”Sveriges skojigaste lanthandel”. Lysvik har fått ett av landets första Lilla Coop.

”Sveriges skojigaste lanthandel”. Lysvik har fått ett av landets första Lilla Coop.

Under högtidliga former, och under trumpetfanfarer av elever från Musikhögskolan Ingesund, klippte en mycket glad butikschef, Håkan Eriksson, bandet för Konsum Värmlands omställda, nya och fräscha butik i Lysvik. Bandklippningen innebar också att orten har fått en av landets första Lilla Coop.

Butikschefen Håkan Eriksson, i mitten, klipper bandet för Lilla Coop Lysvik. Han flankeras av personalen och Konsum Värmlands VD Tomas Sjölander. Bild; Konsum Värmland. Fri användning.

  • Jag är så stolt och glad över de framgångar som vi har haft, tillsammans med alla härliga Lysviksbor, säger Håkan Eriksson. Här förstår man verkligen vikten av att köptrohet är en förutsättning för att bygden ska kunna behålla sin butik.

Sveriges skojigaste lanthandel
Personalen på Lilla Coop Lysvik har gjort sig kända genom egenhändigt och personligt utformade reklamfilmer på sin facebooksida. Förutom att de i regionalpressen blivit utsedda till ”Den skojigaste lanthandeln” har greppet bidragit till en positiv resultat- och försäljningsutveckling, som också spelat in i Konsum Värmlands investeringsbeslut för ombyggnad med nya skyltar, ny grönsaksdisk och en ommöblering av hela butiken.

  • Ja, all uppmärksamhet som vi har fått på vår facebooksida har skapat intresse och engagemang för butiken. Och givetvis passade vi på att spela in en ny film under premiären. Snart kommer därför många Lysviksbor att göra sin debut som filmstjärnor, skrattar Håkan.

 

  • Många av Sveriges landsortsbutiker brottas med lönsamhetsproblem, säger Konsum Värmlands VD Tomas Sjölander. Men medarbetarnas insatser och köptrogna ortsbor har visat att det går att driva en lanthandel med lönsamhet. Att de sedan tar till annorlunda marknadsföringsinsatser har vi ingenting emot. Tvärtom.
P1020686-820x549

Massor av kunder vid Lilla Coops premiär. Bild; Konsum Värmland. Fri användning.

Storhandla på orten
Efter en kort men intensiv ombyggnadsperiod har det stundtals varit lite rörigt i den cirka 170 kvm stora butiken. Men det tycks kunderna tagit med ro och nu är medarbetarna fulla av framtidstro och förväntningar på Lilla Coop Lysvik.

  • Storhandla på ortstbutiken och kompletteringshandla i stan har alltid varit Lysviksbornas devis. Tack var den nya butiken törs vi tro på en ännu bättre försäljning och lönsamhet. Det känns så gôtt, avslutar Håkan.

För ytterligare fakta; Se gärna; www.konsumvarmland.se

 För ytterligare information; Kontakta Lilla Coop Lysviks butikschef Håkan Eriksson, tfn; 0565-800 21, Konsum Värmlands VD Tomas Sjölander, tfn; 010-410 81 79 eller kommunikationschef Klas Olsson, tfn; 010-410 81 02