Det ska vara ekologiska pepparkakor till advent och jul om landets smakpaneler får bestämma. I Expressens större test av klassikern toppar åter igen Änglamark.Read more
Pressmeddelanden & Nyheter
November 2024
I Aftonbladets stora smaktest av snabbkaffe av 16 sorter gick Coops prisvärda EVM segrande ur bataljen.Read more
October 2024
Snart ett decennium har gått sedan Änglamark ketchup fick sin första bäst i test av landets smakpaneler. Den här gången är det ansedda Råd & Rön som placerar varan i topp.Read more
Till årets jul inleder Coop ett samarbete med hyllade illustratören Neale Payling. Temat ”Djur gör jul” kommer bland annat att pryda julmustflaskorna och pepparkaksburkarna.Read more
Coop utökar sitt glutenfria sortiment för en god frukost. Såväl frukost- som fröfrallor gör entré i butik under samma vecka som internationella bröddagen infaller.Read more
Coops samarbete med prisbelönte kocken Stefan Ekengren tar ny fart under hösten. Fokus i en serie reklamfilmer sätts på grönsakshyllan, och gärna råvaror i samma färg.Read more
September 2024
Coop lanserar två innovativa nyheter inom sitt växtbaserade sortiment från vecka 40.Read more
Sa någon fisktacos? Med Coops nyheter för vecka 40 under egna varumärket Coop är halva måltiden redan i hamn.Read more
Strax innan sommaren lanserades efter rekordsnabbt arbete Coops nya kalvfond på flaska. Ett recept som nu prisas med bäst i test av en ledande matredaktion.Read more
Starten av september bjuder på en mängd vassa nyheter under Coops egna varumärken, bland annat en ny häftig sillsort och rakhyvlar.Read more
Coops bäst i test-produkt Havedryck till kaffe (https://pressrum.coop.se/coop-havredryck-allra-bast-till-kaffet/) har fått ny design, där hållbarhetsdeklarationen ges stort utrymme på förpackningen.Read more
August 2024
Coops satsning på svenskproducerade varor fortsätter. Från vecka 33 plockas bären till blåbärssylten och lingonsylten i Sverige.Read more
Änglamark Pasta Bolognese fick flest poäng när ansedda Testfakta lät analysera tio sorters pasta & köttfärssåser avsedda för barn i åldern 6-8 månader.Read more
July 2024
Nu kommer klassikern och Sveriges mest sålda kokbok i ny skrud. I juli släpps en ny utgåva av Vår kokbok på temat på allas läppar: ”budget”.Read more
Från glas till tetrapak. Coops uppskattade pastasåser kommer framöver i ny förpackningsskrud – och med det följer ett lägre avtryck på miljön.Read more
June 2024
Mogen eller inte, och hur pass mogen? Nu tar Coop hjälp av skanners direkt i butik för att underlätta för såväl kunder som medarbetare gällande färskheten för avokado.Read more
May 2024
Coop fortsätter att fylla på sitt glutenfria sortiment under sina egna varumärken. Nytt på hyllan från juni månad blir ett hamburgerbröd i 3-pack.Read more
Årets grillsäsong är äntligen här och i samband med det släpper Coop en ny qp-burgare i sina butiker.Read more
April 2024
Årets första svenska färskpotatis är äntligen ur jorden! De exklusiva godbitarna kan nu bli dina. Coop har nämligen skickat ut en påse till samtliga av kedjans 26 konsumentföreningar i Sverige.Read more
Coop Mozzarella har utsetts till bäst i test i Aftonbladets stora smaktest av ostsorten. Även Coop Gourmet fick full pott av panelen ledd av kocken Alexandra Zazzi.Read more
Perfekt till sommaren och varma dagar släpper Coop flertalet nyheter inom drycker, bland annat en prisvärd lightdryck.Read more
March 2024
Svensken toppar som Europas största gottegris. 15 kilo godis per person och år äter vi i Sverige i genomsnitt. Coop har sammanställt var i landet suget är som allra störst i sina butiker.Read more
Från sommaren och framåt kommer andelen svenskodlade tomater i Coops butiker att öka markant tack vare en ny växthusodling i Frövi några mil norr om Örebro.Read more
En av årets stora lanseringsveckor för Coops egna varumärken är här. Lagom till påsk har två spännande nyheter letat sig in för alla sillälskare.Read more
Coop släpper nu sin första glutenfria pizza under sina egna varumärken.Read more
February 2024
Lagom till sportlovet släpper Coop flertalet goda och prisvärda snacks till utflykterna och soffmyset.Read more
Totalt fyra av Coops produkter under egna varumärkena har nominerats till årets bästa märkesvara i Europa.Read more
”En olivolja för den redan inbitna olivoljeälskaren”. Aftonbladets smakjury ger Änglamark italiensk ekologisk olivolja fem av fem plustecken.Read more
Äntligen kan vi lyfta på locket för årets semmelperiod. Det klassiska bakverket står sig starkt när Coop har tittat på hur medlemmarna konsumerar produkten, och var i landet man äter flest och mest.Read more
January 2024
Nu släpper Coop årets första nyheter inom egna varumärken. Bland annat en 250 g-påse av krispiga och smakfulla ostbågar under varumärket Coop och en ekologisk kokosgrädde.Read more
October 2023
Från den 23 oktober kan Coops kunder hitta nyheten Couscous av råris i hyllan. Produkten är glutenfri och säljs unikt under egna varumärket Coop.Read more
Tillsammans med ”Årets potatisinspiratör 2022” Stefan Ekengren har Coop tagit fram sex potatisrecept som återfinns på Coop 900 g potatispåsar.Read more
Lagom till kyligare dagar lanserar Coop tre värmande nyheter inom soppa.Read more
September 2023
En banan, tack! Nu kan Coops kunder köpa etiska och ekologiska Änglamarksbananer i lösvikt.Read more
Flertalet spännande nyheter har letat sig in i Coops sortiment lagom till september månad, bland annat två grova rågbröd och favoriten Gyros Kebab.Read more
August 2023
Den 1 januari har utnämnts till Pizzadagen i Sverige tack vare den starka traditionen att beställa hem mat dagen efter det firats in på småtimmarna. Men när säljs det egentligen mest fryspizza i butik?Read more
June 2023
I Kronoberg säljs det närmare 32 gånger mer matjessill inför midsommar än en vanlig vecka under året. Coop har tittat närmare på de tio populäraste matvarorna till midsommarbordet – och hur det skiljer sig runt om i landet.Read more
May 2023
Äntligen varmare tider, semestern runt hörnet och fler måltider som kan åtnjutas utomhus. Nu står det klart vilka sommarfavoriter som Coop sänker priserna på 5 juni – 2 juli för sina medlemmar.Read more
April 2023
Från den 8 maj till 30 juni kommer Coop erbjuda sina 3,8 miljoner medlemmar upp till 30 procent rabatt på många utvalda vardagsfavoriter. De sänkta priserna kommer gälla i samtliga Coop och Stora Coop i Sverige.Read more
Nu finns ytterligare två varianter av Coops hyllade sous vide-serie Hemmakocken. Kycklinglårfilé och Kycklingben tar plats i hyllan – och passar perfekt till såväl airfryern, ugnen som grillen.Read more
March 2023
Den omättligt populära pizzan går varm året runt – i fryst format. Varannan sekund säljs en fryspizza hos Coop.Read more
Med start på torsdag 30 mars sänker Coop priserna på färska grönsaker och frukt. Samtliga varor inom färska grönsaker, frukter och bär sänks med 12%, en sänkning som motsvarar momsen på livsmedel. Med sänkningen vill Coop stötta sina medlemmar, som fått allt högre kostnader under den senaste tiden. Read more
Utöver själva råvaran sätter en härlig sås prägeln på vilken rätt som helst. Nu lanserar Coop ett gäng kalla såser lagom till vårens inträde då vi samlas ute och inne för smakfulla stunder med nära och kära.Read more
February 2023
Änglamark står som Bäst i Test när TT och Allt om Mat har satt tänderna i den söta frukten som kan inhandlas såväl fryst som torkad.Read more
Med start den 13 februari finns Änglamark Svensk Grillost att handla i Coops butiker. Den vegetariska favoriten på grillen eller stekpannan finns sedan tidigare under egna varumärket ”Coop”.Read more
June 2022
I ett unikt pilotprojekt mellan bioteknikföretaget Volta Greentech, dagligvarukedjan Coop och livsmedelsbolaget Protos presenteras nu världens första metanreducerade nötkött. Från 30 juni kan man köpa köttet i utvalda Coop-butiker.Read more
May 2022
Coop Butiker och Stormarknader lanserar ett helt nytt skärgårdserbjudande till kunder och medlemmar, vare sig de är bofasta skärgårdsbor eller sommargäster. Satsningen omfattar ett flertal noggrant utvalda färjelägen och bryggor i skärgården och bygger på lösningar både året runt och under högsäsong.Read more
Sen våren 2019 har Coop i samarbete med HKScan satsat på att erbjuda ett brett sortiment av svenskt naturbeteskött i Coops alla butiker under egna varumärket Coop. Ett stort intresse har skapats för sortimentet vilket har lett till fördubblad försäljning samt att fler svenska producenter har kontrakterats för att kunna möta det ökade intresset från konsumenter på naturbeteskött.Read more
April 2022
Coop Sverige stärker sin satsning på kött från svenska gårdar och inleder nu tillsammans med HKScan Sverige ett utökat samarbete. Det gemensamma målet är att fortsätta främja den inhemska grisproduktionen, stärka tillgången och utveckla efterfrågan på svenskt fläskkött i Coops butiker.Read more
January 2022
Coop lanserar ett helt nytt butiksformat; X:-tra – en del av Coop. Det nya landsomfattande butiksformatet kommer att ha ett tydligt priserbjudande, där pris är i fokus varje dag och på hela sortimentet. Målsättningen är att öppna 70 butiker under 2022.Read more
December 2021
Coop har sedan 2019 samarbetat med Gordon Delivery och varje månad får en halv miljon svenskar som handlar sin mat på nätet sina varor hemlevererade av Gordon Delivery. Nu lanserar företaget tjänsten Gordon Pickup, i ett samarbete med Coop som innehållsleverantör, med kylda paketskåp i bostadsnära områden dit kunder som e-handlar på Coop kan få sin mat levererad. Read more
November 2021
Coop stärker utbudet av glutenfritt inom de egna varumärkena Coop och Änglamark och lanserar tre nya glutenfria produkter. Samtliga produkter finns i butik och online redan nu.Read more
October 2021
Svenska folket har tillsammans med Änglamarksprisets jury röstat fram Sopköket, catering och restaurang från Stockholm, som vinnare av Änglamarkspriset 2021. Sopköket tilldelades Änglamarkspriset för sitt arbete mot matsvinn vid en digital ceremoni under måndagen och prisas med 250 000 kronor.Read more
September 2021
Coop lanserar två nya olivoljor under premiumkonceptet Coop Gourmet; en italiensk Extra jungfruolja och en grekisk ofiltrerad Extra jungfruolja. Den italienska olivoljan finns i butik och online redan nu och den grekiska olivoljan kommer i butik och online i början av oktober.Read more
Tre nomineringar har nu utsetts till finalister och är med och tävlar i omröstningen om Änglamarkspriset 2021. Vinnaren får ta emot 250 000 kronor vid en webbsänd ceremoni den 18 oktober.Read more
August 2021
Att handla mat på nätet har vuxit rekordartat under pandemiåren. En ny undersökning visar att nästan sju av tio onlinekunder tror att de kommer att fortsätta handla mat på nätet även efter att restriktionerna lättar. Read more
June 2021
Coops tre havredrycker naturell, choklad och till kaffe tillverkas i Småland av svensk havre. För att ännu tydligare visa det svenska ursprunget uppdateras dryckernas förpackningar med Från Sverige-märkningen. Dessutom kommer havredryckerna att börja transporteras med tåg istället för lastbil. Read more
May 2021
Coop kommer under 2021 att pilottesta blockkedjeteknik och full spårbarhet via QR-koder på tonfisk på burk. Det innebär att Coops kunder kan skanna en QR-kod med sin smartphone och följa tonfiskens resa från hav till hylla.Read more
Coop lanserar två ekologiska fruktdrycker för barn i smakerna äpple och äpple/mango/passionsfrukt. De nya fruktdryckerna Drickis från Änglamark passar barn från 1 år och har antispillkork vilket gör det enklare för de små att dricka. Dessutom har Änglamarks fruktpuréer Grötis och Klämmis uppdaterats med två respektive tre nya smaker som passar barn från 6 månader. Samtliga produkter är EU-EKO och KRAV-märkta.Read more
April 2021
Coop lanserar nya italienska produkter inom premiumkonceptet Coop Gourmet. Sex stycken färska pastasorter, två stycken färska tomatbaserade pastasåser och en förgräddad stenugnsbakad pizzabotten lanseras och kommer att finnas tillgängliga i butik från april. Samtliga varor är producerade i Italien med smak och noggrant utvalda leverantörer i fokus.Read more
Scanna streckkoden på den vara du ska köpa - och få fram varans hållbarhetsavtryck utifrån tio områden. I dag...Read more
February 2021
HKScan och Coop tror på svenskt lantbruk som en framtidsbransch och vill värna de viktiga värden som det svenska lantbruket står för. Vi tror att hållbarhet, djuromsorg och bidrag till biologisk mångfald kommer att bli ännu mer centrala värden framöver. Vi tror att efterfrågan på svenskt kött kommer att öka och vill säkra framtidens produktion och tillgång. Dessutom ser vi en möjlighet att bidra till att stötta generationsskiftet inom det svenska lantbruket.Read more
December 2020
Svenska folket och Änglamarksprisets jury har röstat fram butik Vågen i Östersund som vinnare av Änglamarkspriset 2020. Butik Vågen tilldelades Coops Änglamarkspris vid en digital ceremoni under onsdagen och får, utöver uppmärksamhet och ära, 100 000 kronor i prispengar.Read more
November 2020
Coop Gourmet är ett nytt premiumkoncept under det egna varumärket Coop där kunder och medlemmar kan unna sig det lilla extra till en bra prisnivå. I den nya serien ingår varor med särskilt bra kvalitet där smak och hantverk står i fokus med noga utvalda råvaror. Den nya serien finns tillgänglig i butik och online under hösten.Read more
October 2020
I dag lanserar Coop Beyond Mince® i Sverige. Den växtbaserade färsen kommer gå att köpa i utvalda Coop...Read more
Den 6:e oktober öppnar Coops nya butik i Hagastaden i Stockholm. Här kommer ny teknik möta lokalt mathantverk. Från det egna restaurangköket erbjuds härliga rätter att köpa hem eller äta på plats i bistron, tillsammans med en god dryck noga utvald av butikens sommelier.Read more
Volta Greentech, det svenska startupbolaget och ett av bolagen i den svenska foodtech-acceleratorn Bloomer (https://bloomeraccelerator.com/), har skapat ett algfodertillskottet med potential att reducera metanutsläpp hos kor med 60–90 procent. Nu startar den första kommersiella studien med fodertillskottet, med syftet att kvalitetssäkra mjölken och med målsättningen att utveckla en kommersiell produkt i Coops butiker under 2021. Studien genomförs med 24 mjölkkor och väntas vara klar i november 2020.Read more
September 2020
En tredjedel av den mat som produceras i världen går till spillo och matsvinnet i butiker och hushåll i Sverige uppskattas till cirka 55 kg per person per år. Mot bakgrund av detta vill Coop ta ett större ansvar för att branschen ska bidra till att minska matsvinnet. Därför sätter vi nu upp ett mål om att det matsvinn som uppstår i vår egen verksamhet ska vara mindre än 1 procent av omsättningen år 2025.Read more
Coop lanserar ett helt nytt shop-in-shop koncept med mat från det asiatiska köket där Coops kunder och medlemmar kommer erbjudas flera matkoncept i ett. Satsningen genomförs i samarbete med matkonceptutvecklaren Happy Tokyo och först ut att erbjuda konceptet är Stora Coop Arninge.Read more
Coop lanserar ett nytt koncept som består av fem stycken artiklar av klassiska köttdetaljer, producerade på svensk råvara. Samtliga rätter finns tillgängliga i butik nu.Read more
July 2020
Den psykiska ohälsan ökar bland barn och unga i Sverige och många unga saknar stöd i samhället. Sverige är ett av de länder i Europa som saknar en nationell stödlinje för barn som är öppen dygnet runt. Coop lanserar nu nya mjölkpaket med syfte att stötta Bris satsning som innebär att man kommer att ha en stödlinje för barn och unga som är bemannad dygnet runt. I och med satsningen garanterar Coop en intäkt på minst 1,5 miljoner kronor över tre år till förmån för Bris.Read more
May 2020
Köksserien Lotta L. är utvecklad och framtagen av Lotta Lundgren i samarbete med Coop och utgår från de proffsverktyg hon använder själv och betraktar som oumbärliga. Kompromisslös funktionalitet, hållbara material och ett minimalistiskt synsätt präglar serien som inledningsvis utgörs av stek- och kokkärl, skärbrädor, knivar och en slimmad uppsättning verktyg i pressad bambu. Produkterna säljs exklusivt på Coop och lanseras från och med 18 maj i utvalda butiker och på coop.seRead more
April 2020
Det klassiska varumärket Signum återuppstår på Coop. Nu som öl bryggt med omsorg och en karaktär av behaglig smak av malt och lätt beska av humle. Ett mycket prisvärt och gott öl helt enkelt.Read more
March 2020
Nu kan man köpa sockerfritt tuggummi helt utan plast på Coop. Produkten heter True Gum och finns i fyra goda smaker: ingefära & gurkmeja, mynta & matcha, hallon & vanilj och lakrits & eukalyptus. True Gum är dessutom hundra procent nedbrytbart. Coop är först ut av livsmedelskedjorna att lansera tuggummit i Sverige.Read more
Nu lanseras ett nytt vegangodis från Coops ekologiska varumärke Änglamark. Godiset kommer i smakerna Fruktgodis, Fruktskum och Colaflaskor i påse om 100 gram och innehåller inga animaliska råvaror.Read more
February 2020
Fler och fler svenskar efterfrågar veganska alternativ på matbordet. Nu lanseras Coops inlagda wasabitofu och mangotofu. Sedan tidigare finns även smakerna senaps- och skärgårdstofu.Read more
January 2020
Under 2019 dubblerades antalet certifierade gårdar med naturbeteskött. En stor förklaring till ökningen är att Coop sedan i april i fjol erbjuder naturbeteskött under eget varumärke i alla sina butiker. Nu i januari ökar Coop antalet inköpta djur med 40 procent. Read more
November 2019
I maj blev Coop första rikstäckande matkedjan att sälja Beyond Burger i Sverige. Nu blir det Sverigepremiär för Beyond Sausage, en växtbaserad korv lika saftig och god som om den vore gjord av fläskkött. Den är dessutom fri från både soja och gluten. Read more
Fler svenskar väljer idag att äta vegetarisk mat. För att möta den ökande efterfrågan lanserar Coop två nya tofuröror med de efterfrågade smakerna skagen med dill samt curry & pickles. De nya tillskotten till Coops breda vego-sortiment är veganska, producerade i Sverige och smakar som en skagen- och curryröra ska göra.Read more
Coop relanserar och utökar sortimentet på det egna lågprismärket Xtra. Med ny modern förpackningsdesign och flera nya produkter kommer Xtra ta allt större på plats på hyllorna de kommande åren. Read more
October 2019
Coops medlemmar och kunder efterfrågar allt mer mat som har svenskt ursprung. Därför finns nu Halloum – grillost gjord på skånsk mjölk av familjeföretaget Nablus i Malmö i alla Coops stormarknader i Sverige.Read more
September 2019
Svenska folket och Änglamarksprisets jury har röstat fram Havstenssunds Ostron till vinnare av Änglamarkspriset 2019. Företagets ostronodling på västkusten visar tydligt att matglädje och hållbarhet går hand i hand.Read more
June 2019
Sju finalister har utsetts och är nu med och tävlar om årets Änglamarkspris. Temat för priset är hållbar mat och vinnaren får ta emot 100 000 kronor vid en ceremoni på Skansen 1 september.Read more
Nu tar ärtan Ingrid plats i Änglamarksfamiljen. I samarbete med de två lantbrukarna Adam Arnesson på Jannelunds Gård och Emil Olsson från Slätte Gård i Västergötland har Coop och Food for Progress tagit fram två varianter av härligt goda ärtpuckar som är både KRAV-märkta och veganska.Read more
May 2019
Coop blir den första rikstäckande matkedjan att erbjuda The Beyond Burger™ i Sverige. Den växtbaserade burg...Read more
April 2019
Glassmärket 3 Vänner kommer i mitten av mars att erbjuda den veganska glassen Mixade bär & kex + kolasås exklusivt för Coops kunder. Samtidigt kommer det populära glassmärkets andra smaker att ta plats i frysen på alla Stora Coop och på Coop.se.Read more
February 2019
Coops medlemmar och kunder efterfrågar allt mer svenska råvaror och livsmedel tillverkade i Sverige. N...Read more
October 2018
Coop har inlett ett samarbete svenska foodtech-startupen Grönska, som kommer att odla färska örter och bladväxter direkt i Coops matbutiker. Tillsammans med Coop utforskar de nu framtidens hållbara matproduktion och möjligheter att odla i butik utan onödiga transporter.Read more
Änglamarksjuryn och svenska folket röstade fram matföretaget Nordisk Råvara till vinnare av Coops Änglamarkspris 2018, där temat för priset är hållbar matglädje. Igår mottog Nordisk Råvara prischecken på 100 000 kronor. I samband med att Änglamarkspriset delades ut presenterade Coop även sin stora satsning på sitt varumärke Änglamark med nytt utseende på förpackningarna.Read more
Idag premiärvisar Coop det nya Änglamark och därmed går startskottet för en storsatsning på det egna varumärket. Vecka 43 börjar lanseringen synas i alla Coops 650 butiker med nytt utseende på produkterna och en ny Änglamarksbutik på coop.se. I satsningen ingår också ett rejält utökat sortiment, produktinnovationer och förbättrade märkningar.Read more
September 2018
Matsvinn är ett stort problem i Sverige. Idag slängs det alltför stora mängder ätbar mat: 30 procent av allt matavfall från svenska hushåll kastas helt i onödan, enligt Naturvårdsverket. Istället för att lita på våra sinnen och titta, smaka och lukta på maten så kastar vi varor som har passerat bäst före-datum. För att hjälpa till att minska matsvinnet har Coop tagit fram Old Milk – en doft som luktar precis som mjölk när den blivit dålig.Read more
August 2018
Under hösten lanserar Paolo Roberto över 50 nya italienska produkter under sitt egna livsmedelsvarumärke Paolos, exklusivt på Coop. Sortimentet består av bland annat olivolja, balsamvinäger, olika sorters pasta och färdiga pastasåser. Read more
May 2018
Nu är det dags att nominera till Änglamarkspriset – ett av Sveriges största hållbarhetspriser som har delats ut av Coop sedan 2002. Nytt för i år är Lilla Änglamarkspriset, som hyllar grön och hållbar matinspiration för unga, av unga.Read more
April 2018
Under namnet Coop Asien lanserar Coop en linje med egna asiatiska produkter. Först ut att lanseras är de tre smaksättarna ostronsås, sesamolja och fisksås. Med lanseringen av de asiatiska produkterna vill Coop uppmuntra att våga testa och lyckas med att laga asiatisk mat hemma.Read more
March 2018
Coop tar nu ytterligare ett stort steg för att minska matsvinnet i livsmedelskedjan. Som första rikstäckande dagligvarukedja tecknar Coop ett ramavtal med prisbelönta foodtechbolaget Whywaste.Read more
January 2018
Tillfällena är många då kreativiteten tryter när man funderar på vad man ska äta – både till vardags och till fest. När Coops Matometer frågade svenskarna var de hittar inspiration till vad de ska äta så hamnar tips från familj och vänner i topp. Men för de unga dominerar sociala medier som den viktigaste inspirationskällan.Read more
December 2017
Coop har under det senaste året gjort om läsksortimentet inom det egna varumärket Coop i syfte att minska sockermängden. Med omarbetningen av läskedryckerna har företaget lyckats reducera cirka 120 ton socker ur läsken.Read more
November 2017
Även om det blir en snörik jul kommer de svenska julborden bli grönare i år. En av fem säger att de kommer äta mer vegetariskt i år jämfört med förra året. I Coops Matometer (https://www.matometern.se/), Sveriges största undersökning om vad vi äter varje dag, syns en tydlig vegetarisk jultrend över hela landet och i alla åldrar.Read more
Köp charkuterier, delikatessostar och färska ostron samtidigt som du köper diskmedel. Nu öppnar Saluhallen på ...Read more
Under våren lanserade Coop nya vegetariska produkter inom det egna varumärket Coop. Nu visar de första försäljningssiffrorna att vegoserien redan gör succé. Allra bäst går de gröna ärtbiffarna som redan överträffar företagets egen försäljningsprognos för året med 80 procentenheter, om nuvarande försäljningstakt håller i sig. Read more
October 2017
De som äter bönor och linser upplever att de mår 15 procent bättre än genomsnittet. Det visar Coops Matometer, Sveriges största undersökning om vad vi äter varje dag. Mest baljväxter äter kvinnor, unga mellan 16-29 år och låginkomsttagare. Men trots att bönor är näringsrika, klimatsmarta och billiga hamnar de bara på tallriken vid knappt 3 procent av måltiderna. Det vill Coop ändra på med initiativet ”Framtidens protein”.Read more
August 2017
Coops försäljning av ekologiska varor slog rekord under första halvåret 2017. Nya siffror visar att ekoandelen steg till 10,3 procent, vilket överträffar Coops tidigare toppnotering från 2016.Read more
Om hela Sverige vore som besökarna på festivalen Way Out West skulle vi äta betydligt mindre kött och...Read more
July 2017
Från och med juli utökar Coop sortimentet av lösgodis, med ”Sweets with Benefits” från det nystartade svenska företaget Tweek. Företagets lösgodis innehåller 95 procent mindre socker och upp till 50 procent färre kalorier än traditionellt godis.Read more
February 2017
När barnfamiljer lagar vardagsmiddagen är prisvärdhet en ständig utmaning. Nu vill matprofilen Lotta Lun...Read more
January 2017
Det är ett nytt år och det är en bra möjlighet att börja med nya vanor. Genom att byta ut lunchrestaurangen mot egen matlåda kan man göra både miljön och hälsan en tjänst. De allra flesta räknar med att de kan spara många tusenlappar varje år och för barnfamiljer rör det sig om så mycket som 8 000 kronor, visar en undersökning i Coops medlemspanel.Read more
December 2016
I år kommer 78 procent välja något ekologiskt livsmedel när de handlar julmat. Nästan hälften säger att de kommer välja ekologiskt till stor del eller på all julmat där det är möjligt, visar en färsk undersökning som Sifo gjort på uppdrag av Coop.Read more
October 2016
Tidigare brukade stora delar av värphöns gå till förbränning eller malas ner till djurfoder när de har värpt klart ägg. Nu tar Coop tillsammans med Scandinavian Organics istället vara på köttet från KRAV-värphönor och börjar sälja ekologiska böniga hönsbiffar och ärtiga hönsbullar.Read more
September 2016
Inga vegetariska rätter ligger i topp tio när barnfamiljerna listar sina vardagsrätter. Samtidigt säger fyra av tio barnfamiljer att de vill äta mindre kött. Nu startar Coop initiativet Nya vardagsmaten för att hjälpa barnfamiljer och alla andra som vill äta lite smartare och grönare.Read more
August 2016
Från och med idag går det att utifrån över 500 recept kombinera sin egen matkasse i Coops nätbutik. Inkö...Read more
July 2016
Mer än varannan svensk kan tänka sig att äta alger i framtiden. Samtidigt säger bara var fjärde blankt nej till en framtida meny med alger, insekter och laboratorieodlat kött, visar en Sifoundersökning som Coop beställt inför omröstningen om årets Änglamarkspris.
Read more
June 2016
De senaste årens starka framgång inom e-handel har medfört att Coop Sveriges styrelse har beslutat att investera i ytterligare en så kallad darkstore belägen i den strategiskt viktiga och stora handelsplatsen i Kungens Kurva söder om Stockholm. Med satsningen kommer Coop tredubbla sin kapacitet för näthandel och kunna möta den snabbt ökande efterfrågan.
Read more
Coops nya kallrökta lax får hösta sammanlagda betyget i Testfakta researchs sensoriska test. Bedömningen har utförts som ett blindtest av både smakexperter på SP Food & Bioscience och vanliga konsumenter.
Read more
May 2016
Producentgruppen Lamm i Värmland som består av ett femtontal lammproducenter i Värmland blir från och med april/maj nya leverantörer av svenskt lammkött under varumärket Coop. Totalt kommer dessa producenter att stå för cirka 20 procent av det lammkött som säljs under Coops varumärke runt om i landet. Formellt tecknas avtalet med HK Scan som är Coops huvudpartner för kött under eget varumärke.
Read more
April 2016
Idag är det premiär för den nya frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige. Coop kommer redan från start att märka mjölk under det egna varumärket Coop.
Read more
February 2016
MSC är en global hållbarhetsmärkning för fisk- och skaldjursprodukter. Coop lanserar nya sallader som alla är MSC-märkta under egna varumärket Coop och X-tra.
Read more
October 2015
I dag börjar Coop, som första matkedja, att sälja ”knasiga grönsaker” på utvalda stormarknader runt om i Sverige. Det handlar om grönsaker som ser annorlunda ut på ytan men smakar precis som andra grönsaker. Detta är en del av Coops satsning mot matsvinn.
Read more
June 2015
Coop tar i och med kampanjen Det är insidan som räknas ett nytt initiativ tillsammans med frukt och grönt-leverantören Everfresh för att minska matsvinnet. Nu välkomnas frukter och grönsaker som tidigare inte fått komma i närheten av butiken – bara för att de har en knasig form. Så vad är då skillnaden? Utseendet och priset blir svaret. För kvalitetsmässigt är de helt jämförbara.
Read more
Som första svenska matkedja fick Coop under gårdagen ta emot priset Good Egg Award vid Världsutställningen i Milano. Coop fick utmärkelsen för sitt arbete med djurvälfärd, där utfasningen av ägg från burhöns till förmån för ägg från frigående höns var avgörande.
Read more
March 2015
Ägg är inte helt otippat den stora favoriten under påsken. Hela 95 procent av de som firar påsk planerar också att äta ägg under den kommande påskhelgen, och nästan var tredje person planerar att välja ekologiska ägg i påsk. Det visar en färsk undersökning från Coop Medlemspanel.
Read more
Nu ingår nya hjältar i Coops nyckelhålsmärkta flingsortiment. Med roliga former och smarriga smaker, hög fullkornshalt och låg sockerhalt får barnen en bra frukoststart.
Read more