Kokosgrädde Änglamark

Coop släpper ekologisk kokosgrädde och smaskiga ostbågar

Nu släpper Coop årets första nyheter inom egna varumärken. Bland annat en 250 g-påse av krispiga och smakfulla ostbågar under varumärket Coop och en ekologisk kokosgrädde.

– Det här produktsläppet har vi nyheter inom alla våra egna varumärken, från Coop till otroligt prisvärda Xtra samt ekologiska Änglamark. Jag slår gärna ett extra slag för ostbågarna som i våra egna smaktester gjort otroligt bra ifrån sig, säger Minna Björklund, chef sortiment EVM Coop Sverige.

En annan kommande favorit bland Coops kunder och medlemmar lär bli fruktdryckerna i fin färgglad design och med smaker som apelsin, tropiskt och bär från skogen. Dryckerna på 20 cl är en försäljningssuccé i såväl Danmark som Norge och når från och med 15 januari Coop-butikerna i Sverige. Dryckerna säljs i åtta-pack och åtnjuts fördelaktigt med ett sugrör i papper som medföljer.

Coops satsning på utländska matkoncept fortsätter. Fem nyheter släpps inom kategorin. För matälskare av det thailändska köket släpps en mild rödgul currypasta (Massaman) 100g samt en sötare curryvariant (Panang) 100g. Under varumärket Coop blir det även premiär för nudlar 250g, perfekt för en värmande ramen efter en dag ute i snön. Under varumärket Änglamark släpps en ekologisk kokosgrädde 250 ml, smakfull i matlagning eller som ett veganskt substitut till vanlig grädde.

– Vi fortsätter även vår resa med att ta fram fler produkter under prisvärda varumärket Xtra, denna gång en sweet chili-sås på 730 ml. Utmärkt till vårrullar eller varför inte en krämig dippsås med crème fraiche till stundande musikkvällar framför teven, säger Minna Björklund.

Fakta Coop EVM

Urval av produkter som vunnit bäst i test 2023: Änglamark parmesan, Änglamark torkad mango, Coop Tacosås medium, Coop fetaost, Coop Havredryck till kaffet, Xtra julskinka

Minna Björklunds tre EVM-favoriter just nu:

1. Mozzarella Xtra

2. Glutenfri couscous Coop

3. Tunnbröd Coop

För mediefrågor, kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se 

 • Coops matkreatör Sara Begner släpper kokbok med budgetrecept

  Coops matkreatör Sara Begner släpper kokbok med budgetrecept

  Nu kommer klassikern och Sveriges mest sålda kokbok i ny skrud. I juli släpps en ny utgåva av Vår kokbok på temat på allas läppar: ”budget”.
  Read more
 • Dags att nominera till Änglamarkspriset 2024

  Dags att nominera till Änglamarkspriset 2024

  Nu är det dags att nominera till Änglamarkspriset 2024. I hela 22 år har Coop och KF tillsammans med Änglamarksfamiljerna Alfredson, Danielsson och Taube stöttat unga eldsjälar som genom sin verksamhet bidrar till en mer hållbar och positiv framtid för sin egen och kommande generationer. Prissumman på 250 000 kronor ska bidra till att dessa hållbarhetsentreprenörer kan förverkliga sina idéer och mål.
  Read more