Vad äter de som mår bra till frukost?

Vad äter de som mår bra till frukost?

Varje dag översköljs vi av tips om vad man bör äta för att må bra. Med Coops Matometer kan vi vända på frågeställningen. Till exempel: vad äter de som upplever att de har en bra hälsa till frukost? På första plats hamnar granola, tätt följd av gröt och müsli.

På frukostbordet hos de som har god hälsa hittar vi också nötter, russin, chiafrön och kvarg. De dricker gärna grönt te och tar ett glas apelsinjuice. Till granolan eller müslin har de antingen naturell yoghurt eller naturell filmjölk. De föredrar mörkt bröd eller knäckebröd och lägger kanske aningen oväntat gärna leverpastej på sina smörgåsar.

De som inte mår bra då. Vad äter de? Här finns det ett tydligt val som sticker ut – inget. Vi kanske inte kan dra slutsatsen att frukosten är dagens viktigaste mål, men vi ser ett tydligt samband mellan en varierad kost där man inte hoppar över måltider och en upplevd god hälsa.

Vill du veta mer om frukostvanorna i Sverige?

Hör gärna av dig.

Tobias Rydergren, presschef Coop
Tobias.rydergren@coop.se
010-743 43 83

Tobias Rydergren Presschef

Taggar

  • Mer än var tredje måltid vegetarisk i storstäderna

    Mer än var tredje måltid vegetarisk i storstäderna

    Den vegetariska trenden fortsätter att vara stark. I november var hela 34,6 procent av måltiderna i storstadsregionerna lakto-ovo vegetariska visar Matometerns Vego-index som baserar sig på 12 000 måltider.
    Läs mer
  • Var fjärde kvinna vill äta mer vegetariskt till jul

    Var fjärde kvinna vill äta mer vegetariskt till jul

    Snart börjar Sveriges mest traditionella mathögtid då ett stort antal olika traditionella maträtter ska samsas på julbordet. En färsk undersökning från Coops Matometer visar att både kvinnor och unga personer är de som i störst utsträckning vill ha ett grönare julbord. Undersökningen visar även att lutfisk och sylta är de julrätter som svensken i första hand kan tänka sig att ersätta med  vegetariska alternativ.
    Läs mer