Årets bästa julskinka även billigast

Årets bästa julskinka även billigast

Ansedda mattidningen Allt om mat placerar Coop Xtra i toppen när 15 färdigkokta julskinkor testas inför julen 2023.

Juryn, som framför allt fokuserat på smak – men även bedömt konsistens och fett, uppskattar sältan hos Coop Xtra julskinka, anser att den har en god smak samt en lång och fin eftersmak. Skinkan upplevs som väldigt saftig med lagom tuggmotstånd. Tillsammans med Scan Gourmet samt Nybergs Deli delar den på förstaplatsen.

– Grymt kul att få dessa besked inför den stundande julen. Julskinkan har en given plats på de svenska julborden, en klassiker tillsammans med Janssons frestelse är de två maträtterna som man dukar upp till varje pris, säger Minna Björklund, chef Sortiment EVM på Coop Sverige.

– Och när vi ändå talar om pris är den även testets billigaste tillsammans med Nybergs Deli. Vårt EVM-sortiment levererar åter igen prisvärdhet samt en god smakupplevelse, fortsätter hon.

Utöver Coop Xtra finns även julskinkor under varumärkena Coop (”Mör och saftig skinka”) samt Änglamark (”En trevlig skinka”) att hitta i Coops butiker. Båda ges omdömet ”bra” (3/5) av juryn hos Allt om Mat.

Coops egna varumärken har det senaste året prisats som Bäst i Test vid ett flertal tillfällen. I hela nio av Allt om Mat tester 2023 har en vara från Coop knipit förstaplatsen, till exempel Änglamark Parmesan som fram till och med vecka 49 har sänkt pris på Coop och Stora Coop.

Andra vardagsvaror och sortiment som fått sänkt pris under veckorna 44-49 inkluderar knäckebröd, flera sorters bröd, proteinstarka varor som Gyros kebab, pulled pork, köttbullar, kycklingben, grillkorv och köttpålägg, helgfavoriter som pizzadeg och gnocchi, goda och snabba mellanmål, sojadryck, grönsaker som sparris och broccoli, lasagne, flingor, bakvaror som kakao och mandelmassa, pasta, ris, godis, snacks, rengöring, plastfolie, tvål, vegofärs, halloumiburgare och margarin.

För mediefrågor, kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se 

 • Nya affärschefer för Coop och X:-tra

  Nya affärschefer för Coop och X:-tra

  Coop Sverige rekryterar Krister Thid som ny affärschef för X:-tra. Han kommer närmast från Willys och rollen som Kategoriområdeschef. Sven Skarlöv, tidigare affärschef för X:-tra blir från 2 april ny affärschef för Coop-kedjan.
  Read more
 • Coop återkallar Coop Rostbiff skivad, 90 gram

  Coop återkallar Coop Rostbiff skivad, 90 gram

  Coop återkallar Coop Rostbiff skivad av egna varumärket Coop som en försiktighetsåtgärd. Produkten kan innehålla listeria. Det var vid en regelbunden provtagning som listeria påvisades i Coop skivade rostbiff, med bäst före-datum 2024-04-12.
  Read more