Nu öppnar Coops gröna butik i Norra Djurgårdsstaden

Nu öppnar Coops gröna butik i Norra Djurgårdsstaden

Imorgon öppnar Coop en helt ny butik som får guld i hållbarhet i det miljöprofilerade området Norra Djurgårdsstaden. Och en del av sortimentet får boende i Norra Djurgårdsstaden själva bestämma över.

Det är en grön butik som öppnar upp dörrarna i Norra Djurgårdsstaden imorgon. Den helt nya Coop-butiken drivs på 100 procent grön el från sol, vind och vatten och byggnaden uppfyller kraven för Miljöbyggnad nivå Guld*. Som alla Coop butiker kommer den att bli KRAV-märkt. Butiken har energismarta lösningar, med LED-belysning i hela lokalen och värmeåtervinning från kylar och frysar.

Sortimentet i den gröna butiken i Norra Djurgårdsstaden är utvalt för kunder med höga förväntningar på ekologi, hållbarhet och matglädje. En nio meter lång manuell delikatessdisk kommer att finnas på plats, med fisk och skaldjur från Coops hållbara fisklista, delikatesser från hela världen och med ett brett cateringerbjudande. Coop är Sveriges grönaste matkedja med 10 procents ekoandel. Sortimentet i Coop Norra Djurgårdsstaden har än större ambitioner, med en hög andel ekologiska och KRAV-märkta varor. Butiken kommer också att lämna plats i sortimentet för kunders önskemål och boende i Norra Djurgårdsstaden kan komma med förslag på varor som butiken ska ta in.

– Det är en butik med färskvaror och matglädje i fokus. Vi vill bygga en självklar mötesplats för människor som uppskattar god och sjyst mat till ett bra pris, säger Felix Hartzell, butikschef på Coop Norra Djurgårdsstaden.

Sedan hösten 2015 ställer Coop om sina butiker till tre nya format: Stora Coop, Coop och Lilla Coop. Coop har nu ställt om 100 butiker. I början av mars meddelade Coop Sverige sitt resultat för 2016. Företaget rapporterade vinst för andra året i rad med ett resultat före jämförelsestörande poster på 236 miljoner kronor. Det innebär en ökning på 42 procent jämfört med föregående år.

Invigning av Coop Norra Djurgårdsstaden sker torsdagen den 23 mars kl 16 på Bobergsgatan 53

Fakta Coop Norra Djurgårdsstaden

  • 100 procent grön el från sol vind och vatten
  • Byggnaden uppfyller kraven för Miljöbyggnad nivå Guld
  • LED-belysning i hela lokalen
  • Värmeåtervinning från kylar och frysar
  • Ca 25 medarbetare
  • 850 kvadratmeter

* Miljöbyggnad nivå Guld är den högsta nivån i Swedish Green Building Councils svenska system för miljöcertifiering av byggnader.

För mer information, kontakta
Coops pressjour, 010-743 13 13
Felix Hartzell, butikschef Coop Norra Djurgårdsstaden, 010- 741 66 31