Coop publicerar års- och hållbarhetsrapport för 2017

Coop publicerar års- och hållbarhetsrapport för 2017

Årsrapporten tillsammans med Coop Sveriges hållbarhetsredovisning finns nu tillgänglig på Coop.se. I hållbarhetsrapporten redovisar Coop Sverige sitt prisbelönta hållbarhetsarbete.

Några av 2017 års framsteg är:

 • Coop nådde en ekoandel på 10,1 procent, vilket gör oss till den enda stora svenska dagligvarukedjan med en ekologisk försäljningsandel på över 10 procent.
 • Coops hållbarhetschef Louise König utsågs till Sveriges bästa hållbarhets­chef 2017 av tidningen Aktuell Hållbarhet.
 • Änglamark har för åttonde året i rad röstats fram till Sveriges grönaste varumär­ke av svenska folket, i en undersökning gjord av varumärkesföretaget Differ.
 • Coop Sverige har sänkt sina utsläpp av växthusgaser med 70 procent jämfört med basåret 2008.
 • Coops strategiska arbete med att minska sockerhalten i läskedrycker av det egna varumärket Coop har resulterat i cirka 120 ton mindre socker räknat på ett år.

Under 2017 arbetade vi vidare med vårt kunderbjudande i form av ekologiska, miljömärkta, rättvisa och hälsosamma varor. Vi har även arbetat mycket med djurvälfärdsfrågan och för en minskad antibiotikaanvändning. Allra roligast var initiativet ”Framtidens protein”, med syfte att inspirera våra kunder att äta mer vego. Fokus var på den lilla vardagshjälten – bönan, säger Louise König hållbarhetschef på Coop.

Coop Sveriges finansiella årsrapport ingår i årsrapporten. För mer information om Coops ekonomiska utveckling, läs vår bokslutskommuniké här.

För att ladda ner Coop Sveriges Årsrapport 2017 gå till:
https://www.coop.se/Globala-sidor/om-coop/Finansiell-information1/

För mer information, vänligen kontakta:
Coops pressjour: 010-743 13 13 eller media@coop.se

 • Coop utökar cateringerbjudandet till online

  Coop utökar cateringerbjudandet till online

  Lagom till ljumma sommarkvällar, skolavslutningar och picknickväder lanserar Coop en samlingsplats på nätet för sitt cateringerbjudande.
  Läs mer
 • Coops medlemmar skänker 1,3 miljoner bin till demonstrationsbigårdar

  Coops medlemmar skänker 1,3 miljoner bin till demonstrationsbigårdar

  Coop och Svenska Bin har i flera år samarbetat för att öka mängden bin i Sverige. Genom samarbetet har Coops medlemmar kunnat växla medlemspoäng till bin och 44 bikupor har placerats ut vid Coops butiker runt om i landet. Ytterligare 21 bikupor, med 1 300 000 bin, kommer nu att skänkas till ett demonstrationsprojekt för att utveckla bättre biodlingsmetoder.
  Läs mer