Toppbetyg till Coops ost

Toppbetyg till Coops ost

I Testfaktas test av ostar hamnade Coops lagrade Präst på andra plats. Osten fick det goda resultatet för dess konsistens och ”mycket utvecklade smak”.

Testet har genomförts på åtta ostar med en fetthalt på minst 31 procent och som har lagrats i 10-15 månader. Coops lagrade Präst hamnade på andra plats med betyget 4,1 av 5. Testet visar också att längre lagrad ost inte ger bättre smak. Istället är det temperaturen och kvalitén på lagringen som avgör smaken.

Testfakta testade även ostarna för spår av antibiotikan natamycin, som ibland används för att förhindra mögel på ostens yta. Coops ost hade inga spår av natamycin.

Testet genomförs av Testfakta.

  • Coop satsar på stadsodling i butik

    Coop satsar på stadsodling i butik

    Coop har inlett ett samarbete svenska foodtech-startupen Grönska, som kommer att odla färska örter och bladväxter direkt i Coops matbutiker. Tillsammans med Coop utforskar de nu framtidens hållbara matproduktion och möjligheter att odla i butik utan onödiga transporter.
    Läs mer
  • Nordisk Råvara prisas med Änglamarkspriset 2018

    Nordisk Råvara prisas med Änglamarkspriset 2018

    Änglamarksjuryn och svenska folket röstade fram matföretaget Nordisk Råvara till vinnare av Coops Änglamarkspris 2018, där temat för priset är hållbar matglädje. Igår mottog Nordisk Råvara prischecken på 100 000 kronor. I samband med att Änglamarkspriset delades ut presenterade Coop även sin stora satsning på sitt varumärke Änglamark med nytt utseende på förpackningarna.
    Läs mer