Vad äter de som mår bra till frukost?

Vad äter de som mår bra till frukost?

Varje dag översköljs vi av tips om vad man bör äta för att må bra. Med Coops Matometer kan vi vända på frågeställningen. Till exempel: vad äter de som upplever att de har en bra hälsa till frukost? På första plats hamnar granola, tätt följd av gröt och müsli.

På frukostbordet hos de som har god hälsa hittar vi också nötter, russin, chiafrön och kvarg. De dricker gärna grönt te och tar ett glas apelsinjuice. Till granolan eller müslin har de antingen naturell yoghurt eller naturell filmjölk. De föredrar mörkt bröd eller knäckebröd och lägger kanske aningen oväntat gärna leverpastej på sina smörgåsar.

De som inte mår bra då. Vad äter de? Här finns det ett tydligt val som sticker ut – inget. Vi kanske inte kan dra slutsatsen att frukosten är dagens viktigaste mål, men vi ser ett tydligt samband mellan en varierad kost där man inte hoppar över måltider och en upplevd god hälsa.

Vill du veta mer om frukostvanorna i Sverige?

Hör gärna av dig.

Tobias Rydergren, presschef Coop
Tobias.rydergren@coop.se
010-743 43 83

Tobias Rydergren Presschef

Taggar

  • Välkommen till Coops Matometer!

    Välkommen till Coops Matometer!

    Vi på Coop jobbar varje dag med att erbjuda mat till våra kunder och medlemmar – från Kattertjåkk i norr till Smygehuk i söder. Vi har genom årens lopp så klart samlat på oss en hel del kunskap om vad vi äter i Sverige och vad som går hem i olika delar i vårt avlånga land. Men trots det kände vi att vi inte riktigt har svaret på den enklaste frågan av de alla. Vad äter vi i Sverige?
    Läs mer
  • Yngre använder flest plastkassar

    Yngre använder flest plastkassar

    Svenska konsumenter uppger att de bär hem i snitt 2,2 nya plastbärkassar varje vecka. Flest nya kassar använder de som är mellan 36 och 45 år gamla, medan de som nått pensionsåldern bär hem betydligt färre kassar. Det visar en ny undersökning från Demoskop gjord på uppdrag av Coop.
    Läs mer