Änglamark barnmat vinnare i stort näringstest

Änglamark barnmat vinnare i stort näringstest

Änglamark Pasta Bolognese fick flest poäng när ansedda Testfakta lät analysera tio sorters pasta & köttfärssåser avsedda för barn i åldern 6-8 månader.

– Ett testresultat som så klart gläder extra mycket då det är särskilt viktigt att värna om att våra minstingar får ett balanserat näringsinnehåll redan från tidig ålder, säger Minna Björklund, chef sortiment EVM på Coop Sverige.

Totalt tio sorter laboratorietestades av nyhetsbyrån Testfakta som lät finska Measurlabs genomföra analysen. Änglamark Pasta Bolognese (8 månader) utsågs till bäst i test med totalbetyget 8,5/10, och var bland annat ensamt om full pott (10/10) för balanserat näringsinnehåll.

Testfaktas analys visade på stora skillnader i både energi- och näringsinnehåll mellan de testade märkena.

Testfaktas kommentar om Änglamark ekologisk Pasta Bolognese:

”Balanserat näringsinnehåll. Högt energiinnehåll och bra energifördelning. Bra nivå på essentiella fettsyror och innehåller mycket järn och zink.”

Änglamark fick även beröm för sin goda fettsyrabalans och höga omdömen på både omega-3 och omega 6, samtidigt som nivån på de mättade fetterna var relativt låg.

Läs hela testet här

  • Lyckad hälsosatsning för Coops medlemmar – “Gör skillnad i mitt liv”

    Lyckad hälsosatsning för Coops medlemmar – “Gör skillnad i mitt liv”

    Närmare 18 000 medlemmar valde att tacka ja till den hälsoutmaning som Coop i samarbete med PerformIQ Life skickade ut under hösten. - Vi har fått in otroligt många positiva kommentarer om hur den gjort skillnad i deras liv. Nu kör vi en vända till i januari, säger Anton Nyman, chef Partnerprogam Coop Sverige.
    Read more
  • Coops egna blöjor med Babblarna i helt ny tryckdesign

    Coops egna blöjor med Babblarna i helt ny tryckdesign

    Coop lanserar egna blöjor i samarbete med Babblarna och Hatten Förlag med helt ny tryckdesign. Fokus för Coops egna blöjor är kvalitet, men till ett bättre pris. Nu har Coops egna blöjor i Babblarna-serien fått ett uppdaterat utseende så att även själva blöjan har fått sin egen Babblarna-figur, en för varje blöjstorlek.
    Read more