Änglamarkspriset 2021: här är de tio bidragen som tävlar om de tre finalplatserna

Änglamarkspriset 2021: här är de tio bidragen som tävlar om de tre finalplatserna

KF och Coop presenterar nu de tio nominerade som gått vidare i Änglamarkspriset 2021. Priset delas ut till personer, organisationer eller initiativ som gjort särskilt värdefulla insatser inom svensk miljö och ekologi eller har en hållbar idé med stor potential för framtida hållbarhetsnytta. Änglamarkspriset, som delats ut årligen sedan 2002, har i år haft rekordmånga bidrag.

Bakom Änglamarkspriset står KF och familjerna Danielsson, Alfredson och Taube och i år har rekordmånga bidrag lämnats in – en tiofaldig ökning från fjolåret. Av de tio nominerade väljer juryn för Änglamarkspriset ut tre finalister som presenteras den 7 september, då allmänheten kan börja rösta på coop.se. Omröstningen pågår fram till den 15 oktober där juryns val och allmänhetens röster viktas 50/50.

Många unga i Sverige är i dag aktiva inom hållbarhetsfrågor och arbetar för en bättre miljö och en ljusare framtid. Jag är otroligt inspirerad av årets tio nominerade som arbetar med allt från ekologiska produkter, hållbara matsystem, biologisk mångfald, rena havsvatten och att minska matsvinn. I år fortsätter KF och Coop att stötta eldsjälar att uppnå sin vision, säger Charlotta Szczepanowski, Hållbarhets- och kvalitetschef på Coop och medlem i juryn för Änglamarkspriset.

Juryn består av representanter från Coop, familjerna Taube, Alfredsson och Danielsson samt en extern representant. Vinnaren av Änglamarkspriset 2021 utses den18 oktober kl 16.00-17.00 under ett direktsänt evenemang. Prissumman är på 250 000 kronor – en ökning med 150 000 kronor från år 2020. Läs mer om 2020 års vinnare, Butik Vågen i Östersund.

De nominerade till Änglamarkspriset 2021 är:

För mer information kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se