Långkokt men snabblagat med nya Coop sous vide

Långkokt men snabblagat med nya Coop sous vide

Coop lanserar ett nytt koncept som består av fem stycken artiklar av klassiska köttdetaljer, producerade på svensk råvara. Samtliga rätter finns tillgängliga i butik nu.

I och med sous vide-tillagningen blir köttet mört och tillsammans med buljongen som medföljer blir smakbilden djup, likt hemlagat. Då den är sparsamt kryddad med enbart salt och peppar är smaken lätt att ta vidare till nya höjder, utan tongivande kryddor som stör. Men självklart går det även bra att bara värma upp och äta som den är.

Långkokt men snabblagat är den självklara fördelen med de nya rätterna. Nu kan alla laga god och genuin mat men slippa att göra grundjobbet som både kräver viss kunskap i matlagning samt tid. Detta gör de nya rätterna till ett positivt tillskott både till vardag som till fest. Vi vill med konceptet inspirera till matglädje och ge konsumenten frihet att välja själv, säger Åsa Wickholm, chef för Coops egna varumärken.

Kunderna får möra och smakrika köttdetaljer. Laga husman eller asiatiskt, centraleuropeiskt eller sydamerikanskt. De nya rätterna står med öppen dörr för alla matkulturer.

Produkterna finns tillgängliga i samtliga butiker under format Stora Coop, större butiker i formatet Coop samt Coop online. Fläskrätterna har ett cirkapris på 49,95kr och nöträtterna har ett cirkapris på 59,95kr. Samtliga produkter i finns i butik nu.

Coop sous vide finns i varianterna:

 • Grytbitar av nöt
 • Grytbitar av fläsk
 • Rimmad fläsklägg
 • Rimmad oxbringa
 • Fläsksida

För mer information kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se 

 • Gordon Delivery lanserar kylda paketskåp i samarbete med Coop

  Gordon Delivery lanserar kylda paketskåp i samarbete med Coop

  Coop har sedan 2019 samarbetat med Gordon Delivery och varje månad får en halv miljon svenskar som handlar sin mat på nätet sina varor hemlevererade av Gordon Delivery. Nu lanserar företaget tjänsten Gordon Pickup, i ett samarbete med Coop som innehållsleverantör, med kylda paketskåp i bostadsnära områden dit kunder som e-handlar på Coop kan få sin mat levererad. 
  Läs mer
 • Tre glutenfria nyheter från Coop

  Tre glutenfria nyheter från Coop

  Coop stärker utbudet av glutenfritt inom de egna varumärkena Coop och Änglamark och lanserar tre nya glutenfria produkter. Samtliga produkter finns i butik och online redan nu.
  Läs mer