Även om det blir en snörik jul kommer de svenska julborden bli grönare i år. En av fem säger att de kommer äta mer vegetariskt i år jämfört med förra året. I Coops Matometer (https://www.matometern.se/), Sveriges största undersökning om vad vi äter varje dag, syns en tydlig vegetarisk jultrend över hela landet och i alla åldrar.Read more
Pressmeddelanden & Nyheter
Allt
November 2017
Coop ersätter den resurskrävande flergångskassen av bomull med en mer miljöanpassad polyesterkasse, som prissänks med närmare 50 procent. Påsarna för frukt och grönt kommer nu också att bytas ut mot påsar tillverkade av sockerrör.Read more
Under våren lanserade Coop nya vegetariska produkter inom det egna varumärket Coop. Nu visar de första försäljningssiffrorna att vegoserien redan gör succé. Allra bäst går de gröna ärtbiffarna som redan överträffar företagets egen försäljningsprognos för året med 80 procentenheter, om nuvarande försäljningstakt håller i sig. Read more
October 2017
De som äter bönor och linser upplever att de mår 15 procent bättre än genomsnittet. Det visar Coops Matometer, Sveriges största undersökning om vad vi äter varje dag. Mest baljväxter äter kvinnor, unga mellan 16-29 år och låginkomsttagare. Men trots att bönor är näringsrika, klimatsmarta och billiga hamnar de bara på tallriken vid knappt 3 procent av måltiderna. Det vill Coop ändra på med initiativet ”Framtidens protein”.Read more
Coops hållbarhetschef Louise König har utsetts till Sveriges bästa hållbarhetschef 2017. Priset delas ut av Aktuell hållbarhet och offentliggjordes under konferensen Hållbara Affärer den 11 oktober.Read more
Coops utbud av hållbara badrumsartiklar ökar kraftigt. Nu finns det 136 produkter inom kategorin hygien under 2017 och bara i år har 24 nya hållbara produkter lagts till utbudet.Read more
September 2017
Svenska folket och Änglamarksjuryn har röstat fram Ignitia till vinnare av Coops Änglamarkspris 2017. Te...Read more
August 2017
Coops försäljning av ekologiska varor slog rekord under första halvåret 2017. Nya siffror visar att ekoandelen steg till 10,3 procent, vilket överträffar Coops tidigare toppnotering från 2016.Read more
Om hela Sverige vore som besökarna på festivalen Way Out West skulle vi äta betydligt mindre kött och...Read more
July 2017
Nu är fem finalister utsedda till årets Änglamarkspris. Det årliga priset går i år till ett företag inom f...Read more
Från och med juli utökar Coop sortimentet av lösgodis, med ”Sweets with Benefits” från det nystartade svenska företaget Tweek. Företagets lösgodis innehåller 95 procent mindre socker och upp till 50 procent färre kalorier än traditionellt godis.Read more
June 2017
Från och med första juni börjar en ny förordning gälla för alla butiker som erbjuder plastbärkassar till s...Read more
May 2017
I år fokuserar Coop på ämnet foodtech under Almedalsveckan. Tillsammans med Breakit, en nyhetssajt oc...Read more
Denna vecka rullar Coop bokstavligen ut en ny förpackning för nötfärs. De gamla förpackningarna byts...Read more
April 2017
Tre olika undersökningar har nyligen genomförts som mäter svenska varumärkens och företags arbete för ...Read more
March 2017
Imorgon öppnar Coop en helt ny butik som får guld i hållbarhet i det miljöprofilerade området Norra Djur...Read more
Coop och Samhall har tecknat ett nytt ramavtal om städning av butiker. Avtalet, som sträcker sig fram till år 2020, innebär i ett inledande skede att närmare 800 av Samhalls medarbetare kommer att arbeta i Coops lokaler.Read more
Under 2016 skänkte Coops kunder pant till ett värde av fler än 300 000 nya träd i östra Afrika. Invå...Read more
February 2017
Nu börjar Coop arbetet för att MSC-certifiera samtliga Coops färska fiskdiskar, i linje med Coops fi...Read more
January 2017
2016 blev ännu ett rekordår för Coops ekologiska försäljning. Försäljningsandelen uppgick till 10,0 procent. En ökning med 8,7 procent sedan 2015, då andelen låg på 9,2 procent. För Coops näthandel ligger ekoandelen på 21 procent. Coops starka erbjudande inom ekologiskt gör skillnad för kunder, leverantörer och miljön.Read more
Coop arbetar kontinuerligt för att öka den ekologiska andelen av kött. Nu utökar Coop sitt sortiment gen...Read more
Det är ett nytt år och det är en bra möjlighet att börja med nya vanor. Genom att byta ut lunchrestaurangen mot egen matlåda kan man göra både miljön och hälsan en tjänst. De allra flesta räknar med att de kan spara många tusenlappar varje år och för barnfamiljer rör det sig om så mycket som 8 000 kronor, visar en undersökning i Coops medlemspanel.Read more