Coop säljer en fryspizza varannan sekund

Coop säljer en fryspizza varannan sekund

Den omättligt populära pizzan går varm året runt – i fryst format. Varannan sekund säljs en fryspizza hos Coop.

Medan det säljs färre av en del varor i sortimentet sedan inflationen trätt in med stark kraft, räntor gjort sig påminda och omvärlden minst sagt skakar om oss på veckobasis finns det en kategori som bokstavligen står pall.

Allt fler svenskar väljer att köpa fryspizza – och det som aldrig förr. Redan innan pandemin kunde trenden skönjas. När livet och promenaderna till pizzerian eller restaurangen på hörnet blev färre 2020-2021 fortsatte försäljningskurvan uppåt. Och nu när 2022 kan summeras och 2023 är här fortsätter samma mönster – fryspizza blir allt populärare att avnjuta till middag, lunch eller mellanmål.

Mest av allt ökar försäljningen av storpizza, på cirka 500 gram styck.

På Coop återfinns mer än 60 olika varianter av fryspizza, mer än hos många andra konkurrenter. Det, tillsammans med en utbredning av bostadsnära butiker, är några av anledningarna till att Coop har en större marknadsandel inom kategorin än vad företaget har i totalen jämfört med de andra livsmedelskedjorna.

– Det ska vara gott, bekvämt, snabbt och enkelt. Tre nyckelingredienser som har stor betydelse för fryspizzans framgång. Tillsammans med klassikern Billys är det Coops egna pizza i varianterna Mozzarella, Salami och Ost+Skinka som det säljs mest av, säger Minna Björklund, tf Chef EVM på Coop Sverige.

Med start vecka 13 bakar Coop in fem nya pizzor inom sitt lyckade EVM-sortiment. I frysdiskarna kommer kunder att kunna hitta såväl två nyheter som är stenugnsbakade (i butik vecka 15) samt tre pizzanyheter med tjock botten, även kallade amerikanska pizzor.

– Vårt EVM-sortiment inom fryspizza är omåttligt populärt. Mycket för att vi hittat relevanta smaker, följer de trender som våra kunder och medlemmar vill se och äta, samt att de är väldigt prisvärda, säger Minna Björklund.

5 pizza-nyheter vecka 13 och 15 under varumärket Coop:

  • American Pizza Kebab 464 g
  • American Pizza CheeseTrio, 423 g
  • American Pizza Pepperoni, 435 g
  • Kebabpizza, stenugnsbakad, 370 g
  • Kyckling Gyros Pizza, stenugnsbakad, 360 g

För mediefrågor, kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se