Änglamark pepparkaka en testvinnare till jul

Änglamark pepparkaka en testvinnare till jul

Första advent står för dörren och julen dukas sakta upp. En klassiker för alla magar och åldrar är pepparkakan – där nu Änglamark utsetts till en vinnarkaka av Svenska Dagbladets jury.

Totalt tio sorter fick smakpanelen på sju knapra på när Svenska Dagbladets samlade dem för ”Veckans test” där man tidigare under hösten bland annat bedömt glögg, bryggkaffe och tacosås. Testdeltagarna tittade på såväl utseende, smak och konsistens utan att veta var respektive pepparkaka kom ifrån. Änglamark utsågs till vinnande pepparkaka med omdömet:

”Vinnarpepparkan är rund, lite tjockare och mörk i färgen. Bra tuggmotstånd och en perfekt tjocklek för att doppa i glögg eller kaffe. Klassisk smak med mycket ingefära och en hint av syrlighet. Skulle också funka fint med en bit mögelost.”

– En glädjande nyhet till en av årets stora matmånader med många möjligheter att mysa till det i vintermörkret med nära och kära. Såväl Änglamark som Coop pepparkakor har som panelen uppmärksammat en tydlig ingefärssmak och en bra tjocklek, utmärkt som tilltugg till julmust, glögg, kaffe eller te, säger Minna Björklund, chef Sortiment EVM på Coop Sverige.

Tidigare i veckan utsågs julskinkan under Coops eget varumärke Xtra till bäst i test av Allt om Mat.

– Att flera klassiker till december månad får högsta betyg eller bäst i test visar på vilken bredd och kvalitet vi har i vårt utbud av produkter under våra egna varumärken. Vi arbetar hårt med att få fram ett prisvärt sortiment med hög kvalitet, så självklart en tidig julklapp för hela teamet bakom detta, säger Minna Björklund.

Coops egna varumärken har det senaste året prisats som Bäst i Test vid ett flertal tillfällen. I hela nio av Allt om Mat tester 2023 har en vara från Coop knipit förstaplatsen, till exempel Änglamark Parmesan som fram till och med vecka 49 har fått sänkt pris på Coop och Stora Coop.

Andra vardagsvaror och sortiment som fått sänkt pris under veckorna 44-49 inkluderar knäckebröd, flera sorters bröd, proteinstarka varor som Gyros kebab, pulled pork, köttbullar, kycklingben, grillkorv och köttpålägg, helgfavoriter som pizzadeg och gnocchi, goda och snabba mellanmål, sojadryck, grönsaker som sparris och broccoli, lasagne, flingor, bakvaror som kakao och mandelmassa, pasta, ris, godis, snacks, rengöring, plastfolie, tvål, vegofärs, halloumiburgare och margarin.

För mediefrågor, kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se