Coop publicerar års- och hållbarhetsrapport för 2017

Coop publicerar års- och hållbarhetsrapport för 2017

Årsrapporten tillsammans med Coop Sveriges hållbarhetsredovisning finns nu tillgänglig på Coop.se. I hållbarhetsrapporten redovisar Coop Sverige sitt prisbelönta hållbarhetsarbete.

Några av 2017 års framsteg är:

 • Coop nådde en ekoandel på 10,1 procent, vilket gör oss till den enda stora svenska dagligvarukedjan med en ekologisk försäljningsandel på över 10 procent.
 • Coops hållbarhetschef Louise König utsågs till Sveriges bästa hållbarhets­chef 2017 av tidningen Aktuell Hållbarhet.
 • Änglamark har för åttonde året i rad röstats fram till Sveriges grönaste varumär­ke av svenska folket, i en undersökning gjord av varumärkesföretaget Differ.
 • Coop Sverige har sänkt sina utsläpp av växthusgaser med 70 procent jämfört med basåret 2008.
 • Coops strategiska arbete med att minska sockerhalten i läskedrycker av det egna varumärket Coop har resulterat i cirka 120 ton mindre socker räknat på ett år.

Under 2017 arbetade vi vidare med vårt kunderbjudande i form av ekologiska, miljömärkta, rättvisa och hälsosamma varor. Vi har även arbetat mycket med djurvälfärdsfrågan och för en minskad antibiotikaanvändning. Allra roligast var initiativet ”Framtidens protein”, med syfte att inspirera våra kunder att äta mer vego. Fokus var på den lilla vardagshjälten – bönan, säger Louise König hållbarhetschef på Coop.

Coop Sveriges finansiella årsrapport ingår i årsrapporten. För mer information om Coops ekonomiska utveckling, läs vår bokslutskommuniké här.

För att ladda ner Coop Sveriges Årsrapport 2017 gå till:
https://www.coop.se/Globala-sidor/om-coop/Finansiell-information1/

För mer information, vänligen kontakta:
Coops pressjour: 010-743 13 13 eller media@coop.se

 • Coop lanserar e-handelserbjudande i Stockholms skärgård

  Coop lanserar e-handelserbjudande i Stockholms skärgård

  Coop Butiker och Stormarknader lanserar ett helt nytt skärgårdserbjudande till kunder och medlemmar, vare sig de är bofasta skärgårdsbor eller sommargäster. Satsningen omfattar ett flertal noggrant utvalda färjelägen och bryggor i skärgården och bygger på lösningar både året runt och under högsäsong.
  Läs mer
 • Coop i viktigt test för att få köra längre och tyngre godståg

  Coop i viktigt test för att få köra längre och tyngre godståg

  Coop har genomfört en unik transport på järnväg. Tillsammans med tågoperatören TX Logistik och Trafikverket genomförde Coop igår en transport med ett fullastat godståg med 838 meters längd- mer än 200 meter längre än normalt. Tåget var lastat med Coops matvaror som kördes från Malmö till Frövi. Testet är en del av det nationella utvecklingsarbetet för att flytta mer gods från väg till järnväg.  
  Läs mer