Coops nya vegoprodukter gör succé

Coops nya vegoprodukter gör succé

Under våren lanserade Coop nya vegetariska produkter inom det egna varumärket Coop. Nu visar de första försäljningssiffrorna att vegoserien redan gör succé. Allra bäst går de gröna ärtbiffarna som redan överträffar företagets egen försäljningsprognos för året med 80 procentenheter, om nuvarande försäljningstakt håller i sig. 

I slutet av februari lanserade Coop en sortimentslinje med snabblagade veganska och lakto-ovo vegetariska produkter. I serien ingår totalt fem frysta produkter som exempelvis ärtpuckar, broccollibollar och bönbiffar. Nu visar försäljningssiffror att vegoprodukterna bara under det första halvåret, redan överträffat Coops egna prognos för hela året. Produkterna ligger från 20 upp till 80 procentenheter över årsprognosen, om nuvarande försäljningstakt håller i sig.

– Den vegetariska trenden är urstark just nu och våra kunder efterfrågar snabblagade alternativ som smakar gott och uppskattas av hela familjen. Att nyheter på produktfronten går såhär bra är superkul, säger Jonatan Tullberg, chef för egna varumärken på Coop.

 

– De här försäljningssiffrorna är en väldigt tydlig signal från kunderna till oss på Coop i vårt fortsatta arbete med produktutveckling av vegetariska rätter av hög kvalité. Att gå över till mer vegetarisk kost är ju dessutom bra både för kroppen och planeten, det är helt klart extra roligt, säger Louise König, hållbarhetschef på Coop

Produkterna bygger på populära recept från Coops receptbank på coop.se och tillverkas i Sverige. Recepten har tagits fram av Coops matinspiratör Sara Begner tillsammans med Dafgårds.

För mer information:
Coops presstjänst, tel. 010-743 13 13

  • Coops nya flergångskasse är bättre för miljön

    Coops nya flergångskasse är bättre för miljön

    Coop ersätter den resurskrävande flergångskassen av bomull med en mer miljöanpassad polyesterkasse, som prissänks med närmare 50 procent. Påsarna för frukt och grönt kommer nu också att bytas ut mot påsar tillverkade av sockerrör.
    Läs mer
  • De som äter bönor och linser mår bättre

    De som äter bönor och linser mår bättre

    De som äter bönor och linser upplever att de mår 15 procent bättre än genomsnittet. Det visar Coops Matometer, Sveriges största undersökning om vad vi äter varje dag. Mest baljväxter äter kvinnor, unga mellan 16-29 år och låginkomsttagare. Men trots att bönor är näringsrika, klimatsmarta och billiga hamnar de bara på tallriken vid knappt 3 procent av måltiderna. Det vill Coop ändra på med initiativet ”Framtidens protein”.
    Läs mer