Nu kommer Beyond Sausage till Coop

Nu kommer Beyond Sausage till Coop

I maj blev Coop första rikstäckande matkedjan att sälja Beyond Burger i Sverige. Nu blir det Sverigepremiär för Beyond Sausage, en växtbaserad korv lika saftig och god som om den vore gjord av fläskkött. Den är dessutom fri från både soja och gluten. 

“Intresset för Beyond Burger överträffade alla våra förväntningar och det är därför väldigt roligt att nu få introducera Beyond Sausage för Coops medlemmar och kunder. Beyond sausage sätter en helt ny standard för hur en växtbaserad korv kan smaka, säger Sirkku Erlandsson, affärschef för färska varor på Coop. 

The Beyond Sausage erbjuder den saftiga goda smaken från kött – samtidigt som man får hälso- och miljöfördelarna med plantbaserad mat. Proteinet kommer från ärtor, färgen kommer från frukt- och grönsaksjuice samtidigt som kokosolja och potatisstärkelse skapar en saftig korv med ett perfekt tuggmotstånd. Resultatet blir en växtbaserad korv som ser ut som, tillagas och smakar som kött. 

Beyond Sausage innehåller faktiskt mer protein än en genomsnittlig korv av kött samtidigt som den innehåller både mindre mättat fett och mindre fett totalt. Den är också fri från soja och gluten. 

Beyond Meat® grundades 2009 med uppdraget att skapa kött direkt från växter. Genom att skifta från djurbaserat kött till växtbaserat kött har Beyond Meat skapat en hållbar lösning på fyra växande problem: hälsa, klimatförändringar, ansträngda naturresurser och djurvälfärd. 

Beyond Burgehar gjort stor succé på Coop och är en av de största anledningarna till att Coop är den kedja där vegetariska proteiner växer snabbast i branschen 

Beyond Sausage kommer att kunna beställas hem av alla Coops butiker och säljas på Coop.se. Korvarna kommer ut i butik nu i veckan. En förpackning med tre korvar kommer att ha ett cirkapris på 84.95 kronor. 

För mer information, vänligen kontakta:
Coops presstjänst: 010-743 13 13 

 • Tre glutenfria nyheter från Coop

  Tre glutenfria nyheter från Coop

  Coop stärker utbudet av glutenfritt inom de egna varumärkena Coop och Änglamark och lanserar tre nya glutenfria produkter. Samtliga produkter finns i butik och online redan nu.
  Läs mer
 • Sopköket vinner Änglamarkspriset 2021

  Sopköket vinner Änglamarkspriset 2021

  Svenska folket har tillsammans med Änglamarksprisets jury röstat fram Sopköket, catering och restaurang från Stockholm, som vinnare av Änglamarkspriset 2021. Sopköket tilldelades Änglamarkspriset för sitt arbete mot matsvinn vid en digital ceremoni under måndagen och prisas med 250 000 kronor.
  Läs mer