Vad äter de som mår bra till frukost?

Vad äter de som mår bra till frukost?

Varje dag översköljs vi av tips om vad man bör äta för att må bra. Med Coops Matometer kan vi vända på frågeställningen. Till exempel: vad äter de som upplever att de har en bra hälsa till frukost? På första plats hamnar granola, tätt följd av gröt och müsli.

På frukostbordet hos de som har god hälsa hittar vi också nötter, russin, chiafrön och kvarg. De dricker gärna grönt te och tar ett glas apelsinjuice. Till granolan eller müslin har de antingen naturell yoghurt eller naturell filmjölk. De föredrar mörkt bröd eller knäckebröd och lägger kanske aningen oväntat gärna leverpastej på sina smörgåsar.

De som inte mår bra då. Vad äter de? Här finns det ett tydligt val som sticker ut – inget. Vi kanske inte kan dra slutsatsen att frukosten är dagens viktigaste mål, men vi ser ett tydligt samband mellan en varierad kost där man inte hoppar över måltider och en upplevd god hälsa.

Vill du veta mer om frukostvanorna i Sverige?

Hör gärna av dig.

Tobias Rydergren, presschef Coop
Tobias.rydergren@coop.se
010-743 43 83

Tobias Rydergren Presschef

Taggar

  • Tre av tio väljer vegetariska måltider visar nytt index

    Tre av tio väljer vegetariska måltider visar nytt index

    Fler än tre av tio svenskar valde en lakto-ovo vegetarisk måltid i maj, visar ett nytt vego-index, som bygger på data från fler än 400 000 måltider från Coops Matometer. Det är kvinnor samt yngre personer som oftast väljer vegetariska måltider. Matometerns vego-index visar också att de som väljer vegetariska måltider har ökat med två procentenheter sen maj 2017.
    Läs mer
  • Jordgubben är svenskens favoritbär

    Jordgubben är svenskens favoritbär

    Jordgubben är svenskarnas absoluta favoritbär och allra mest äter vi på sommaren när det finns färska svenska jordgubbar. Men med årets värmebölja i maj har konsumtionen redan tagit fart rejält och ligger hela 26 procent högre än i maj 2017. Det visar färsk statistik från Coops Matometer.
    Läs mer