Högsta betyg för Änglamark olivolja

”En olivolja för den redan inbitna olivoljeälskaren”. Aftonbladets smakjury ger Änglamark italiensk ekologisk olivolja fem av fem plustecken.

Hur smakar en god olivolja, och vad gör den till en succé? Aftonbladet samlade sin smakpanel för att testa sig igenom hela 14 olika olivoljor. Högsta betyg delades ut till Änglamark italiensk ekologisk olivolja som omnämns som en ”komplex och modig olja med en beska och grön ton”.

– En olivolja kan bära en hel maträtt, men den kan också bara vara ett gott tillbehör till en skiva ljust bröd eller på en fräsch sallad. Här verkar vår ekologiska olivolja under varumärket Änglamark göra båda jobbet så att säga. Åter igen visar sig det hårda arbetet bakom våra EVM-produkter bära frukt, säger Minna Björklund, chef sortiment EVM på Coop Sverige.

I smaktestet testades olivoljorna utan tillbehör. Jurymedlemmarna fick dricka vatten och äta lite vitt bröd under testets gång för att rensa smaklökarna. Testet var ett blindtest, deltagarna visste alltså inte vilka oljor som hälldes upp. Olivoljorna bedömdes utefter smak, doft och utseende på en skala från 1-5, där 5 var bäst.

Tre smakrika recept med olivolja

1. Pasta pomodoro Pasta pomodoro | Recept – Coop

2. Tagliata Tagliata | Recept – Coop

3. Snabb focaccia Snabb focaccia | Recept – Coop

Det är tredje gången på kort tid som Änglamark prisas i pressen. Under december 2023 utsågs såväl risgrynsgröt och pepparkakor till bäst i test i två av landets större tidningar.

För mediefrågor, kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se