Turen kommen till Höljes Handel i norra Värmland Konsum Värmland levererar varor till ytterligare en privat lanthandlare

Turen kommen till Höljes Handel i norra Värmland Konsum Värmland levererar varor till ytterligare en privat lanthandlare

Konsum Värmland Grossistverksamhet (GV) kommer, från och med i mitten av januari, att överta leveranserna till ytterligare en privat lanthandlare;

 

Höljes Handel i norra Värmland. Foto; Lars Larsen

Sedan tidigare har Konsum Värmland DC övertagit leveranserna till Degerbyns Handel, Lennartsfors Brukshandel, Nordvärmlands Livs i Ambjörby och Västra Ämterviks lanthandel. Och nu är turen kommen till Höljes Handel i norra Värmland.

– Av egen erfarenhet vet vi hur mycket en butik betyder för glesbygden. Kan vi vara med att bidra till att mindre orter får behålla sin butik, är vi övertygade att detta är bra för bygden och för servicen, säger Konsum Värmlands VD och koncernchef Steve Fredriksson.

700 kvm lanthandel
Höljes Handel är en unik, speciell och omtalad lanthandel. Butiken har genom åren byggts ut i omgångar och har idag en totalyta på cirka 700 kvm i två plan. Den tidigare ägaren Peter ”Petter i Boa” Larsson har bestämt sig för att dra sig tillbaka, och den nya ägaren är Monica Engström Jonsson och hennes syster Annica Engström Svensson som, i samband med ägarskiftet, byter namn på butiken till Höljes Lanthandel. Men för så många andra privata lanthandlare, har varuförsörjningen blivit ett problem. I samband med ägarbytet var det därför aktuellt att byta leverantör.

– ICA väljer att inte längre leverera till ett antal av de minsta butikerna. Och då det finns en lokal livsmedelsindustri här i länet ser vi det som en mycket bra lösning med Konsum Värmland som leverantör, säger Monica Engström Jonsson. Det kommer att bli en spännande utmaning att ta över butiken, och självklart hälsar jag både nya och gamla kunder välkomna till Höljes Lanthandel.

Konsum Värmland Grossistverksamhet – en lokal livsmedelsindustri
Konsum Värmland DC är beläget vid Orrholmen i Karlstad. Anläggningen består av Bageri, Lagercentral, Färskvarucentral och Transportcentral. Dotterföretaget Värmlands Chark AB ombesörjer ett komplett sortiment av kött- och charkvaror. Anläggningen är unik i sitt slag, och idag levererar man varor till sina egna butiker, andra kooperativa butiker runt om i landet och till ett växande antal privata kunder.

– Vår egen livsmedelsindustri är inte bara ett viktigt konkurrensmedel för Konsum Värmland. Vi kan också på olika sätt konkret bidra till en positiv tillväxt för Värmland, avslutar Steve Fredriksson.

För ytterligare information, kontakta blivande delägaren till Höljes Lanthandel Monica Engström Jonsson, tfn: 0702-362501, eller Klas Olsson, informationschef Konsum Värmland, tfn; 054-220102. 

För ytterligare fakta; se gärna; www.konsumvarmland.se