Kokosgrädde Änglamark

Coop släpper ekologisk kokosgrädde och smaskiga ostbågar

Nu släpper Coop årets första nyheter inom egna varumärken. Bland annat en 250 g-påse av krispiga och smakfulla ostbågar under varumärket Coop och en ekologisk kokosgrädde.

– Det här produktsläppet har vi nyheter inom alla våra egna varumärken, från Coop till otroligt prisvärda Xtra samt ekologiska Änglamark. Jag slår gärna ett extra slag för ostbågarna som i våra egna smaktester gjort otroligt bra ifrån sig, säger Minna Björklund, chef sortiment EVM Coop Sverige.

En annan kommande favorit bland Coops kunder och medlemmar lär bli fruktdryckerna i fin färgglad design och med smaker som apelsin, tropiskt och bär från skogen. Dryckerna på 20 cl är en försäljningssuccé i såväl Danmark som Norge och når från och med 15 januari Coop-butikerna i Sverige. Dryckerna säljs i åtta-pack och åtnjuts fördelaktigt med ett sugrör i papper som medföljer.

Coops satsning på utländska matkoncept fortsätter. Fem nyheter släpps inom kategorin. För matälskare av det thailändska köket släpps en mild rödgul currypasta (Massaman) 100g samt en sötare curryvariant (Panang) 100g. Under varumärket Coop blir det även premiär för nudlar 250g, perfekt för en värmande ramen efter en dag ute i snön. Under varumärket Änglamark släpps en ekologisk kokosgrädde 250 ml, smakfull i matlagning eller som ett veganskt substitut till vanlig grädde.

– Vi fortsätter även vår resa med att ta fram fler produkter under prisvärda varumärket Xtra, denna gång en sweet chili-sås på 730 ml. Utmärkt till vårrullar eller varför inte en krämig dippsås med crème fraiche till stundande musikkvällar framför teven, säger Minna Björklund.

Fakta Coop EVM

Urval av produkter som vunnit bäst i test 2023: Änglamark parmesan, Änglamark torkad mango, Coop Tacosås medium, Coop fetaost, Coop Havredryck till kaffet, Xtra julskinka

Minna Björklunds tre EVM-favoriter just nu:

1. Mozzarella Xtra

2. Glutenfri couscous Coop

3. Tunnbröd Coop

För mediefrågor, kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se 

 • Nya affärschefer för Coop och X:-tra

  Nya affärschefer för Coop och X:-tra

  Coop Sverige rekryterar Krister Thid som ny affärschef för X:-tra. Han kommer närmast från Willys och rollen som Kategoriområdeschef. Sven Skarlöv, tidigare affärschef för X:-tra blir från 2 april ny affärschef för Coop-kedjan.
  Read more
 • MedMera Bank fortsätter ta marknadsandelar

  MedMera Bank fortsätter ta marknadsandelar

  MedMera Bank presenterar en positiv årsrapport för 2023 trots de utmaningar som påverkat nischbankerna. Med en ökande kundbas och fokus på affärsregler har banken visat på tillväxt och framtidstro.
  Read more