Sven Skarlöv ny Affärschef för X:-tra inom Coop Sverige

Sven Skarlöv blir ny Affärschef för butiksformatet X:-tra inom Coop Sverige. Sven Skarlöv har lång erfarenhet från dagligvaruhandeln som bland annat försäljningschef inom Hemköp och Tempo samt senast som chef fär kommersiell handel inom OKQ8. Han tillträder sin nya roll i början av november.  

X:-tra är en strategiskt viktig verksamhet för Coop idag och framåt. Jag är mycket glad att Sven vill vara med oss på resan att ytterligare utveckla butiksformatet. Sven har både bred och djup kompetens från kommersiell verksamhet inom dagligvaruhandeln och erfarenhet från kooperativt företagande med medlemmen i fokus. Tillsammans med Coops butiksdrivande föreningar kommer han och hans team säkerställa att X:-tra har ett konkurrenskraftigt och tydligt kunderbjudande, säger Per Magnusson, Affärsområdesdirektör för Kedja inom Coop Sverige.

Under 2021 började Coop testa det nya butiksformatet X:-tra. Under 2022 lanserades sedan butiksformatet stort och idag finns fler än 50 butiker runt om i Sverige och fler kommer att tillkomma. Butikerna inom X:-tra har ett tydligt priserbjudande där pris är i fokus varje dag. En X:-tra-butik är en rymlig och bostadsnära butik som fokuserar på pris, med ett väl anpassat sortiment som täcker alla vardagsbehov.

–  Det känns fantastiskt roligt att få bidra till den utveckling som Coop nu gör med butiksformatet X:-tra. Formatet är helt rätt i tiden och jag tror mycket på den strategiska riktning som Coop är inne på. Jag drivs av ett kommersiellt fokus på att hela tiden utveckla kunderbjudandet och jag ser fram emot att få göra det hos Coop med dess starka medlemsfokus. Coop har ett arv och en plattform som är unik och samtidigt helt rätt i tiden, säger Sven Skarlöv.

– Hela dagligvarubranschen är inne i en tid av utveckling efter de senaste årens samhällsförändringar som påverkar våra medlemmar och kunder och oss som matkedja. Jag ser fram emot att välkomna Sven till Coop, säger Marie Nygren, vd Coop Sverige.

Sven Skarlöv kommer senast från en tjänst som Head of Commercial Retail Manned Sweden inom OKQ8. Innan dess arbetade han i flertalet roller inom Axfood, senast som försäljningschef för Hemköp och Tempo.

Om X:-tra - en del av Coop
Butikskonceptet X:-tra, med ett tydligt priserbjudande där pris är i fokus varje dag och på hela sortimentet, finns numera med ett 50-tal bostadsnära butiker runtom i Sverige och fler planeras för. X:-tra har ett väl utvalt sortiment med välkända varor som täcker alla vardagsbehov. Butiken erbjuder även varje vecka flera riktigt bra klipp och kampanjer för att förstärka priserbjudandet ytterligare.
Lista över alla butiker finns här.

För mer information kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se