Coop pressar priserna under årets fattigaste veckor

Coop pressar priserna under årets fattigaste veckor

Efter en festlig period med jul och nyår väntar nu några veckor där många hushåll ser över sina utgifter extra noggrant. En period då Coop väljer att pressa priserna på ett 70-tal vardagsfavoriter.

– Våra medlemmar kommer kunna ta del av flertalet användbara och goda basvaror anpassade efter dygnets samtliga måltider. För många är det rätt betungande veckor som stundar efter en period av att äntligen få ha unnat sig extra god mat och ledighet. Att pressa priserna på en del av vårt sortiment hoppas vi kan underlätta vardagen något, säger Marie Nygren, vd Coop Sverige.

Artiklarna som får sänkt pris under perioden 8-28 januari inkluderar basvaror som bröd, ost, mejeri, pastasås, smörgåstillägg och färskt protein, men även städ- och tvättprodukter för de som vill möta 2024 med ett rent hus och hem.

De sänkta priserna gäller i samtliga Coop och Stora Coop i Sverige och omfattar varor ur Coops egna varumärken Coop, Änglamark och Xtra.

– Sedan våren 2023 har vi intensifierat vårt erbjudande för våra cirka 3,9 miljoner medlemmar, och gett dem bäst pris. Det började med att vi i april sänkte momsen på frukt och grönt motsvarande matmomsen på 12,5%, följt av kapade priser på vardags-och sommarfavoriter, till hållbara favoriter under hösten och nu innan högtiderna i december på varor för de som vill duka upp till fest med nära och kära, säger Marie Nygren.

– Vi sänkte även priset på leksaker med 50 procent helgen innan julafton, något vi ser blev väldigt uppskattat av våra medlemmar. Vi fortsätter att investera i våra medlemmar i form av medlemspriser, personliga och generella, men även via vårt fina medlemsprogram som ger upp till fem procent rabatt, fortsätter hon.

För att ta del av prissänkningen behöver man vara medlem i någon av Coops 27 konsumentföreningar. I dag är över 3,9 miljoner svenskar medlemmar inom Coop.

För mediefrågor, kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se 

 • Nya affärschefer för Coop och X:-tra

  Nya affärschefer för Coop och X:-tra

  Coop Sverige rekryterar Krister Thid som ny affärschef för X:-tra. Han kommer närmast från Willys och rollen som Kategoriområdeschef. Sven Skarlöv, tidigare affärschef för X:-tra blir från 2 april ny affärschef för Coop-kedjan.
  Read more
 • MedMera Bank fortsätter ta marknadsandelar

  MedMera Bank fortsätter ta marknadsandelar

  MedMera Bank presenterar en positiv årsrapport för 2023 trots de utmaningar som påverkat nischbankerna. Med en ökande kundbas och fokus på affärsregler har banken visat på tillväxt och framtidstro.
  Read more