Coop kapar priset för medlemmar – med upp till 30 procent

Coop kapar priset för medlemmar – med upp till 30 procent

Från den 8 maj till 30 juni kommer Coop erbjuda sina 3,8 miljoner medlemmar upp till 30 procent rabatt på många utvalda vardagsfavoriter. De sänkta priserna kommer gälla i samtliga Coop och Stora Coop i Sverige.

Efter en uppskattad prissänkning av färska grönsaker, frukt och bär på 12 procent tar Coop nästa kliv i att skapa bäst pris för sina medlemmar. Från den 8 maj till 30 juni kommer flertalet varor i butikerna att ha sänkt pris, med i snitt 20 till 25 procent.

– Vi jobbar alltid för att ha så konkurrenskraftiga priser som möjligt för våra kunder och medlemmar, och vi gör det på flera sätt. Vi lovade att fortsättning skulle följa på vår månadslånga och uppskattade prissänkning på färska grönsaker, frukt och bär som gäller till sista april. Nästa steg blir att erbjuda ordentligt sänkta priser på våra favoritprodukter, något vi tror kommer uppskattas av våra medlemmar. Och vi säger det igen, fortsättning följer även efter juni månad. Vi är inte klara med att ta vårt ansvar i det tuffa läget som våra medlemmar och kunder befinner oss i, säger Marie Nygren, vd Coop Sverige.

– Hos Coop får man bäst pris som medlem, och får därmed mer mat för pengarna.

Varorna som prissänks under maj och juni månad återfinns under varumärkena Coop, Änglamark och Xtra. Det handlar om cirka 100 varor inom flera olika varugrupper.

– Fokus ligger på att erbjuda medlemspriser inom vardagsmat, det man ofta fyller sin korg eller vagn med. Medlemmarna kommer varje vecka fram till sista juni att mötas av kapade priser på bland annat smör, kycklingfilé, såser, pasta, bröd, vetemjöl, fisk, flingor, krossade tomater och ett urval av frukt och grönsaker, berättar Fredrik Uhrbom, Affärsområdeschef Försäljning och Marknad, Coop Sverige.

Medlemmar får mer tillbaka

Som medlem i Coop ges bonus tillbaka på alla köp, upp till 5 procent. Den insamlade bonusen kan användas för extra rabatt i butik och på coop.se för att spara in på matkostnaderna. Som medlem kan man även handla till medlemspriser i butik och online. Lojala medlemmar som har registrerat sin e-postadress kan belönas med personliga rabatter på varor som man brukar handla.

Coops medlemsprogram ger dessutom unga i åldern 18-25 år utvalda extra rabatter samt studenter en rabatt på 50 procent på fyra utvalda varor varje månad. Något som bidragit till en stark ökning i medlemsantalet för åldersgruppen.

– För de medlemmar som handlar för 3000 kronor per månad och uppåt ger Coops medlemsprogram mest bonus i kronor tillbaka av branschens medlemsprogram, säger Fredrik Uhrbom, Affärsområdeschef Försäljning och Marknad, Coop Sverige.

– Medlemskampanjen för frukt och grönt i april har fått många att se poängen med att bli medlem i Coop. Vi ser en medlemsökning månad för månad under 2023, vilket så klart är riktigt glädjande, säger Fredrik Uhrbom.

Under hela maj och juni får nya medlemmar i Coop 10 000 bonuspoäng från start. Att bli medlem i Coop är enkelt och smidigt, antingen direkt i butik i kassan eller på coop.se.

Kampanjen för maj och juni månad gäller i samtliga Coop butiker och Stora Coop. Kampanjen gäller inte på Pekås eller X:-tra.

För mer information kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se 

 • Träffa Coop i Almedalen

  Träffa Coop i Almedalen

  I nästa vecka startar Almedalen 2024. Coop kommer vara i Visby för att delta i debatter, möten och samtal. Några av de ämnen som vi kommer att diskutera är stärkt krisberedskap, vägen mot en mer hållbar livsmedelskedja samt hur vi kan säkra en robust livsmedelsförsörjning med levande butiker i hela landet.  
  Read more
 • Miljöpris till Coops satsning på fossilfria transporter

  Miljöpris till Coops satsning på fossilfria transporter

  Eskilstuna kommun delar årligen ut ett miljöpris för att uppmuntra till insatser som långsiktigt främjar miljön i kommunen. Årets miljöpris tilldelas Coop för dess nya varuterminal som ligger i Eskilstuna och Coops satsningar på transporter på tåg. Priset delades ut i samband med Världsmiljödagen.   
  Read more