Nya vardagsmaten i nya färdigrätter från Coop

Nya vardagsmaten i nya färdigrätter från Coop

I slutet av februari kommer Coop ut med flera vegetariska nyheter. Det är frysta gula ärtpuckar med soltorkade tomater, bönbiffar med picklad blomkål, ärtbiffar med mynta och citron och broccolibollar med ost och basilika. Rätterna är lättlagade och smakrika och har tagits fram utifrån populära recept på coop.se.

Fyra av tio barnfamiljer vill äta mindre kött i vardagen. Nu kommer Coop ut med vegetariska nyheter. Nyheterna bygger på storsäljare från Coops receptbank på coop.se, som nu finns som färdigrätter som du tar fram ur frysen och snabbt lagar till. Den som vill laga recepten själv hittar dem på coop.se.

– Den nya vardagsmaten är god, inspirerande och allt oftare vegetarisk. Men den måste också vara lättlagad och snabb, säger Jonatan Tullberg, chef för egna varumärken på Coop.

Rätterna tillverkas i Sverige på svensk råvara utan tillsatser och recepten har tagits fram av Coops matinspiratör Sara Begner tillsammans med Dafgårds. Bland nyheterna finns veganska och lakto-ovo-vegetariska alternativ. De finns brett i butik från vecka 11, med smygstart redan nu i Coops e-handel på coop.se och i butik. Ca-pris är 27,50 kr.

– Även färdiga rätter kan vara härliga och goda. Här har vi tagit favoritrecept från Coops receptbank och gjort lite mer lättlagade, frysta versioner av dem. Min favorit är ärtbiffarna, där myntan och citronen ger bra balans, säger Sara Begner, Coops matinspiratör.

Samtidigt som de nya rätterna släpps kommer också vegansk vegofärs gjord på sojaprotein och vegansk KRAV-märkt falafel från Änglamark.

Coop Broccolibollar med ost och basilika – Bollar av broccoli och svensk ost smaksatta med basilika och en touch av chili (lakto-ovo)

Coop Ärtbiffar med mynta och citron – En bas av svenska gröna ärtor med en frisk och fräsch smaksättning av mynta och citron och panerade i en krispig potatispanering (vegansk)

Coop Bönbiffar med picklad blomkål – biffar av svenska vita bönor, smaksatt med sötsyrlig, picklad blomkål som ger ett krispigt tuggmotstånd och en spännande touch av grönpeppar (vegansk)

Coop Gula ärtpuckar – små puckar av svenska gula ärtor och goda, soltorkade tomater, marinerade i olja (vegansk)

Coop Vegofärs – färs gjord på sojaprotein, färdig att använda i grytor och såser på samma sätt som en köttfärs. Rik på protein, järn och vitamin B12 (vegansk)

Änglamark Falafel – ekologisk KRAV-märkt falalel, klassiska kikärtsbollar smaksatta med spiskummin, vitlök och persilja (vegansk)

 

För mer information, kontakta
Charlotta Åsell, 010-743 43 79 eller charlotta.asell@coop.se

 • Lilla Änglamarkspriset utser Sveriges grönaste mellis

  Lilla Änglamarkspriset utser Sveriges grönaste mellis

  Nu är det dags att nominera till Änglamarkspriset – ett av Sveriges största hållbarhetspriser som har delats ut av Coop sedan 2002. Nytt för i år är Lilla Änglamarkspriset, som hyllar grön och hållbar matinspiration för unga, av unga.
  Läs mer
 • Halvvägs till Asien – Coop lanserar asiatiska produkter

  Halvvägs till Asien – Coop lanserar asiatiska produkter

  Under namnet Coop Asien lanserar Coop en linje med egna asiatiska produkter. Först ut att lanseras är de tre smaksättarna ostronsås, sesamolja och fisksås. Med lanseringen av de asiatiska produkterna vill Coop uppmuntra att våga testa och lyckas med att laga asiatisk mat hemma.
  Läs mer