Coop öppnar saluhall – på nätet

Coop öppnar saluhall – på nätet

Köp charkuterier, delikatessostar och färska ostron samtidigt som du köper diskmedel. Nu öppnar Saluhallen på coop.se med över 1000 nya varor, varav många kommer från små lokala matföretag. Allt levereras hem till dörren tillsammans med vardagsinköpen.

– Matglädje har hittills varit något mer förknippat med fysiska butiker. Med Saluhallen på coop.se lyfter vi mat online till en helt ny nivå. I vår dark store står köttmästare och delikatessansvariga och förbereder exakt det du vill ha, precis som i en saluhall, säger Catrin Folkesson, affärsområdesdirektör online på Coop.

Idag öppnar Coop Saluhallen i sin ordinära näthandel på coop.se. Där kan kunder välja från ett sortiment som motsvarar det som hittas i en traditionell saluhall på stan – men det du handlar kommer levererat hem till dörren. I saluhallen finns ett brett sortiment av charkuterier, ost, färsk fisk, kött och vegetariska specialiteter.

Saluhallen har också ett spännande utbud från mindre matföretag, som i och med Saluhallen får möjligheten att marknadsföra sina varor på Coops plattform. Några exempel på mindre delikatesser i saluhallen är hantverksläsk från Soda Nation, den skånska premiumglassen från Köld och specialkaffe från Lilla Kafferosteriet i Malmö. I en första fas finns närmare 1000 matvaror i Saluhallen och sortimentet kommer att utvecklas löpande.

– Vi har valt ut ett fantastiskt sortiment med allt från glass till fisk och styckdetaljer. Precis som i en traditionell saluhall kommer vi att anpassa sortimentet efter säsong och popularitet. Det här är verkligen en butik för dig som älskar mat, säger Staffan Fri, sortimentutvecklare för Coops saluhall.

Produkter som säljs i lösvikt i Saluhallen förbereds i Coops dark store i Kungens Kurva. I en första fas levererar Saluhallen till ca 2 miljoner kunder i Stockholm och Mälardalen.

Coop började sälja mat på nätet redan 2008. Utbudet online har växt avsevärt sedan dess och består nu av ett brett sortiment. Matvarorna online har samma låga priser som i Coops stora butiker. Drygt hälften av Sveriges hushåll har idag möjligheten att plocka ihop varor helt själv eller ta hjälp av tjänsten Smartkassen, där du smidigt själv väljer recept och antal portioner och sedan får allt levererat hem till dörren. Färdiga matkassar går att beställa till alla Coops drygt 650 butiker runt om i landet.

För mer information, kontakta
Coops pressjour, 010-743 43 79

 • Lilla Änglamarkspriset utser Sveriges grönaste mellis

  Lilla Änglamarkspriset utser Sveriges grönaste mellis

  Nu är det dags att nominera till Änglamarkspriset – ett av Sveriges största hållbarhetspriser som har delats ut av Coop sedan 2002. Nytt för i år är Lilla Änglamarkspriset, som hyllar grön och hållbar matinspiration för unga, av unga.
  Läs mer
 • Halvvägs till Asien – Coop lanserar asiatiska produkter

  Halvvägs till Asien – Coop lanserar asiatiska produkter

  Under namnet Coop Asien lanserar Coop en linje med egna asiatiska produkter. Först ut att lanseras är de tre smaksättarna ostronsås, sesamolja och fisksås. Med lanseringen av de asiatiska produkterna vill Coop uppmuntra att våga testa och lyckas med att laga asiatisk mat hemma.
  Läs mer