Coop satsar ännu mer på medlemmarna – underlättar för billigare matkasse

Coop satsar ännu mer på medlemmarna – underlättar för billigare matkasse

Coop lanserade under måndagen något som Coop kallar för ”Månadsbonusen direkt i kassan”. Det betyder att medlemmarna numera kan få en värdecheck direkt i kassan baserat på inköpen föregående månad.

Månadsbonusen direkt i kassan är en tjänst som är väldigt efterfrågad hos många medlemmar: att enklare kunna nyttja sin bonus. När Coop ställde frågan till sina medlemmar ville de att fokus ska ligga på medlemspriser, möjligheten att tjäna bonuspoäng och bra erbjudanden varje dag i butiken och online. Nu är det enkelt att hitta sin bonus, eftersom den syns direkt i kassan.

– Vi har frågat våra medlemmar i olika sammanhang och de är tydliga med att de vill se bra medlemspriser varje dag och att trogna medlemmar ska få lite mer. Nu när vi har lanserat Månadsbonusen direkt i kassan och stärkt upp med ännu bättre medlemspriser och erbjudanden blir det ännu tydligare att vårt fina medlemsprogram verkligen tål att jämföras, berättar Anna Bengtsson, vd Coop Varberg.

Coop ägs av snart fyra miljoner medlemmar och att vara medlem i Coop har faktiskt aldrig varit mer uppskattat.

– Under 2023 har allt fler Coop-medlemmar valt att dra sitt medlemskort när de handlar. Coops satsningarna under 2024 kommer göra att ännu fler upptäcker fördelarna med sitt medlemskap. Till exempel när du ser månadsbonusen direkt i kassan blir det en väldigt positiv överraskning när man väl ska betala, säger Anna Bengtsson.

Satsningar som Coop genomför i sitt medlemsprogram, innebär inte bara att medlemmarna kan sänka utgifterna för den mat de handlar, utan också utökade möjligheter att tjäna bonuspoäng på en lång rad samarbeten med starka varumärken.

Dessutom satsar Coop stort på Bäst pris som medlem, kampanjer med starka erbjudanden och ett medlemsprogram som tål att jämföras. Ända sedan april 2023 har Coop utökat fokus på medlemspriser synts hos Coop, vecka efter vecka. Och fortsättning följer.

– Att kunna erbjuda ordentligt sänkta priser på utvalda favoritprodukter uppskattas av våra medlemmar. I vår förening har vi hård konkurrens, men vi vet att vi har ett mycket starkt erbjudande vilket uppskattas av kunderna. Vi ser det i en fortsatt stark medlemstillströmning – Coop Varberg har ökat antalet medlemmar med 6% under 2023. En mycket stark siffra på en mycket tuff marknad, säger Anna Bengtsson.

Några av Coops satsningar 2023

Det händer 2024

Anna Bengtsson, vd Coop Varberg
Anna är vd för Coop Varberg sedan mars 2022 och även medlem i Coop Sveriges styrelse. Hon har gedigen erfarenhet från detaljhandel, som produktionschef på Martin & Servera och över tio år på olika poster inom Lidl.

Coop Varberg
Coop Varberg är en lokal, fristående förening som ägs av sina ca 22 000 medlemmar. Verksamheten bedrivs av Coop Håsten, Coop Söder, Coop City och Stora Coop Breared. Coop Varberg är även ägare i Fastighetsbolaget Galleria Trädgården AB som bedriver fastighetsuthyrning i centrala Varberg. Föreningen har 270 anställda och butiksförsäljningen uppgår till 550 miljoner kronor.

Läs mer om fördelarna med att vara medlem i Coop coop.se/medlem.

För mer information kontakt:
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se