Änglamark är Sveriges grönaste varumärke

Änglamark är Sveriges grönaste varumärke

Tre olika undersökningar har nyligen genomförts som mäter svenska varumärkens och företags arbete för hållbarhet. Änglamark är Sveriges grönaste varumärke för sjunde året i rad enligt Differs undersökning och varumärket Coop hamnar på andra plats. Coop är i topp fem när Sustainable Brand Index mäts och Coops hållbarhetschef Louise König är med på listan av Sveriges 101 miljömäktigaste när Aktuell Hållbarhet tar fram profilerna som sätter agendan för hållbar utveckling i Sverige.

– Det är över 25 år sedan Coop lanserade Änglamark tillsammans med engagerade medlemmar. Det är glädjande att varumärket befäster sin ledande ställning hos svenska konsumenter, det är också ett bevis på ett långsiktigt hållbart varumärkesbyggande, säger Louise König, hållbarhetschef på Coop.

Änglamark hamnar i topp i Differs undersökning av svenska varumärkens och företags arbete med miljö- och hållbarhetsfrågor. Änglamark vinner med 10 procent av rösterna, och hamnar långt före nummer två, som är varumärket Coop. På tredje plats kommer Grumme. Detta i mätningen där respondenterna fritt får välja varumärke. Differs undersökning består också av en mätning där respondenter får sätta poäng på 86 olika företag och där Coop hamnar på tredje plats. Vinnare i den kategorin är SJ, följt av ICA. Kampen mellan plats 2-4 platsen är tight, där alla tre företag har 4,8 av fem möjliga poäng men där ICA tar hem andraplatsen på hundradelar.

I mätningen Sustainable Brand Index mäts varumärken för hållbarhet. Coop hamnar på femte plats och tappar därmed tre platser på listan. Apoteket ligger på första plats för andra året i rad och Coop har gott sällskap i topp fem av Saltå Kvarn, ICA och IKEA.

Listan på de profiler som sätter agendan för hållbar utveckling i Sverige toppas av klimatminister Isabella Lövin och på andra plats hamnar folkbildaren och professorn i internationell hälsa Hans Rosling, som får priset postumt. Coops hållbarhetschef Louise König är återigen med på listan av Sveriges 101 miljömäktigaste och hamnar på plats 70.

 • Nordisk Råvara prisas med Änglamarkspriset 2018

  Nordisk Råvara prisas med Änglamarkspriset 2018

  Änglamarksjuryn och svenska folket röstade fram matföretaget Nordisk Råvara till vinnare av Coops Änglamarkspris 2018, där temat för priset är hållbar matglädje. Igår mottog Nordisk Råvara prischecken på 100 000 kronor. I samband med att Änglamarkspriset delades ut presenterade Coop även sin stora satsning på sitt varumärke Änglamark med nytt utseende på förpackningarna.
  Läs mer
 • Coop storsatsar på Sveriges grönaste varumärke Änglamark

  Coop storsatsar på Sveriges grönaste varumärke Änglamark

  Idag premiärvisar Coop det nya Änglamark och därmed går startskottet för en storsatsning på det egna varumärket. Vecka 43 börjar lanseringen synas i alla Coops 650 butiker med nytt utseende på produkterna och en ny Änglamarksbutik på coop.se. I satsningen ingår också ett rejält utökat sortiment, produktinnovationer och förbättrade märkningar.
  Läs mer