Fortsatt medlemssatsning från Coop – sänker priserna till jul- och nyårsveckorna

Fortsatt medlemssatsning från Coop – sänker priserna till jul- och nyårsveckorna

Under fyra veckor, med start 11 december fram till 7 januari, sänker Coop priset på ett 60-tal artiklar för medlemmar.

– Många vill unna sig god mat och ett väldukat bord runt jul- och nyår. Vi hoppas att vår prissänkning kan vara ett uppskattat initiativ för våra medlemmar, säger Marie Nygren, vd Coop Sverige.

Veckorna innan och efter julhelgen för med sig en stark tradition av god mat och samtal med familj och vänner – en tid då mat prioriteras i hushållskassan och värdesätts extra mycket. Lagom till högtiderna i december väljer därför Coop att sänka priserna på flera favoritprodukter för dygnets alla måltider.

– Vi vill ge våra medlemmar en riktig god jul, och i dessa tider betyder det såväl att vi kan lätta på den ekonomiska bördan samtidigt som att vi inspirerar till hållbar och smakfull mat. Varorna kommer från vårt hyllade EVM-sortiment med varumärkena Coop, Änglamark och Xtra, säger Marie Nygren.

De 60-tal varor som får sänkt pris under fyra veckor innefattar kategorier som kyckling, fisk, bröd, mejeriprodukter som till exempel mellanmjölk, bredbart smör och matlagningsgrädde, tofusill, pizzadeg, gnocchi, grönsaker som broccoli, ekologiska favoriter som parmesanost och julfavoriter risgrynsgröt samt godsaker som snacks, fruktdrycker, glass och nötter. För de riktigt små sänks priset på populära grötis och majskolvar.

De sänkta priserna gäller på samtliga Coop och Stora Coop.

Coops egna varumärken har det senaste året prisats som Bäst i Test vid ett flertal tillfällen. I hela åtta av ansedda tidningen Allt om Mats 14 senaste tester 2023 (läs fram till 24 oktober) har en vara från Coop knipit förstaplatsen, till exempel Änglamark Parmesan som under veckorna 50-01 får sänkt pris på Coop och Stora Coop.

Halverar priset på leksaker

För sjunde året i rad sänker Coop även priset på alla leksaker och LEGO inför julen. Medlemskampanjen– och rabatten på 50 procent gäller även barnkalasartiklar och vinterlek.

– Det känns glädjande att kunna ge våra medlemmar marknadens kanske bästa erbjudande inför julen. Det brukar vara extremt populärt och vi ser det som en del av vår julklapp till medlemmarna vid sidan av vårt fina materbjudande, säger Erik Holmberg Affärschef Coop Hemma, som i år utökat kampanjperioden med en dag mot 2022.

Medlemsrabatten gäller på Stora Coop under årets stora julinhandlingshelg 14-17 december, och vid köp av andra varor för minst 500 kronor. Antal leksaker per köptillfälle med rabatt är satt till fem.

– På Coop har vi året runt ett brett sortiment av leksaker; allt från gosedjur, LEGO, radiostyrda bilar till målar- och pysselkit, sällskapsspel och dockor. Det finns något för barn i alla åldrar. Jag hoppas att vi kan bidra till en godare jul för våra medlemmar, säger Erik Holmberg.

För mediefrågor, kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se 

 • Coop Syd startar ny verksamhet i Malmö för att växa online

  Coop Syd startar ny verksamhet i Malmö för att växa online

  Coop Syd startar ny plock- och logistikhubb för sin onlinehandel. Det blir en så kallad dark store som placeras i Malmö och som ligger i direkt förbindelse med Coop Logistiks omlastningscentral och distributörens lokaler. Med den här satsningen kan Coop Syd erbjuda onlinehandel till hela Blekinge och Skåne och samtidigt sänka logistikkostnaderna.
  Read more
 • Viktiga skeenden i Kooperativa Förbundets historia i en ny bok

  Viktiga skeenden i Kooperativa Förbundets historia i en ny bok

  Att lära av historien för att ta avstamp in i framtiden är en viktig del i alla organisationers utveckling. I samband med årsstämman den 17 april och med anledning av att förbundet fyller 125 år ger KF nu ut en ny bok. Boken speglar KF:s historia från sent 1800-tal till tidigt 2000-tal. Författare till boken är Anders L. Johansson, tidigare professor och docent vid Uppsala universitet.
  Read more