Coop släpper glutenfritt hamburgerbröd

Coop släpper glutenfritt hamburgerbröd

Coop fortsätter att fylla på sitt glutenfria sortiment under sina egna varumärken. Nytt på hyllan från juni månad blir ett hamburgerbröd i 3-pack.

– De bästsäljande konventionella produkterna ska vi även erbjuda som glutenfria alternativ. Efter att ha lanserat medlemsfavoriterna couscous på råris och pizza Margherita känns det superspännande att nu även tajma årets grillsäsong med vårt fluffiga hamburgerbröd, säger Daphne Perlmutter, produktutvecklare på Coop Sverige.

I dagsläget finns en bit över 30 produkter under Coops egna glutenfria sortiment. Samtliga av Coops cirka 820 butiker har ett glutenfritt sortiment att välja från.

– Vi ser enorm potential i att utveckla det glutenfria sortimentet på Coop. Denna kategori är viktig för den som behöver hålla glutenfri kost. Det känns som en självklarhet att kunna erbjuda innovativa, goda och hållbara produkter till våra kunder, säger Daphne och fortsätter:

– Den glutenfria hyllan ska vara minst lika bra som resterande sortiment – om inte bättre! Vi har lyssnat på våra medlemmar och jag kan lova att det händer fler saker på hyllan under 2024. Håll utkik i butik.

Andra produktnyheter från senaste åren under Coops egna varumärken innefattar bland annat pasta, västkustkaka, rostbröd, kladdkaka, granola, müsli, ekologiska havregryn, havreknäcke och fröbröd.

I Sverige beräknas omkring 2-3 procent av befolkningen ha celiaki, det vill säga vara glutenintoleranta. Celiaki är en autoimmun sjukdom som drabbar tunntarmen. Den utlöses av gluten, ett protein som finns i vete, korn och råg.

Pris i butik för 3-pack hamburgerbröd: cirka 29 kronor

Tre goda recept på hamburgare:

Barnens favorit: Barnens bästa burgare | Recept – Coop

Grönt är gott: Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad – Coop

Fullmatad ostklassiker: Cheeseburgare | Recept – Coop

För mer information kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se