Systembolagets tidigare vice VD Ny styrelseledamot i Konsum Värmland

Systembolagets tidigare vice VD Ny styrelseledamot i Konsum Värmland

Konsum Värmlands förvaltningsråd har valt att utöka styrelsen med Mikael Wallteg som ledamot. Mikael har sina rötter inom kooperationen och har under 16 år arbetat som vice VD och försäljningsdirektör inom Systembolaget.

  • Vi är glada för att kunna tillföra en ny och värdefull kompetens till Konsum Värmlands styrelse, säger förvaltningsrådets ordförande Thomas Rehn. Mikael har varit drivande i att ta Systembolaget från ett utskällt monopol till en av landets mest omtyckta serviceföretag.

Rötter inom kooperationen
Mikael börjande sin bana inom Konsum Stockholm, innan han 2001 utsågs till vice VD och försäljningsdirektör i Systembolaget.  Uppgiften var att leda och förändra hela linjeorganisationen med 438 butiker.  Detta innebar en resa som tagit företaget från det lägsta förtroendet till det högsta. Kunderna rankar idag Systembolaget som Sveriges bästa serviceföretag. (Service Score).

  • När jag lämnade Systembolaget i februari 2017 tog jag med min passion för ledarskap som är personligt, jordnära, hållbart och ständigt i utveckling, säger Mikael Wallteg. Mitt hjärta klappar fortfarande för kooperationen och då Konsum Värmland alltid varit lite speciella känns det jättebra att kunna vara med att bidra med mina erfarenheter till föreningens förändringsresa.

Parallella förändringsresor
Från Konsum Värmlands sida ser man mycket positivt till den kompetens som Mikael kommer att tillföra.

  • Vi är mitt inne i en förändringsresa som på vissa sätt påminner om den som Systembolaget genomgått, säger Konsum Värmlands VD Tomas Sjölander.  Jag ser verkligen fram mot att samarbeta med Mikael och ta del av hans unika kompetens.

Att Mikael kommer att vara bosatt i Stockholm och ha uppdrag i Värmland ser han inte som några problem.

  • I min nya sysselsättning som föreläsare har jag hela Sverige som arbetsfält. Dessutom har jag alltid gillat Värmland som landskap och uppdraget ger mig ännu fler anledningar att komma hit, avslutar Mikael Wallteg.

Övriga fakta;
Övriga ledamöter i Konsum Värmlands styrelse är; ordförande Ann-Kristine Johansson, vice ordförande Leif Olsson, ledamöterna Erik A Eriksson, Olle Eriksson, VD Tomas Sjölander och fackliga representanter är Kent Jansson och Charlotte Vivungi.

Styrelsen utses för närvarande av förvaltningsrådet som valts av föreningsstämman. Vid den senaste föreningsstämman, som hölls den 11 april, tog man det första beslutet att det från och med nästa år ska vara stämman som via direktval väljer styrelse.

För ytterligare information, Kontakta Konsum Värmlands kommunikationschef Klas Olsson, tfn; 010-410 81 02. Mikael Wallteg nås under dagen på samma telefonnummer.