Coop publicerar års- och hållbarhetsrapport för 2017

Coop publicerar års- och hållbarhetsrapport för 2017

Årsrapporten tillsammans med Coop Sveriges hållbarhetsredovisning finns nu tillgänglig på Coop.se. I hållbarhetsrapporten redovisar Coop Sverige sitt prisbelönta hållbarhetsarbete.

Några av 2017 års framsteg är:

 • Coop nådde en ekoandel på 10,1 procent, vilket gör oss till den enda stora svenska dagligvarukedjan med en ekologisk försäljningsandel på över 10 procent.
 • Coops hållbarhetschef Louise König utsågs till Sveriges bästa hållbarhets­chef 2017 av tidningen Aktuell Hållbarhet.
 • Änglamark har för åttonde året i rad röstats fram till Sveriges grönaste varumär­ke av svenska folket, i en undersökning gjord av varumärkesföretaget Differ.
 • Coop Sverige har sänkt sina utsläpp av växthusgaser med 70 procent jämfört med basåret 2008.
 • Coops strategiska arbete med att minska sockerhalten i läskedrycker av det egna varumärket Coop har resulterat i cirka 120 ton mindre socker räknat på ett år.

Under 2017 arbetade vi vidare med vårt kunderbjudande i form av ekologiska, miljömärkta, rättvisa och hälsosamma varor. Vi har även arbetat mycket med djurvälfärdsfrågan och för en minskad antibiotikaanvändning. Allra roligast var initiativet ”Framtidens protein”, med syfte att inspirera våra kunder att äta mer vego. Fokus var på den lilla vardagshjälten – bönan, säger Louise König hållbarhetschef på Coop.

Coop Sveriges finansiella årsrapport ingår i årsrapporten. För mer information om Coops ekonomiska utveckling, läs vår bokslutskommuniké här.

För att ladda ner Coop Sveriges Årsrapport 2017 gå till:
https://www.coop.se/Globala-sidor/om-coop/Finansiell-information1/

För mer information, vänligen kontakta:
Coops pressjour: 010-743 13 13 eller media@coop.se

 • Coop Syd startar ny verksamhet i Malmö för att växa online

  Coop Syd startar ny verksamhet i Malmö för att växa online

  Coop Syd startar ny plock- och logistikhubb för sin onlinehandel. Det blir en så kallad dark store som placeras i Malmö och som ligger i direkt förbindelse med Coop Logistiks omlastningscentral och distributörens lokaler. Med den här satsningen kan Coop Syd erbjuda onlinehandel till hela Blekinge och Skåne och samtidigt sänka logistikkostnaderna.
  Read more
 • Viktiga skeenden i Kooperativa Förbundets historia i en ny bok

  Viktiga skeenden i Kooperativa Förbundets historia i en ny bok

  Att lära av historien för att ta avstamp in i framtiden är en viktig del i alla organisationers utveckling. I samband med årsstämman den 17 april och med anledning av att förbundet fyller 125 år ger KF nu ut en ny bok. Boken speglar KF:s historia från sent 1800-tal till tidigt 2000-tal. Författare till boken är Anders L. Johansson, tidigare professor och docent vid Uppsala universitet.
  Read more