Toppnotering för Coops egna fetaostar

Toppnotering för Coops egna fetaostar

I ett större test av fetaost håller majoriteten av Allt om Mats jury Coop Grekisk feta som sin favorit. Även Änglamark får högt betyg.

Ansedda mattidningen Allt om Mat har satt tänderna i den grekiska klassikern fetaost. Totalt 12 sorter stod på bordet i kategorin med ett digert utbud i Coops butiker. Juryn var överens om att en god fetaost ska vara något smulig men samtidigt inte torr, samt ha en bra balans mellan syra och sälta – och gärna lite mjölkig i smaken.

Coops Grekisk feta 150 gram, som dessutom var näst billigast per kilo av de 12 testade sorterna, ansågs överlägset krämigast samtidigt som den behöll en fin sälta och god eftersmak. Även Änglamark belönades med fyra av fem i betyg och hyllades för sin rika och djupa smak, så som en klassisk fetaost ska vara.

– Det gläder mig att vårt arbete med att ta fram kvalitativa alternativ till lägre pris mot våra kunder bär åter igen frukt. Fetaost är en personlig favorit som jag gärna har i såväl sallader, pitabröd och till pasta, till exempel röda linser med purjolök, krossade tomater och chiliflakes. Vårt starka EVM-sortiment på närmare 3000 varor för vardag och helg är ett prisvärt och kvalitativt alternativ när man handlar i Coops butiker, säger Minna Björklund, tf Chef EVM Coop Sverige.

Exempel på andra produkter under varumärkena Coop, Xtra och Änglamark som belönats med Bäst i test under senaste året är Coop Havredryck, Coop frasvåfflor, Coop Gourmet Potatisgratäng, Änglamark Jordgubbssylt, Coop Silky Shave, Coop Smör & raps, Coop samt Änglamark Parmesan, Änglamark torkad mango samt fryst mango, Coop Gourmet Skagenröra, Änglamark kallrökt lax, Coop bryggkaffe, Coop vittvättmedel samt Coop Aioli.

För mediefrågor, kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se 

 • Träffa Coop i Almedalen

  Träffa Coop i Almedalen

  I nästa vecka startar Almedalen 2024. Coop kommer vara i Visby för att delta i debatter, möten och samtal. Några av de ämnen som vi kommer att diskutera är stärkt krisberedskap, vägen mot en mer hållbar livsmedelskedja samt hur vi kan säkra en robust livsmedelsförsörjning med levande butiker i hela landet.  
  Read more
 • Ny testvinst för Coop bearnaise

  Ny testvinst för Coop bearnaise

  År efter år fortsätter Coops bearnaisesås att imponera på landets smakpaneler. Nu även i Testfaktas oberoende laboratorietest.
  Read more