För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies
I år kommer 78 procent välja något ekologiskt livsmedel när de handlar julmat. Nästan hälften säger att de kommer välja ekologiskt till stor del eller på all julmat där det är möjligt, visar en färsk undersökning som Sifo gjort på uppdrag av Coop.Read more
Den uppskattade Änglamarkglassen kommer nu i två nya premiumsmaker, och de smakar jul. Det är glöggrippelglass och pepparkaksglass, som passar perfekt till glöggminglet.Read more
Coop inleder ett samarbete med TheFork, Europas största bordsbokningssajt, som innebär att Coops medlemmar får möjligheten använda poäng för att njuta av ett restaurangbesök med 50 procents rabatt på en utvald tvårätters meny. Read more
Tidigare brukade stora delar av värphöns gå till förbränning eller malas ner till djurfoder när de har värpt klart ägg. Nu tar Coop tillsammans med Scandinavian Organics istället vara på köttet från KRAV-värphönor och börjar sälja ekologiska böniga hönsbiffar och ärtiga hönsbullar.Read more
I Testfaktas test av ostar hamnade Coops lagrade Präst på andra plats. Osten fick det goda resultatet för dess konsistens och ”mycket utvecklade smak”.Read more
Lagom till höstkylan finns nu fyra färska soppor från Coop Eko i Coops butiker. Sopporna är pumpasoppa, linssoppa, tomat- och basilikasoppa och kycklingsoppa.Read more
Nu släpper Coop sju nya barnfamiljsvänliga matbröd med Från Sverige-märkningen. Bröden är ljusa och skivade och nästan alla är naturligt D-vitaminrika, vilket är unikt för Coop. De två nya Änglamark-bröden är ekologiska och KRAV-märkta.Read more
Inga vegetariska rätter ligger i topp tio när barnfamiljerna listar sina vardagsrätter. Samtidigt säger fyra av tio barnfamiljer att de vill äta mindre kött. Nu startar Coop initiativet Nya vardagsmaten för att hjälpa barnfamiljer och alla andra som vill äta lite smartare och grönare.Read more
Mer än varannan svensk kan tänka sig att äta alger i framtiden. Samtidigt säger bara var fjärde blankt nej till en framtida meny med alger, insekter och laboratorieodlat kött, visar en Sifoundersökning som Coop beställt inför omröstningen om årets Änglamarkspris.
Read more
De senaste årens starka framgång inom e-handel har medfört att Coop Sveriges styrelse har beslutat att investera i ytterligare en så kallad darkstore belägen i den strategiskt viktiga och stora handelsplatsen i Kungens Kurva söder om Stockholm. Med satsningen kommer Coop tredubbla sin kapacitet för näthandel och kunna möta den snabbt ökande efterfrågan.
Read more
Coops nya kallrökta lax får hösta sammanlagda betyget i Testfakta researchs sensoriska test. Bedömningen har utförts som ett blindtest av både smakexperter på SP Food & Bioscience och vanliga konsumenter.
Read more
Producentgruppen Lamm i Värmland som består av ett femtontal lammproducenter i Värmland blir från och med april/maj nya leverantörer av svenskt lammkött under varumärket Coop. Totalt kommer dessa producenter att stå för cirka 20 procent av det lammkött som säljs under Coops varumärke runt om i landet. Formellt tecknas avtalet med HK Scan som är Coops huvudpartner för kött under eget varumärke.
Read more
Idag är det premiär för den nya frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige. Coop kommer redan från start att märka mjölk under det egna varumärket Coop.
Read more
MSC är en global hållbarhetsmärkning för fisk- och skaldjursprodukter. Coop lanserar nya sallader som alla är MSC-märkta under egna varumärket Coop och X-tra.
Read more