Storslam för Coops mozzarellaostar i smaktest

Storslam för Coops mozzarellaostar i smaktest

Coop Mozzarella har utsetts till bäst i test i Aftonbladets stora smaktest av ostsorten. Även Coop Gourmet fick full pott av panelen ledd av kocken Alexandra Zazzi.

Ostfavoriten mozzarella har funnits i de svenska kyldiskarna sedan 1980-talet och blir år för år allt populärare att plocka ner i varukorgen. Den användbara osten är numera en matkompis som svenskarna älskar till såväl pizza, sallader, soppor och gratänger.

Aftonbladet lät smaktesta 15 olika mozzarellaostar i ett blindtest, där konsistens, smak och utseende bedömdes på en skala till 1-5 (där 5 är högst). Såväl Coop Mozzarella som Coop Gourmet Mozzarella di bufala lämnade smakpatrullen med största möjliga leende på läpparna.

”Exakt så här ska en mozzarella smaka! Gräddigt, där en beska och syra förenas i en lagom stark smakupplevelse. Att det är testets i särklass billigaste mozzarella gör inte saken sämre. Väl värd sin guldplats!” berömde juryn Coop Mozzarella som även utsågs till bäst i test av Allt om mats smakjury under sommaren 2023.

Juryn gav även 5 plustecken till Coop Gourmet Mozzarella di bufala:

”En buffelmozzarella med vuxen, djup och nötig smak, med bra syra och en naturlig sälta.”

Nyligen delades högsta betyg ut av Aftonbladet till Änglamark ekologisk olivolja, och inför julen beskrevs julskinkan från Xtra vara såväl billigast som bäst av Expressen.

– Jag blir stolt över att kunna addera ytterligare en EVM-vara till vår stora skara av bäst i test-vinnare. Coop har ett brett sortiment och satsning inom just mejeri, så extra glädjande så klart ur det perspektivet med en kvalitetsstämpel från en oberoende part, säger Minna Björklund, chef sortiment EVM på Coop Sverige.

Utöver Coop Mozzarella och Coop Gourmet Mozzarella finns även, under Coops egna varumärken, laktosfri mozzarella, Xtra Mozzarella samt Änglamark Mozzarella i Coops sortiment.

För mer information kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se