Toppbetyg till Coops ost

Toppbetyg till Coops ost

I Testfaktas test av ostar hamnade Coops lagrade Präst på andra plats. Osten fick det goda resultatet för dess konsistens och ”mycket utvecklade smak”.

Testet har genomförts på åtta ostar med en fetthalt på minst 31 procent och som har lagrats i 10-15 månader. Coops lagrade Präst hamnade på andra plats med betyget 4,1 av 5. Testet visar också att längre lagrad ost inte ger bättre smak. Istället är det temperaturen och kvalitén på lagringen som avgör smaken.

Testfakta testade även ostarna för spår av antibiotikan natamycin, som ibland används för att förhindra mögel på ostens yta. Coops ost hade inga spår av natamycin.

Testet genomförs av Testfakta.

  • Världens första metanreducerade nötkött nu i butik

    Världens första metanreducerade nötkött nu i butik

    I ett unikt pilotprojekt mellan bioteknikföretaget Volta Greentech, dagligvarukedjan Coop och livsmedelsbolaget Protos presenteras nu världens första metanreducerade nötkött. Från 30 juni kan man köpa köttet i utvalda Coop-butiker.
    Läs mer
  • Coop lanserar e-handelserbjudande i Stockholms skärgård

    Coop lanserar e-handelserbjudande i Stockholms skärgård

    Coop Butiker och Stormarknader lanserar ett helt nytt skärgårdserbjudande till kunder och medlemmar, vare sig de är bofasta skärgårdsbor eller sommargäster. Satsningen omfattar ett flertal noggrant utvalda färjelägen och bryggor i skärgården och bygger på lösningar både året runt och under högsäsong.
    Läs mer