Coop inleder arbetet för MSC-certifiering av alla fiskdiskar

Coop inleder arbetet för MSC-certifiering av alla fiskdiskar

Nu börjar Coop arbetet för att MSC-certifiera samtliga Coops färska fiskdiskar, i linje med Coops fiskstrategi. I och med detta blir Coop Sveriges första matkedja som MSC-certifierar alla sina fiskdiskar i Sverige.

– När våra kunder handlar fisk på Coop ska de känna sig trygga med att fisken är schysst. Certifieringen av alla våra fiskdiskar gör att detta blir än tydligare. Certifieringen garanterar spårbarhet, uppföljning, och bidrar med en tydlig kommunikation till kund så att alla kan göra ett medvetet val, säger Anneli Bylund, hållbarhetsexpert på Coop.

Coop var först ut med MSC-certifiering av fiskdisken på Coop Konsum på Avenyn i Göteborg 2012. Nu fortsätter Coop att sätta sin fiskstrategi i handling och MSC-certifierar alla 120 Coop-butiker som har en färsk fiskdisk. Arbetet beräknas pågå under våren. För Coops kunder innebär certifieringen av fiskdiskar att butiken skiljer på certifierad och icke-certifierad fisk och att den certifierade fisken är fullt spårbar. Detta kontrolleras av en oberoende tredje part, årlig rapportering och stickprover.

För Coop är miljöansvar en ledstjärna och i detta ingår givetvis att arbeta för ett levande hav. Redan idag säljer Coop endast hållbar fisk utifrån en fisklista, som tagits fram tillsammans med experter. Det säkerställer att kunder kan känna sig trygga med att de kan köpa schysta fiskar i alla Coops butiker.

MSC Marine Stewardship Council (MSC) är en internationell oberoende organisation vars målsättning är att bidra till att skapa sundare hav genom att belöna hållbara fisken och påverka de val människor gör när de köper fisk och skaldjur. MSC är en global hållbarhetsmärkning för fisk- och skaldjursprodukter.

För mer information, kontakta
Coops pressjour 010-743 13 13

 

  • Coop höjer ambitionen för sin klimatpåverkan; 25 procent av utsläppen från maten ska bort till 2026

    Coop höjer ambitionen för sin klimatpåverkan; 25 procent av utsläppen från maten ska bort till 2026

    Halvering av utsläppen av växthusgaser från Coops egen verksamhet och 25 procents minskning av klimatpåverkan från maten som Coop säljer till år 2026. Det är två av Coops nya klimatmål. Coop höjer nu ambitionen för sitt arbete för minskad klimatpåverkan med fyra övergripande klimatmål. Målen har godkänts av Science Based Targets och validerade att vara i linje med vad Coop behöver göra för att bidra till att jordens uppvärmning begränsas till max 1,5 grader. 
    Läs mer
  • Coops hållbarhetsdeklaration utsett till Årets hållbara projekt

    Coops hållbarhetsdeklaration utsett till Årets hållbara projekt

    Coops hållbarhetsdeklaration har idag utsetts till Årets hållbara projekt av CIO Awards, IT-Sveriges årliga gala. Hållbarhetsdeklarationen lanserades av Coop tidigare i år för att hjälpa kunder och medlemmar att handla mer hållbart, och för att styra Coops sortiment av livsmedel mot ett lägre hållbarhetsavtryck. 
    Läs mer