Prestigefyllt internationellt pris till Coop-snacks

Prestigefyllt internationellt pris till Coop-snacks

Vinterns snacksnyhet ”Coop Corn snacks Sourcream & onion” i Coop-hyllan har belönats med vinst i PLMA 2024, en tävling som hyllar branschens innovativa idéer och produkter.

”Överraskande god smak, känsla och idé” konstaterade juryn för Private Label Manufacturers Association (PLMA) om snackspåsen på 80 gram som Coop lanserade i sina butiker under vecka 7 tidigare i år. Coop Corn snacks Sourcream & onion innehåller ärtor, röda linser och svarta bönor.

– Det gör mig jättestolt att se hur vårt hårda lagarbete med att lansera innovativa och smakfulla produkter för våra medlemmar även fångar en internationell jurys smaklökar och ögon, säger Minna Björklund, chef sortiment Coop Sverige om priset som togs emot på PLMA 2024 World of Private Label i Amsterdam, Nederländerna.

Varje år släpper Coop upp mot 30 nya produkter under de egna varumärkena Coop, Xtra och Änglamark på svenska marknaden. Att kvaliteten är hög på produkterna bekräftas av oberoende smakpanelers tester där Coops egna varumärken (EVM) allt som oftast placerar sig i toppen eller med högt betyg för smak, konsistens och utseende.

– För att utveckla Corn Snacks med en sammansättning av 70% majs och 30% linser, ärtor och bönor, började vi med en marknadsanalys för att förstå konsumentbehov och trender. Sedan genomförde vi tester av olika recept och blandningar för att hitta den perfekta balansen mellan smak, näringsvärde och konsistens, berättar Christoffer Landström, produktutvecklare på Coop Sverige.

Tanken från arbetsgruppen var att skapa ett läckert snacksalternativ som tillfredsställer kunders krav på såväl näringsinnehåll samt smakpreferenser.

– Genom noggrann produktutveckling och samarbete med experter inom näringslära och livsmedelsteknik lyckades vi skapa Corn Snacks. Linserna och bönorna ger en tillfredsställande snacksupplevelse, förklarar Christoffer.

Fyra andra produkter ur Coops sortiment blev även vinnare på galan: Änglamark clementiner som numera förpackas i kartong i stället för plastnät (säljs på Coop Norge), Protein Bar Choco Mint (säljs på Coop Danmark samt SOK i Finland), en smaskig och mjuk proteinbar som utöver sin eleganta design även utmanar sina konkurrenter med sin låga prisbild, Änglamark Refill flytande tvättmedel (säljs på Coop Danmark) samt Änglamark Grön såpa (säljs på Coop Danmark) som bland annat fick beröm för ”stort värde” samt ”excellent förpackning”.

Över 550 produkter från 72 olika återförsäljare och 23 länder fördelat på 79 kategorier bedömdes i år av den internationella juryn. Produkterna bedömdes utifrån produktkoncept, smak och utseende, förpackning och presentation samt prisvärde.

För mediefrågor, kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se