Coop utökar sortimentet av ekologiskt svenskt kött

Coop utökar sortimentet av ekologiskt svenskt kött

Coop arbetar kontinuerligt för att öka den ekologiska andelen av kött. Nu utökar Coop sitt sortiment genom ett samarbete med Scan och kontrakterar ett antal svenska ekoproducenter. Med detta samarbete ökar Coop andelen svenskt ekologiskt fläskkött. Coops kunder kommer att hitta produkterna i köttdisken under varumärket Coop Eko.

Sedan slutet av 1980-talet har Coop salufört kött som produceras av KRAV-grisar under vårt varumärke Coop Änglamark. Nu utökar Coop sitt ekologiska sortiment genom ett samarbete med Scan. Ett antal svenska EU-ekoproducenter förser därmed Coop med kotlett, karré och fläskfilé, som kommer att finnas i köttdisken under varumärket Coop Eko.

Coop har idag det bredaste sortimentet och största andelen på marknaden inom ekologiskt kött. Utmaningarna att öka utbudet finns i första hand inom griskött där ekologiska grisar är mindre än 2 procent av den totala volymen av svenska grisar. För att få ökad tillgång krävs flera åtgärder. Det här avtalet är en sådan åtgärd. Coop sponsrar också projektet Bliekobonde.nu, som är en kampanj för att få fler svenska uppfödare och odlare att ställa om till ekologiskt eller KRAV.

För mer information:
Coops pressjour: 010-743 13 13

  • Norrsken första partner till Coops innovationsplattform

    Norrsken första partner till Coops innovationsplattform

    Som ett led i Coops digitaliseringsresa etablerar Coop en extern innovationsplattform som ska möjliggöra för entreprenörer att få kapital och möjlighet att testa sina affärsidéer skarpt i Coops verksamhet. Första partner till innovationsplattformen blir Norrsken Foundation.
    Läs mer
  • Havstenssunds Ostron vinner Änglamarkspriset 2019

    Havstenssunds Ostron vinner Änglamarkspriset 2019

    Svenska folket och Änglamarksprisets jury har röstat fram Havstenssunds Ostron till vinnare av Änglamarkspriset 2019. Företagets ostronodling på västkusten visar tydligt att matglädje och hållbarhet går hand i hand.
    Läs mer