tillvaro ekonomiskt, säger Fredrik Uhrbom.

Medlemmar får mer tillbaka

Som medlem i Coop ges bonus tillbaka på alla köp, upp till 5 procent. Den insamlade bonusen kan användas för extra rabatt i butik och på coop.se för att spara in på matkostnaderna. Som medlem kan man även handla till medlemspriser i butik och online. Lojala medlemmar som har registrerat sin e-postadress kan belönas med personliga rabatter på varor som man brukar handla.

Coops medlemsprogram ger dessutom unga i åldern 18 – 25 år utvalda extra rabatter samt studenter en rabatt på 50 procent på fyra utvalda varor varje månad. Något som bidragit till en stark ökning i medlemsantalet för åldersgruppen.

– För de medlemmar som handlar för 3000 kronor per månad och uppåt ger Coops medlemsprogram mest bonus i kronor tillbaka av branschens medlemsprogram, säger Fredrik Uhrbom som sett över 80 000 nya medlemmar till Coop under årets första fyra månader.

– Vi ser en medlemsökning månad för månad under 2023, vilket så klart är riktigt glädjande.

Under hela maj och juni får nya medlemmar i Coop 10 000 bonuspoäng från start. Att bli medlem i Coop är enkelt och smidigt, antingen direkt i butik i kassan eller på coop.se.

Kampanjen gäller i samtliga Coop-butiker och Stora Coop. Kampanjen gäller inte på Pekås eller X:-tra. Varorna som prissänks under maj, juni och juli månad återfinns under varumärkena Coop, Änglamark och Xtra.

För mediefrågor, kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se