Coop i samarbete med potatiskocken Stefan Ekengren

Coop i samarbete med potatiskocken Stefan Ekengren

Tillsammans med ”Årets potatisinspiratör 2022” Stefan Ekengren har Coop tagit fram sex potatisrecept som återfinns på Coop 900 g potatispåsar.

– Jag vill alltid att man ska få ut det mesta av varje påse och potatis. Jag brukar säga att vi alla är byggda av potatis. Den räddade livet på oss när hungersnöden var som värst och mättar oss fortfarande, såväl till billigare vardagsmat som till fest. Helt enkelt världens bästa grönsak, säger Stefan Ekengren.

Coop har under hösten presenterat flera matnyheter inom hållbarhet – till exempel pappförpackningar för Änglamarkpasta och Fairtrade-bananer i lösvikt.

– Som sig bör går hösten i hållbarhetens tecken hos Coop. Genom att laga mat i säsong blir det både hållbart för miljön och plånboken. Vi har ett starkt och uppskattat varumärke i Änglamark som erbjuder kvalitativa råvaror som även är justa mot hushållsekonomin. Prisvärd vardagsmat behöver inte vara dyr, säger Mattis Bergquist, Hållbarhetschef Coop Sverige.

– Vi är jätteglada att Stefan Ekengren ville arbeta fram recepten med oss. De är inspirerande och visar att man kan äta hållbart till bra pris, fortsätter Mattis.

Utöver recepten på potatispåsarna har Coop tillsammans med Stefan Ekengren gjort fyra härliga receptfilmer med Stefans recept på hållbar och billig vardagsmat i säsong där varumärket Änglamark och rotfrukter står i fokus.

Potatissorter med Stefan Ekengrens recept på påsen:

  • Utvalda små fina
  • Amandine
  • Mandelpotatis
  • Sparrispotatis
  • Mjölig
  • Fast

Receptfilmer:

Jordärtskocka

Palsternacka

Rödbeta

Vitkål

Stefan Ekengren, känd såväl som kock, matinspiratör och kokboksförfattare, utsågs 2022 till Årets Potatisinspiratör av Svensk Potatis. Priset har instiftats för att uppmärksamma och belöna personer som lyft potatis på ett betydelsefullt sätt ut till svenska folket. Stefan Ekengren har släppt boken ”Potatis” och når via sin restaurang och sociala medier ut till tusentals följare varje vecka.

För mediefrågor, kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se