Coop Änglamark utökar sortimentet av Krav-märkt kött. 29 nya produkter av lamm, nöt och fläskkött kommer nu till butikerna.
Coop Änglamarks Krav-märkta kött kommer i huvudsak från gårdar som slutit sig samman i grupperna Ostgotha, Gotlands ekologiska och Upplandsbonden. Att köttet är Krav-märkt innebär att inga kemiska bekämpningsmedel används och djuren får ekologiskt foder som har producerats på gården. Djuren får också större utlopp för sitt naturliga beteende.
– Coop vill främja en bättre djurhållning. Ekologisk uppfödning är ett bra alternativ jämfört med konventionell uppfödning. Krav-märkningen går ett steg längre och har ännu strängare regler för djurhållningen, säger Coops miljöchef Michael Robertsson.
Lanseringen är ett svar på efterfrågan från kunder och medlemmar.
– Vi är stolta över att kunna göra ett brett sortiment av Krav-märkt kött tillgängligt i Coops butiker. Lanseringen är en del av vår satsning på varumärket Coop Änglamark, säger Mikael Robertsson.
De nya produkterna är: oxfilé, biff, entrecote, lövbiff, rostbiff, sjömansbiff, nötstek, högrev, nötbog, nötgrytbitar, nötfärs, lammytterfilé, lammstek, lammrostbiff, lammentrecote, lammkotletter, lammfärs, fläskfilé, fläskkotlett, skinkstek, fläskkarré, fläskgrytbitar, blandfärs picnic-bog, fläskfärs, revbensspjäll, spareribs och rimmad fläsklägg.
För ytterligare information: Coops pressjour, tel. 08-743 23 33