Coop släpper glutenfri pizza

Coop släpper glutenfri pizza

Coop släpper nu sin första glutenfria pizza under sina egna varumärken.

I höstas blev Coop först ut i Sverige med att lansera glutenfri couscous, gjord på råris. Nu tar den gröna matkedjan nästa kliv inom området med en egen glutenfri pizza.

– Glutenfri Pizza Margherita är tillverkad i Italien och har en fyllig tomatsmak med örtiga toner och pryds med laktosfri mozzarella, berättar Daphne Perlmutter, produktutvecklare på Coop Sverige.

– Dessutom är den billigare än andra frysta glutenfria pizzor på marknaden. Vi börjar med att lansera en klassisk Margherita, då det är den mest uppskattade smaken. Våra kunder kan även förvänta sig fler pizzasorter i det glutenfria sortimentet framåt.

I dagsläget finns cirka 30 produkter under Coops egna glutenfria sortiment. Samtliga av Coops cirka 800 butiker har ett glutenfritt sortiment att välja från.

– Vi ser enorm potential i att utveckla det glutenfria sortimentet på Coop. Denna kategori är viktig för den som behöver hålla glutenfri kost. Det känns som en självklarhet att kunna erbjuda innovativa, goda och hållbara produkter till våra kunder, säger Daphne och fortsätter:

– Den glutenfria hyllan ska vara minst lika bra som resterande sortiment – om inte bättre! Vi har lyssnat på våra medlemmar och jag kan lova att det händer mycket kul på hyllan under 2024. Håll utkik i butik.

Andra produktnyheter från senaste åren under Coops egna varumärken innefattar bland annat pasta, västkustkaka, rostbröd, kladdkaka, granola, müsli, ekologiska havregryn, havreknäcke och fröbröd.

I Sverige beräknas omkring 2-3 procent av befolkningen ha celiaki, det vill säga vara glutenintoleranta. Celiaki är en autoimmun sjukdom som drabbar tunntarmen. Den utlöses av gluten, ett protein som finns i vete, korn och råg.

Aktuellt:

Vad? Coop släpper första EVM-pizzan i Sverige som är glutenfri

När? Med start vecka 11 2024

Pris? Cirka 36 kronor

För mer information kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se