Uppsving för handeln i lilla Lysvik Investeringar för närmare en miljon bär frukt hos Coop Nära

I början av juni stod Coop Nära i Lysvik klar efter en investering på närmare en miljon kronor. Sedan dess har handeln fått ett riktigt uppsving i den lilla idyllen Lysvik i Värmland.

cooplysvik_1h

Biträdet Inger Olsson och affärschefen Håkan Eriksson, vid Coop Nära i Lysvik är nöjda med ombyggnaden.

Konsum Värmland investerade cirka 900 tkr i Coop Nära Lysvik. Butiken har fått en ny entré och fasad, man har bytt till nya kyldiskar, och gjort en allmän ommöblering i hela butiken. Arbetet blev färdigställt i början av juni, lagom till att ta emot alla sommargäster som besöker Lysvik, som ligger i Sunne Kommun.

– Den nya butiken har blivit mycket uppskattad av både innevånarna, och sommargästerna här i Lysvik. Försäljningen har fått ett riktigt uppsving, säger affärschefen för Coop Nära i Lysvik, Håkan Eriksson.

cooplysvik_3h

Coop Nära Lysviks affärschef Håkan Eriksson.

Anslutning till lokalt fjärrvärmeverk
I dagarna slutför också Konsum Värmland anslutningen av Coop Nära i Lysvik, till en lokal fjärrvärmeanläggning, tillhörande Lisjöns Fastighets AB i Lysvik. En investering på 120 tkr.

– Att ansluta fjärrvärmen till en lokal aktör, är ett bra exempel på hur Konsum Värmland kan vara med att bidra till utvecklingen och framtidstron på mindre orter runt om i Värmland, säger Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson.

– En liten ort som Lysvik behöver verkligen sin butik. Vi är övertygade om att vår nya butik kommer att medverka till ett uppsving för hela samhället. En ökad köptrohet bland innevånarna innebär också att vi kan erbjuda en ännu bättre service, avslutar Håkan Eriksson.

För ytterligare fakta om Konsum Värmland, se gärna; www.konsumvarmland.se

För ytterligare information, kontakta Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson, tfn;054-220102 eller affärschefen för Coop Nära Lysvik, Håkan Eriksson, tfn; 0565-80021

 • Coop Värmland tar över fyra Nettobutiker

  Sedan tidigare har Coop Vardagshandel, som driver landets Nettobutiker, meddelat att butikerna pausas från den sista juni. Efter förhandlingar mellan Coop Värmland och Coop Butiker oc...
  Läs mer
 • Smart geodata ökar takten på Coop Butiker och Stormarknaders etableringar

  Smart geodata ökar takten på Coop Butiker och Stormarknaders etableringar

  Coop Butiker & Stormarknader är ett av de offensivaste företagen inom svensk handel när det gäller att etablera nya butiker. Med hjälp av smart geodata från Prospect Mapping kommer etableringsbesluten nu att gå ännu snabbare samtidigt som de befintliga butikerna kommer kunna skräddarsy sina erbjudanden utifrån varje lokal marknad.
  Läs mer