Coop släpper egen Gyros kebab och grova rågbröd

Coop släpper egen Gyros kebab och grova rågbröd

Flertalet spännande nyheter har letat sig in i Coops sortiment lagom till september månad, bland annat två grova rågbröd och favoriten Gyros Kebab.

EVM*-nyheterna duggar tätt i hyllorna och diskarna på Coop när vi går in i vecka 36. På menyn står såväl produkter för smakfulla middagar som för de kunder som önskar ett gott mellanmål, en kaka till kaffet eller en god start på morgonen.

För alla kebab-älskare kommer nu Gyros Kebab, gjord på fläskkött från Sverige. Det färdigkryddade köttet, strimlat i stil med grekisk gyros hittas under varumärket Coop.

För sötsugna lanserar Coop två nya cookies: en jordnötscookie samt en jordnötscookie med choklad. De supergoda kakorna hittas enbart hos Coop och har redan fått stort beröm på den danska marknaden. På kexfronten får Digestive original sällskap av fiberrika Digestive fullkorn.

Inom bröd introduceras två grova rågbröd, ett klassisk danskt samt ett med solrosfrön. Två sorter som passar gott med bland annat färskost och avokado. Under varumärket Coop lanseras även två nyheter inom ”Bake off” på 300 gram. Surdegsfrallorna Pavé Flerkorn samt Pavé Vallmo är förgräddade i stenugn.

Coops populära rismål med smak av hallon, jordgubb eller tropisk smak under varumärket Coop byter till Xtra för att möta kundernas efterfrågan på lågprisprodukter.

Andra nyheter från vecka 36 i Coops butiker är en mindre förpackning (360 g jämfört med 900 g) av Coop varmkorv för att möta kundernas behov av en mindre varmkorvsförpackning, utmärkt för mindre hushåll och de som önskar använda upp hela förpackningen på en gång. Varmkorven, som innehåller svenskt kött, är fri från gluten, laktos samt proteiner från mjölk, ägg och soja. Dessutom lanseras Xtra lasagne 1 kilo samt Xtra Tortellini med ost, den senare pastarätten som blivit en alltmer populär vara att lägga i korgen under 2023.

*EVM = Egna Varumärken

För mediefrågor, kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se