Coop satsar på foodtech i Almedalen

Coop satsar på foodtech i Almedalen

I år fokuserar Coop på ämnet foodtech under Almedalsveckan. Tillsammans med Breakit, en nyhetssajt och digital mötesplats för startups och techbolag, kommer Coop att belysa hur teknik kan effektivisera och utveckla mat- och livsmedelsbranschen under temat Framtidens foodtech. Coops experter är också på plats under Almedalsveckan och deltar i andra arrangörers program.

Framtidens foodtech med Breakit och Coop

Onsdagen den 5 juli kl 8:30-13, Slottsterassen 14, Visby.

kl 9-10: Är foodtech framtidens affär – och var finns pengarna?

Med Fredrika Gullfot, grundare Simris Alg, Rickard Öste, grundare Oatly, Gustaf Brandberg, Gullspång Invest och Catrin Folkesson, affärsområdesdirektör online på Coop.

kl 10.30-11: Heta Stolen med Whywaste

kl 11-12: Matsvinn och köttfrosseri – är foodtech svaret på våra hållbarhetsproblem?

Med Martin Ådahl, chefsekonom och vice partisekreterare Centerpartiet, Johan Jörgensen, grundare Sweden Foodtech, Natalie de Brun Skantz, medgrundare Grönska och Louise König, hållbarhetschef på Coop.

Vi bjuder på frukost från 08.30 och gotländsk poke bowl till lunch, signerat Coops matinspiratör Sara Begner.

Coops representanter på plats

Ett flertal representanter och experter från Coop är på plats under Almedalsveckan och deltar i program som arrangeras av intresse- och branschorganisationer samt andra företag.

På plats är bland andra:

  • Sonat Burman-Olsson, VD och koncernchef Coop Sverige
  • Catrin Folkesson, affärsområdesdirektör Online
  • Björn Larsson, affärsområdesdirektör Marknad
  • Karolina Hagberg, affärsområdesdirektör Inköp & Kategori
  • Anna Rasin, kommunikationsdirektör
  • Louise König, hållbarhetschef
  • Anneli Bylund, hållbarhetsstrateg och dietist
  • Majsan Pense, kategorichef Kött
  • Anders Rovér, etableringschef Region Stockholm
  • Anna-Lena Dahlberg, chef kvalitet butik
  • Christina Snöbohm, kemikalieexpert

För mer information eller förfrågningar om medverkan i paneler, kontakta projektledare Louise Stephan, louise.stephan@coop.se.

#framtidensfoodtech
  • Coop Syd startar ny verksamhet i Malmö för att växa online

    Coop Syd startar ny verksamhet i Malmö för att växa online

    Coop Syd startar ny plock- och logistikhubb för sin onlinehandel. Det blir en så kallad dark store som placeras i Malmö och som ligger i direkt förbindelse med Coop Logistiks omlastningscentral och distributörens lokaler. Med den här satsningen kan Coop Syd erbjuda onlinehandel till hela Blekinge och Skåne och samtidigt sänka logistikkostnaderna.
    Read more
  • Viktiga skeenden i Kooperativa Förbundets historia i en ny bok

    Viktiga skeenden i Kooperativa Förbundets historia i en ny bok

    Att lära av historien för att ta avstamp in i framtiden är en viktig del i alla organisationers utveckling. I samband med årsstämman den 17 april och med anledning av att förbundet fyller 125 år ger KF nu ut en ny bok. Boken speglar KF:s historia från sent 1800-tal till tidigt 2000-tal. Författare till boken är Anders L. Johansson, tidigare professor och docent vid Uppsala universitet.
    Read more